23.03.2018

Mevsim geçişlerinde bağışıklığınızı güçlendirmenin 7 yolu

Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirerek hastalıklardan korunabilirsiniz. Grip ve nezleye karşı bağışıklığınızı güçlendirmenin 7 yolu Pudra.com'da.

Güneşin yüzünü bir gösterip bir kaybolduğu mevsim geçişleri, bir gün önce montlarımız elimizde dolaşırken bir gün sonra yağmurlu güne uyanmak sadece psikolojimizi değil, bağışıklığımızı da zayıflatıyor.

Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirin

Mevsim geçişlerindeki dengesiz hava durumu başta grip ve nezle olmak üzere birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Bu dönemde sağlığımızı korumanın yolu ise bağışıklık sistemimizi güçlendirmekten geçiyor. Üstelik yalnızca günlük yaşam ve beslenme rutinimizde küçük değişiklikler yaparak güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak mümkün.

Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, bağışıklık sistemini güçlendirip mevsim geçişlerini sağlıklı bir şekilde atlatabilmek için Pudra.com okuyucuları için önerilerde bulundu.

Bağışıklığınızı güçlendirmenin 7 yolu

1. Günde 6 - 7 kez idrara çıkacak kadar su için. Böbreklerinizin iyi çalışıp çalışmadığını ve vücudunuz için yeterli su alımını bu şekilde kontrol edebilirsiniz.

2. Büyüme hormonu gece 22.00 - 02.00 saatleri arasında ve karanlık bir ortamda uyuyorsanız salgılanır. Bu saatlerin önemli bir kısmından yararlanmaya çalışın. Uyuduğunuz ortamda televizyon ve bilgisayar ışığı olmamasına dikkat edin. Uyumakta zorlanıyorsanız, yatmadan önce melisa, rezene, papatya gibi sakinleştirici etkiye sahip bitki çayları içebilirsiniz.

3. Günde 30 dakika açık havada yürüyün. Düzenli egzersiz, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur. Açık havada yürümek, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine katkı sağlayan D vitamini almanıza da yardımcı olur. 

4. Antioksidan, posa ve vitamin alımınızı artırmak için sabah, öğle ve akşam yemeklerinize mutlaka mevsim yeşillikleri tüketin.

5. Günde en az iki porsiyon mevsim meyvesi tüketin. Bağışıklık sisteminin en büyük destekçisi antioksidan C vitaminini en kolay şekilde meyvelerden alabilirsiniz.

6. Kahvaltıda yumurta, diğer ana öğünlede et, tavuk veya balık yemeye özen gösterin. Kaliteli protein kaynakları, esansiyel aminoasitler güçlü bağışıklık sistemi için önemlidir.

7. Her gün bir avuç kadar yağlı tohum, fındık, fıstık, ceviz, badem tüketmek magnezyum, çinko gibi bağışıklık sistemine yardımcı olan mineralleri almanızı sağlar. Hem kilo almanızı engellemek hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için ara öğünlerde sağlıklı kuru yemişler tüketin.

İlgili haberler

​Doğru beslenerek gripten korunun
Soğuyan havalarla birlikte artan grip salgınına karşı önlem almak istiyorsanız beslenme planınızda bunlara dikkat edin!

​Grip hastalığına bitkisel çözümler
Gripten korunmak veya kurtulmak istiyorsanız vitamin deposu bitkisel formüllerle tanışın! Gripten koruyan ve gribi iyileştiren bitkisel formüller Pudra.com’da.

​Bahar depresyonunu beslenme ile yenmenin 10 yolu
Geldi bahar ayları, gevşedi gönül yayları ama peki üzerimizden kışın yorgunluğunu nasıl atacağız? İşte bahar depresyonunu beslenme ile yenmenin 10 yolu!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER