25.03.2024

Mutlu olmanın 6 kolay yolu

Daha iyi bir iş, yeni bir tarz, daha çok enerji ve daha çok mutluluk! Bütün bunlara ulaşmanız için işte atmanız gereken 6 önemli adım!

Hayatımızdan ve kendimizden memnun olup olmadığımızı, dış faktörler değil bakış açımız belirler. Hayatınızda ve bakış açınızda yapacağınız ufak değişikliklerle, çok daha mutlu bireyler olmanız mümkün.

Mutlu olmanın 6 kolay yolu

Sadece 6 adımda hayata bakış açınızı değiştirmek için, önce kendinize bir amaç ve ilham bulmalısınız. Değişim gerçekleştikten sonra ise kendinizi teşvik etmeli ve son olarak başarınızın tadını çıkarmalısınız.

İşte mutluluğa giden adımlar ve hayatınıza nasıl uygulayacağınız...
 
1. KÖTÜ BİR ALIŞKANLIĞINIZI İYİSİYLE DEĞİŞTİRİN
 
Amaç: Sizi en çok neyin rahatsız ettiğini düşünün. Az hareket etmek mi? İşe, duvara kendinizi formda ve güzel bulduğunuz bir fotoğrafınızı yapıştırmakla başlayın.

İlham: Her sabah normalden yarım saat daha erken uyanın ve kendinizi dışarı atıp bin adım yürüyün.

Değişim: İçinizdeki tembeli susturun ve biraz daha hareketli olmaya başlayın. Asansör yerine merdivene yönelin. Yürüyüş yapın ya da spor salonuna gitmeye başlayın.

Teşvik: Kendinize yeni bir çift spor ayakkabı alıp egzersiz planı yapın.

Başarı: Daha canlı bir ten, daha sıkı kaslar ve daha iyi kondisyon. Üstelik bu sadece başlangıç!
 
2. GÖRÜNTÜNÜZÜ YENİLEYİN
 
Amaç: Dış görünüşünüzde değiştirmek istediğiniz 3 şeyi belirleyin. Fazla kilolardan kurtulmak, daha havalı bir tarz denemek gibi.

İlham: Çevrenizden ya da ünlülerden ilham alın. Nasıl görünmek ve başkalarının üzerinde nasıl bir etki bırakmak istersiniz?

Değişim: Bugün dış görünüşünüzü değiştirmek için 3 şey yapın. Renkli bluzunuzu tamamlamak için yeni küpeler takın ve her zamanki çantanızdan vazgeçin ya da yeni bir saç modeli deneyin.

Teşvik: Değişen görünümünüzle aldığınız her iltifat için kendinize teşekkür edin.

Başarı: Kendinizle gurur duyarak dışarı çıkın. İnsanların ilgisini üzerinizde hissedeceksiniz.
 
3. KENDİNİZE BİR KÖŞE YAPIN

 
Amaç: Evde hangi köşeyi değiştirip "sizin" yapmak istersiniz? Biraz düşünün. Nasıl bir şey hoşunuza gider, sizi rahatlatır?

İlham: Kendiniz için yarattığınız köşeye yerleşin ve hayatta sizi nelerin rahatlattığını listeleyin. Loş ışık mı, koltuğun yumuşaklığı mı?

Değişim: Köşenizi keyfinize göre düzenlemeye devam edin. Mesela hoşunuza giden yastıklar, bakmaktan zevk aldığınız resimler alın.

Teşvik: Zorlu bir günün ardından yarattığınız köşede rahatlamanın nasıl bir duygu olduğunu, neler hissettiğinizi yazın.

Başarı: Bugünden itibaren, her gün kendinize yarım saat ayırın. Kendi kendinizin terapisti olun ve kafanızın nasıl boşaldığını görün.
 
4. KENDİNİZİ POZİTİF ENERJİYLE KUŞATIN
 
Amaç: Evinizde yeni yaşamınıza uymayan bir şeyler kaldı mı? Artık görmek istemediğiniz, hoşunuza gitmeyen, size pozitif enerji vermeyen eşyaları tek tek belirleyin.

İlham: Pencereleri açın, içeri temiz hava girsin ve düşünün; hayallerinizdeki oda ya da mutfak nasıl?

Değişim: Gereksiz kalabalık yaratan eşyalardan kurtulun. Çok beğendiğiniz birkaç şey için paranıza kıyın ve farklı bir görünüm yaratarak evinizin havasının değiştirin.

Teşvik: Yeni yarattığınız ortama başka güzellikler de katın. Mesela, çevreye hemen huzur yayan kokulu mumlardan alın.

Başarı: Değişen evinize bakın, harika olmamış mı? Artık birkaç arkadaşınızı davet etmenin vakti geldi!
 
5. YENİ MESLEKİ HEDEFLER BELİRLEYİN
 
Amaç: İş ilanlarından istediğiniz birini seçin. Görüşmede kendinizi nasıl kanıtlarsınız? Bunun için hangi yeteneklere sahip olmalısınız?

İlham: Konunun uzmanıyla görüşün, etkili konuşmanın kurallarının araştırın. Kendi kendinize denemeler yapın.

Değişim: Evde aynanın önünde alıştırmalar yapın. Sonrasında kendinizi nasıl ödüllendireceğinizi şimdiden belirlerseniz, işler iki kat daha iyi ilerler. Gözünüz hep hedefinizde olsun.

Teşvik: Unutmayın, şansını denemeyen kazanamaz. İstedikleriniz elde etmenin bir yolu mutlaka var. Aştığınız her engele kocaman gülümseyin.

Başarı: Kendinizle gurur duyun. Başarınızın tadını çıkarın. Bundan böyle her yeni hedef daha yakın ve basit görünecek.
 
6. ZAMANI DOĞRU DEĞERLENDİRİN
 
Amaç: Stresli bir günde tüm işlerin altından nasıl başarıyla kalktığınızı hatırlayın.

İlham: Boş zamanınızda ne yapmaktan hoşlanıyorsunuz? Gün içinde, mesela akşam sinemaya gitmek gibi planlar yapın. Bu şekilde iş saatlerinin çok daha kolay geçtiğini fark edeceksiniz.

Değişim: En az iki saatinizi sadece bir işi başlayıp bitirmeye ayırın. Hiç sevmediğiniz bir işi her gün parça parça yapmak yerine bir akşamda bitirmeyi deneyin.

Teşvik: Sevmediğiniz bir işi bitirmenin tadına varın. Cep telefonunuzu kapatın ve bu ana odaklanın.

Başarı: Boş zamanınızı gerçekten hoşunuza giden şeylere harcayın. Resim yapmayı seviyorsanız, bir kağıt alıp zihninizdekileri kağıda aktarın.
 
İLGİLİ YAZILARIMIZ

Pozitif psikoloji yanlışlara değil, doğrulara odaklanıyor!
Geleneksel psikoloji yanlışlara odaklanırken, pozitif psikoloji doğruları arıyor. Sorularımıza Uzman Klinik Psikolog İhsan Öztekin yanıt verdi.

Ruhsal yorgunluk ve mutsuzluk için psikiyatrist önerileri
Neden mutsuz ve ruhsal olarak çok yorgunuz biliyor musunuz? İşte ruhsal yorgunluk ve mutsuzluk için psikiyatrist önerileri...

Mutluluğun formülü ne?
Yıllar boyunca insanların cevabını aradığı "Mutluluğun sırrı nedir?" sorusuna bir araştırma yanıt buldu. İşte mutluluğun formülü...

Mutluluk veren yiyecekler
Canınız her sıkıldığında çözümü sağlıksız abur cuburlarda aramak yerine, mutluluk veren birkaç yiyeceği beslenme planınıza eklemeye ne dersiniz?

İşyerinde mutlu olabilmek için 7 öneri
Günümüzün çoğunu geçirdiğimiz işyerimizde mutlu olmamız oldukça önemli. Yüksek motivasyonlu ve mutlu bir çalışma hayatı için 7 öneri...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER