18.08.2018

Bayramda diş sağlığınızdan olmayın!

Dişlerimizi korumak için lezzetli sofraların kurulduğu ve tatlıya doyduğumuz kurban bayramında ağız ve diş bakımına daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor!

İZLE: GÜNLÜK DİŞ BAKIMI👇 
Diş Hekimi Dr. Özlem Filiz Bayar, bayramda diş sağlığı konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Bayramda diş sağlığınızdan olmayın!

Beslenme alışkanlıklarımız ağız sağlığımıza da etki ediyor. Ağız sağlığı açısından, beslenme ve sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı kurallar var. Kurban Bayramında artan et tüketiminin üstüne, tatlı tüketimi de dahil olunca; diş problemlerinin olmaması kaçınılmaz. İşte bu nedenle diş bakımımıza daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor.

İşte bayramda diş sağlığınızdan olmamak için dikkat etmeniz gerekenler...

Kürdan kullanmayın.
Genellikle et tüketiminden sonra, dişler kürdanla temizlenmeye çalışılır. Ancak bu durum, diş sağlığı açısından tehlikelidir. Dişler arasında kalan yiyecek artıklarının temizlenmesi için gerekli durumlarda diş ipi kullanılmalıdır.

Yemeklerden sonra ağız ve diş bakımınızı atlamayın!
Yemekten ve özellikle et tüketiminden sonra, dişlerinizi fırçalayıp sonrasında diş ipi yardımıyla diş aralarını da temizleyerek artıklarından arındırın. Artıklar büyük problemlere yol açabilir. Özellikle bayramda sık sık et tüketilmesi, etlerin diş aralarında kalmasına neden olabilir; ancak diş aralarında kalan etleri temizlemediğiniz durumda, bu kalıntılar çürüğe, ağızda kokuya ve diş eti hastalıklarına neden olabilir.

Düzenli ağız bakımı için yapılması gerekenler
İlk olarak ağız ve diş sağlığının korunması için, 6 ayda 1 düzenli olarak diş hekimine gidin. Diş fırçası kullanmayı alışkanlık haline getirin; aksi halde dişlerde çürük oluşumunu engellemeniz imkansız. Mutlaka diş ipi ve arayüz fırçaları kullanın; diş fırçasının ulaşamadığı bölgelerde kullanmadığınız durumlarda dişlerin asla tamamen temizlenmez.

Aşırı şekerli yiyeceklere dikkat edin!
Aşırı şekerli yiyecekler tüketmemeye özen gösterin; yiyecekseniz de ardından mutlaka dişlerinizi fırçalayın. Tatlı yanında asitli meşrubat ikramına diş çürüme hızını artırmaktadır.
Bayram ziyaretlerinde tatlı yanında ikram edilen meşrubatlara hayır diyemiyoruz; ancak dikkatli olmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Dişlerinizi doğru fırçalayın
Ağız ve dış sağlığında en adımlarda biri dişleri doğru yöntem ile fırçalamaktır. Aksi halde diş etlerine zarar verebilirsiniz.
 
Diş Fırçalama
Diş Fırçalama

Diş nasıl fırçalanır?
- Öncelikle diş fırçanızı ıslatmadan üzerine mercimek büyüklüğünde macun sıkın.
- Üst dişler için aşağı yönde süpürtme hareketi, alt dişler için üst yönde süpürtme hareketi ile fırçalamaya başlayın.
- Ağzınızın her yerinin temizlendiğine emin olana kadar, yaklaşık en 2 dakika fırçalamaya devam edin.
- Diş eti çekilmesi gibi sorunlar nedeniyle diş aralarınızda boşluklar oluşmuşsa, diş aralarınızın mesafesine uygun arayüz fırçası ile tüm boşlukları tekrar temizleyin. 
- Ardından iyi bir gargara ile son bir kez ağzınızı 1 dakika kadar çalkalayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER