17.11.2017

Uykusuzluğa 6 sihirli çözüm

Akşamları kaliteli bir uyku için yapmanız gerekenler çok basit!

Yorgun olduğunuz halde uyuyamıyorsanız bu zihninizin çok dolu olduğunu anlamına geliyor. Kaliteli bir uyku uyumak ve dinlenmiş bir şekilde uyanmak için hayatınıza ekleyeceğiniz basit rutinler, uykusuzluk sorununuzu kolaylıkla giderecektir.

Uykusuzluğa 6 sihirli çözüm

Kaliteli bir uyku için yaşam danışmanı Ebru Şinik'in önerileri:

uyku1) Akşam saat 20.00'dan sonra hiçbir şey yemeyin. Siyah çay yerine papatya gibi bitki çayları ya da kakuleli ılık keçi sütü içmeyi deneyin.

2) Saat 20.30 itibariyle telefon, tablet ve PC kullanmayın. Uyku hormonu olarak da bilinen melatonin salgılamasını önleyen bu cihazların yansıttığı mavi ışıklardan kendinizi koruyun.

3) Oda ısısı sıcak olursa bu uykuya geçişe ve kaliteli uykuya mani olur. Uyuyacağınız odayı güzelce havalandırın ve ısısını düşürün.

4) Yatmadan hemen önce 5-10 dakika boyunca basit diyafram nefesi uygulayın. 

5) Zihninizi sakinleştirmek için mantra bazlı meditasyon teknikleri uygulayın.

6) Özellikle kaloriferlerin çalıştığı kış aylarında rahat nefes almak için yatmadan önce burun içine susam yağı sürerek, nemlendirin. 

Susam yağını sürerken dikkat etmeniz gerekenler:

Serçe parmağınızı bir miktar susam yağına batırın ve parmak ucunuzu burnunuza nazikçe sokarak, yumuşak hareketlerle sürün.

Burun içi mukozası doğal nem dengesini koruduğu sürece, burundan nefes alırken mikroplar o derece iyi filtre edilecektir. Bu rutin sadece rahat bir uyku için değil, sabahları güne başlarken de kış boyunca uygulanırsa grip başta olmak üzere solunum yoluyla alınabilecek mikroplara karşı kendinizi korumuş olacaksınız.

İlgili yazılarımız:

Uyku pozisyonlarının anlamları
Birinin gerçek kişiliği hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız onun uyurken aldığı pozisyonu bilmelisiniz. Çünkü bilim insanları, uyku pozisyonlarının kişilik yapıları hakkında ipucu verdiğini söylüyorlar.

​İyi bir uyku için tüyolar
Gece boyunca iyi bir uykuyla dinlenmemiş vücut, kötü bir güne başlar. Güzel bir uyku uyumanın 5 ipucunu Prof. Dr. Gülçin Gülşen veriyor.

​İyi bir uyku için 10 öneri
Yoğun ve stresli hayat yaşayanlar arasında özellikle uyku sorunları çok yaygın. Ancak iyi ve rahat bir uykuyla hayat kalitesi artırılabilir. Uykusuzluk sorunu yaşayanlara, deliksiz bir uyku çekmeleri için 10 öneri Pudra.com’da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER