@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.06.2015

Aşırı terlemeyi önleyen doğal yöntemler

Aşırı terliyorsanız yaz boyunca kendinizi rahatsız hissetmeniz çok normal. Pudra.com'un önerdiği doğal çözümlerle aşırı terleme sorunundan kurtulabilirsiniz.

Yaz sıcakları bastırınca terlememek imkansız! Yazın aşırı terlemek başlı başına bir rahatsızlık olabiliyor. Özellikle nemin fazla olduğu bölgelerde şıpır şıpır akan ter damlalarıyla da mücadelemiz başlıyor. Bir de kokulu bir teriniz varsa, hem kendinizin hem de çevrenizin mutsuzluk kaynağı olabiliyorsunuz. Aşırı ve kötü kokulu teri önlemek için çoğumuz deodoranları tercih ediyoruz. Uzmanlar deodoran kullandığımız saatlere dikkat etmemizi öneriyorlar. Araştırmalara göre deodorantlar en çok gece etkili oluyor ve özellikle gece duş aldıktan sonra uygulanması gerekiyor.

Aşırı terlemeyi önleyen doğal yöntemler

Aşırı terlemeyi önlemek için pamuk gibi doğal kumaşlardan yapılmış ince kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Dar kıyafetler giydiğinizde daha çok terlediğinizi fark etmişsinizdir. Bu yüzden mümkün olduğunca bol kıyafetler seçmeye dikkar etmelisiniz.

Yazın baharatlı yemeklerden kaçının. Acı biber ter üretimini hızlandırır ve soğan, sarımsak gibi kokulu yiyecekler terinizin kötü kokmasına neden olur. Bu nedenle özellikle bu gıdalardan uzak durmanızda fayda var. Bunların yanı sıra aşırı terlemeyi azaltmak için bitkisel mucizelerden faydalanabilirsiniz. İşte terlemeyi önlemeniz için bitkisel formüller.

Çörekotu yağı
Soğuk preslenmiş çörekotu yağının antibakteriyel özelliği bulunuyor. Özellikle yaz aylarında artan genital enfeksiyonlar için kullanılabilir. Genital bölgede terlemeyi önlediği için enfeksiyon riskini de azaltır. Duştan sonra koltuk altlarınıza da uygularsanız farkı hissedebilirsiniz.

Adaçayı
1 çay kaşığı adaçayı yaprağını kaynar suya ekleyin; birkaç dakika bekleyin ve için. Adaçayı, aşırı terlemeyi tedavi etmenin en iyi yolu ve aynı zamanda gece terlemesine de engel olmasıyla biliniyor. Daha iyi sonuç için 2 hafta boyunca günde 1 litre adaçayı tüketebilirsiniz.

Elma sirkesi
Elma sirkesinin doğal bir deodorant olduğunu söyleyebiliriz. Koltuk altlarınızı elma sirkesiyle yıkadığınızda, tüm gün boyunca terlmenizi azaltabilir. Kuru bir bezi elma sirkesiyle ıslatın ve en çok terleyen bölgelerinizi bezle silin. Bunu terleyen ayaklarınız için de uygulayabilirsiniz. Haftada iki kez 2 litre ılık suya 75 ml elma sirkesi ekleyin ve ayaklarınızı suyun içinde 15 dakika bekletin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER