22.01.2018

Başarının anahtarı 'güzel bir gülüş'

İnsanları etkilemenin en önemli yollarının başında güzel gülümseme gelir. Etkileyici ve güzel bir gülüşe sahip olmak artık zor değil... Detaylar Pudra'da.

Birçok insan gençlik döneminde güzel bir gülümsemeye sahip olsa da yaşla birlikte dişlerde çeşitli problemlere bağlı olarak eksilmeler görülebiliyor. İmplant tedavisi günümüzde eksik dişlerin tedavisinde yapılan en estetik ve modern yöntem. Ancak çoğu zaman kimi zaman vakitsizlikten kimi zaman da yeterli önemi vermediğimizden diş eksiklikleri için ideal yöntemlerden biri olan implant tedavisi geciktiriliyor. İmplant tedavisi zamanında uygulanmadığında ise eksik dişlerden dolayı sağlıklı olan dişler de hareket etmeye, dişte aralıklar oluşmaya başlıyor. Aynı zamanda eksik dişlerin de görevini yapmaya çalışan sağlıklı dişlerin de sağlığı daha hızlı bozulmaya başlıyor. Eksik diş nedeniyle oluşan boşluğun daralması durumlarında ise implant tedavisini uygulamak mümkün olmuyor. 

Başarının anahtarı 'güzel bir gülüş'

Ortodonti Uzmanı Doç. Dr. Ruhi Nalçacı'dan aldığımız bilgilere göre, güzel bir gülümsemeye sahip olmak yüz estetiğinin temelini oluşturuyor. Araştırmalar güzel bir gülümsemeye ve sağlıklı dişlere sahip bireylerin işinde ve sosyal hayatında, diğer kişilere oranla çok daha başarılı ve mutlu olduğunu gösteriyor. Güzel bir gülümsemeye sahip olmamız içinse olmazsa olmaz estetik ve sağlıklı dişler.

Doç. Dr. Ruhi NalçacıDoç. Dr. Ruhi Nalçacı, sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Ortodontik tedavi amacıyla başvuran özellikle 30 yaş ve üzeri hastalar eksik dişlerden dolayı oluşan boşlukların zirkonyum, implant veya lamina uygulamasıyla kapatılmasını istiyor. Ancak geciktirilmiş tedavi nedeniyle oluşan boşluklar genelde tüm dişlere dağıldığından simetrik ve estetik diş yapısına kavuşmak ortodontik tedavi olmadan mümkün olmuyor. Uyguladığımız erişkin ortodontisi yöntemleriyle implant veya zirkoyum öncesinde eksik diş boşluğuna kaymış olan sağlıklı dişler çene içinde olması gereken doğal yerine alınıyor, böylece gülüş estetiği sağlam dişlerimize müdahale etmeye gerek kalmadan sağlanabiliyor.

Hastalar, implant veya zirkonyum tedavisi öncesinde artık daha estetik ortodontik uygulamaları tercih ediyor. Özellikle İnvisalign (şeffaf plaklar), lingual ortodontik tedavi (içten takılan diş teli) veya porselen braketler (şeffaf tel) implant tedavisi hastalar tarafından en çok tercih edilen erişkin ortodontisi yöntemleri. Gelişen teknoloji ile birlikte artık bu tip tedavilere ulaşmak eskiye oranla çok daha kolay ve daha az maliyetli."

Siz de güzel bir gülüşe sahip olmak istiyorsanız, ağız ve diş sağlığınıza dikkat ederek gerekli tedavileri yaptırabilir, eksik dişlerin tamamlanması ile sağlıklı dişlerinizin de sağlığını daha uzun süre koruyabilirsiniz.

İlgili haberler:

​Bembeyaz dişler için tedavi yöntemleri
Kusursuz bir gülüşe sahip olmak için en çok tercih edilen diş tedavi yöntemleri arasında bonding, diş beyazlatma, lamina tedavisi, implant uygulaması ve pembe estetik yer alıyor.

​Her yaşta sağlıklı dişler
Yaşımız ilerledikçe dişlerimizde ne gibi değişimler gerçekleşir? Peki bu değişimleri ortadan kaldırıp genç ve sağlıklı dişlere sahip olmak için ne gibi yöntemleri deneyebiliriz? Pudra.com'da!

​Protez dişlerin bakımı nasıl yapılmalı?
Protez diş çeşitleri nelerdir? Protez dişlerin bakımının önemi nedir? Protez dişlerin bakımı nasıl yapılmalıdır? Yanıtları Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu veriyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER