28.01.2020

Romatizma ağrısı şikayetlerini azaltacak önlemler

Soğuk havalarda artan romatizma ağrısı şikayetine karşı alınabilecek önlemleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tacettin Mirzaoğlu sıraladı.

İZLE: ROMATİZMA AĞRISINI HAFİFLETME YOLLARI👇 
Soğuk hava romatizma nedeni olmasa da romatizmal ağrılar soğukta daha belirgin olarak hissedilir. Bunun en önemli sebebi eklem içindeki sıvının akışkanlığının değişmesidir. Ancak romatizmanın her mevsimde ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır. Yine de özellikle sonbahar ve kış aylarında artan romatizmal ağrılarak karşı hastaların alabileceği önlemleri uzmanından öğrenmek için haberimize mutlaka göz atın. 

Romatizma şikayetlerini azaltacak önlemler

Soğuk havalardan en çok görülen romatizmal hastalıkların başında ise tıpta kullanılan adıyla “osteoartrirt” yani kireçlenme gelir. Kireçlenme tipik olarak diz, kalça, el ve omurgaları etkilemektedir. Havaların soğumasıyla oluşan basınç değişikliklerini hasta eklemlerinde hisseder ve yağmur yağmadan günler önce dizde ağrı, sızı şikayetleri başlar. Bu duruma kadınlar daha duyarlıdır. Bu nedenle özellikle soğuk havalarda artan romatizmal ağrılara karşı alınabilecek önlemleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tacettin Mirzaoğlu, Pudra.com okuyucuları için sıraladı. 

Romatizmal hastalıklardan korunmak için öneriler:
  • Soğuk havalarda hastanın kendini iyi hissedebileceği sıcak ortamlarda bulunması önerilir. Dışarıya çıkması gerektiği zaman eldiven, atkı ile el ve boyun eklemleri korunmalıdır.
  • Aşırı kilolu romatizma hastaları mutlaka kilo vermelidir. Bunun için bir beslenme ve diyet uzmanından destek alınabilir.
  • Beslenme düzenine balık, ısırgan otu, yumurta gibi besinler eklenebilir. Ceviz, keten tohumu, semizotunun yanı sıra zeytinyağı, kalsiyum ve c vitamininden zengin besinler de tüketilebilir.
  • Günde ortalama 2,5 lt su tüketilmesi önerilir.
  • Romatizma hastalarının stresten uzak durması gerekir. Bunun için stres azaltıcı etkinliklerde bulunulabilir.
  • Sigaradan ve sigara dumanının olduğu ortamlardan uzak durulmalıdır.
  • Vitamin D düzeyi düşükse takviye alınmalıdır.
  • Uyku düzenine dikkat edilmeli, yeterince dinlenilmelidir.

UZMANTV'den öğrenin: Romatizma ağrılarını azaltmak için ne tür egzersizler yapılmalı?​

İç Hastalıkları ve Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. İzzet Fresko anlatıyor.



İlgili haberlerimiz:

​Romatizma ile ilgili sık sorulanlar
Romatizma hakkında en sık sorulan soruların cevapları, İç Hastalıkları ve Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şenol Kobak yorumları ile Pudra.com'da.

​Kışın romatizma ağrısından kurtulmanın yolları
Eomatizma ağrıları soğukların gelmesiyle daha belirgin olarak kendini hissettirir. Bu ağrılarla başa çıkmak ise; hareketli yaşam tarzı, ideal kilonun korunması ve soğuk havalara karşı dikkatli olmakla mümkündür.

​Diz ağrısının nedenleri
30 yaş üstü kadınların neredeyse üçte birinde diz sorunu görülüyor. Peki, neden oluşuyor bu diz ağrıları?

Romatizma hakkında sık sorulan sorular
Romaztizmal hastalıklar nelerdir ve neden olur? Romatizmanın belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında her şey pudra.com’da!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER