25.06.2018

Türkiye'de 7 kişiden 1'i migren hastası!

Türkiye'de 18-65 yaş arası kişilerde migren ağrısı görülme sıklığı yüzde 16,4. Bu da Türkiye'de yaklaşık 12 milyon migren hastası olduğu anlamına geliyor.

​Günümüzün önemli sorunlarından olan stres, hatalı beslenme, uykusuzluk ve yoğun bir tempoda çalışmak gibi etkenler migreni tetikleyen önemli faktörlerden. Bunlara bir de sıcak hava ve nem de eklenince yaz aylarında migren atakları kaçınılmaz oluyor. Yapılan birçok çalışma gösteriyor ki diğer mevsimlerle karşılaştırıldığında migren atakları yazın artıyor. 

Türkiye'de 7 kişiden 1'i migren hastası!

Baş ağrısı ve Migren Epidemiyolojisi Çalışması verilerine göre; Türkiye’de 18-65 yaş arasındaki kişilerde migren ağrısı görülme sıklığı yüzde 16.4. Bu da ortalama her 7 kişiden 1’inde migren olduğu ve yaklaşık 12 milyon migren hastasının bulunduğu anlamına geliyor.

Genellikle ataklar halinde ortaya çıkan, başın bir yarısında gelişen, şiddetli ve zonklayıcı bir tipte baş ağrısı olan migrene sıklıkla bulantı-kusma, ışık-ses-koku hassasiyeti ve eforla ağrıda artış gibi yakınmalar da eşlik ediyor. Ağrı atakları saatler veya günlerce sürebiliyor. Bazı migrenli hastalarda ağrı öncesinde aura denilen zig-zag, flaş gibi ışık parlamaları, yarım görme, kör noktalar, görme alanında halkasal daralmalar görülebilmesi gibi görsel sorunlar gelişebiliyor.

İlgili haberlerimiz: 

​Migren olduğunuzu gösteren işaretler
Uzmanların görüşlerinden ve araştırma sonuçlarından migrenin belirtilerini derledik ve ortaya tam 18 işaret çıktı. Migren belirtileri Pudra.com’da.

​Sıcak havada migren ataklarını önlemenin 10 yolu
Stres, kötü beslenme, uykusuzluk ve yorgunluk migreni tetikliyor. Sıcak hava ve nem de migreni artıyor. Ancak migreni atak gelmeden önlemek mümkün.

​Migren ağrısına ne iyi gelir?
Şu hayatta migren ağrısından çektiğinizi hiçbir şeyden çekmediyseniz, nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER