12.09.2019

Lenfoma belirtileri

Her kanser türünde olduğu gibi lenfomada tedavi başarısı erken tanıya bağlı. Bu nedenle lenfoma belirtilerini bilmeli, gerekirse hekime başvurmalısınız.

İZLE: LENFOMA BELİRTİLERİ👇 
Lenfoma denildiğinde aklımıza tek bir kanser türü geliyor. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, lenfomanın çok fazla çeşidi olduğuna ve bunların her birinin neredeyse başka bir hastalıkmış gibi davranabildiklerine dikkat çekiyor. Genellikle boyun, koltuk altı ve kasıklarda oluşsa da kanın ulaştığı her yerde görülebilen lenf tümörlerinin büyük çoğunluğunun nedeni tespit edilemiyor. Yaş, risk faktörleri arasında önemli bir yer oluşturuyor. Çoğunlukla 60 yaş üstünde görülse de her yaşta ortaya çıkabiliyor.İşte lenf kanserinin en önemli 5 belirtisi!

Lenfoma belirtileri

Lenfoma pek çok belirti ile kendini gösterebiliyor. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner bu hastalığın en önemli 5 belirtisini şöyle sıralıyor:

1. Lenf bezlerinde büyüyen şişlik 
 
lenf bezlerinde şişlik

Lenfomada ilk şikayet genellikle ağrısız bir şişliğin fark edilmesi oluyor. Enfeksiyon olmadan, vücudun herhangi bir yerinde, özellikle de boyun, koltuk altı ve kasıktaki lenf bezlerinde oluşan şişlikler lenf bezi tümörüne işaret edebiliyor. Bu şişlikler genellikle yüzeysel oluyor ve ağrısız seyrediyor.

2. İstem dışı ve hızlı kilo kaybı
 
Tartı kilo kaybı

Herhangi bir sebebi olmadan, son 6 ayda toplam kilonun yüzde 10’unun veya daha fazlasının kaybı da lenfomanın önemli bulguları arasında yer alıyor.

3. Gece terlemeleri
 
gece terlemesi huzursuz uyku


Yaz mevsiminde, özellikle sıcak havalarda geceleri terlemek olağan bir durum. Ancak ortam sıcak olmamasına rağmen her gece iç çamaşırları, hatta yatak çarşaflarını bile değiştirme ihtiyacı duyacak kadar terlemek lenfoma habercisi olabiliyor.

4. Yüksek ateş
 
Yetişkinlerde yüksek ateş

Enfeksiyon veya başka bir nedeni olmadan, vücutta 38 dereceyi aşan ateş durumunda lenfomaya karşı dikkatli olmak gerekiyor. Lenfomada ateş dalgalı bir özellik sergiliyor, örneğin birkaç gün normal seviyede iken birkaç gün yükseliyor, ardından yeniden normale dönüyor. Döngü bu şekilde devam ediyor. Ancak ateş döngüsü her zaman bu şekilde olmayabiliyor.

5. Halsizlik, yorgunluk
 
Halsizlik yorgunluk

Sebebi bulunamayan halsizlik ve yorgunluk da lenfoma belirtisi olabiliyor.

İlgili haberlerimiz:

​Lenfoma nedir?
Lenfoma nasıl bir hastalık? Hastalığın türleri neler? Oluşum nedenleri nelerdir ve kimlerde görülür? Hastalığın belirtileri neler? Tedavide nasıl bir yöntem izleniyor? Lenfoma hakkında tüm soruların yanıtları pudra.com'da.

​Lenfoma nasıl tedavi edilir?
Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, nadiren görülen bazı türleri dışında lenfomanın tedavi edilebilir hastalıklar arasında olduğuna dikkat çekti.

​Sürekli yorgunluk hissetmek neden olur?
Kendinizi sürekli yorgun, halsiz, bitkin mi hssediyorsunuz? Kronik yorgunluk sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Nedenlerini Pudra.com araştırdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER