Pudra.com 18.10.2011

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için probiyotik önemli

Bilim insanları bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, sindirim problemlerinin giderilmesi ve çocuk sağlığının korunmasında, mikroplara karşı amansız bir savaş veren probiyotiklerin önemini vurguluyorlar.

Geçtiğimiz gün düzenlenen 55. Milli Pediatri Kongresi’nde, Bifiform’un sempozyumunda uzmanlar çocuk sağlığı ve özellikle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için probiyotik önemli

Rusya’nın ünlü bilim insanı Prof. Dr. Leyla Namazova Baranova probiyotiklerin dost bakteriler olarak hastalıklardan korunmada ve tedavide önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Leyla S. Namazova Baranova’nın yönettiği, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Pediatrik Enfeksiyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metehan Özen’ın konuşmacı olduğu sempozyumda, çocukların ve her yaştaki kişilerin bağışıklık sistemini desteklerken çok çeşitli hastalıklardan korunmayı da sağlayan “probiyotikler ve prebiyotikler” ile ilgili yeni bilgiler aktarıldı.

SEZARYEN TERCİH EDİLMEMELİ
Prof. Dr. Leyla S. Namazova, “Son yıllarda doğumlarda sezeryan kullanımının artması bebekleri doğum esnasında anneden alınan probiyotikten yoksun bırakıyor. Bununla beraber daha çok endüstriyel besinlerle besleniliyor olması ve antibiyotik kullanımının fazlalaşması da bu durumu pekiştiriyor. Hastalıklara karşı güçlü durmak ve bağışıklık sistemini dengelemek için probiyotik takviyesinin önemi artık tüm dünyada kabul ediliyor” dedi.

20 YILDIR YENİ ANTİBİYOTİK ÜRETİLMİYOR
Namazova sadece Türkiye’de değil dünyada da antibiyotik kullanımının arttığına dikkatleri çekerek şunları söyledi: “Rusya’da antibiyotik kullanımını azaltıcı çalışmalar yapmaya başladık. Yarı yarıya azalma var ama yine de bitiremedik. Antibiyotik verilecekse, ne kadar verileceğini çocukları teste tabi tutarak belirliyoruz. Burada en büyük problemimiz mikropların antibiyotiklere karşı direnç kazanması. Pek çok antibiyotiğe karşı direnç gelişmesine karşılık 20 yıldır yeni bir antibiyotik molekülü piyasaya çıkmıyor. Dünya Sağlık Örgütü de antibiyotik kullanımının önüne geçmeye çalışıyor. Ne kadar antibiyotik kullanıyorsak o kadar antibiyotiğe karşı direnç kazanıyoruz. Böylece daha çok hastalanıyoruz. Burada sorulması gereken en kritik soru şu: 'Bu işin dengesi nedir ve bu dengeyi nasıl sağlarız?'"

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ANTİBİYOTİKLE HASAR GÖRÜYOR
Doç. Dr. Metehan Özen, antibiyotiğin hayat kurtardığına ancak gerekenden fazla kullanıldığını kaydederken şöyle devam etti: “Antibiyotik bizim için yararlı bakterileri de yok ediyor. Bu yüzden bağışıklık sistemimiz bozuluyor. Bağırsaklarımızdaki doğal flora bozulduğu için savunma sistemimiz çöküyor. Savunma sistemimiz 4-6 hafta arasında açık kalıyor. İyi bakteriler ölünce, dışarıdan gelen kötü bakteriler bağırsaklarımıza yapışıyor ve rahatlıkla kana karışıp hasta ediyor. İşte probiyotiğin önemi burada ortaya çıkıyor."

ÇAĞIMIZIN SORUNU KANSERE KARŞI PROBİYOTİK SAVAŞI
“Probiyotiklerin kansere neden olan bakterilerin engellenmesinde yararlı oldukları biliniyor. Ayrıca alerjik hastalıklarda probiyotikler sayesinde alerji semptomları daha kolay kontrol altına alınabiliyor. Bunun yanı sıra probiyotik kullanımında diş çürüklerinin önlendiğine dair çalışmalar da var. Her anlamda probiyotik önemlidir. Probiyotik kullanılarak yapılan çalışmaların artması ve sonuçlandırılmasıyla beraber, insan sağlığının korunması, hastalıkların tedavi edilmesi veya önlenmesi artık hayal olmayacak.”

PROBİYOTİĞİN ÖNEMİ
”Çocuklarda görülen hastalıkları bağışıklık sistemini güçlü kılarak azaltmak mümkün. Bunun için probiyotik takviyesi çok önemli. Araştırmalara bakıldığında çocuk hastalıklarının büyük çoğunluğu solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı. Aslen düzenli probiyotik kullanımıyla bunu büyük ölçüde azaltmak mümkün. Ancak biz hasta olup antibiyotik kullanımına geçiyoruz. Antibiyotik ilişkili ishallere karşı da probiyotik kullanımını özellikle öneriyoruz. Antibiyotikler kötü mikroplarla savaşırken vücuttaki tüm mikropları öldürdüğü için yararlı bakterileri desteklemek gerekmekte ve bunun için probiyotik takviyesi yapılmalı. Özellikle çocuklarda sık görülen antibiyotik ilişkili ishal tedavisinde probiyotik takviyesi gerekir. Yapılan bilimsel çalışmalara göre LGG bakterisinin özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlandı ve çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış tek grup probiyotiklerdir.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER