20.03.2020

Corona virüse karşı el hijyeni için sabun seçimi nasıl olmalı?

Corona virüse karşı el yıkamanın önemi: El hijyeni için nasıl sabunlar kullanmak gerekiyor? Katı sabun veya antibakteriyel sabun kullanımı doğru mu?

İZLE: DOĞAL SABUN NASIL ANLAŞILIR?👇 
Corona virüse karşı el hijyenini korumak için ellerimizi düzenli yıkamamız çok önemli. Ancak burada kullandığımız sabun seçimine de dikkat etmemiz gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, kişiye özel olmayan katı sabunlar ya da antibakteriyel sabunların çok sık kullanılması uzun vadede başka hastalıklara davetiye çıkarabiliyor, vücutta farklı zararlara yol açabiliyor. Sağlık Bakanlığının dermatolojik testlerin yapılması konusunda uygun gördüğü özel laboratuvarlar arasında yer alan BioArge Laboratuvarları kullanılan sabunların da başlı başına bir sağlık sorunu haline gelebileceğini belirterek cildin doğal florasını bozmayan, %100 doğal içerikli sabunlar kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.

Corona virüse karşı el hijyeni için sabun seçimi
 
Corona virüs (COVID -19) salgınıyla beraber el hijyeni her zamankinden daha büyük önem taşıyor. Özellikle virüsün görüldüğü ülkelerde sabun ve dezenfektanların satışında rekor seviyede bir artış gözlemlenirken bağımsız bir kuruluş olan BioArge Laboratuvarları, Corona virüs ile başa çıkmada en etkili yollardan biri olan sabunlar ve el yıkama ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Corona virüsten korunma önlemi olarak eller sıklıkla yıkanıyor ancak kullanılan sabunlar cilt hastalıklarını ve diğer hastalıkları da beraberinde getirebiliyor.

Sabun, cildin doğal florasını bozmamalı ve %100 doğal olmalı
 
Zeytinyağlı sabun

Virüslere karşı hangi tipte sabunlar kullanılması gerektiğine dikkat çeken BioArge Laboratuvarları cildin doğal florasını koruyan ve %100 doğal içeriklerden oluşan sıvı sabunların tercih edilmesi gerektiğini belirtirken, tüketicilerin mutlaka ürün ambalajlarını kontrol ederek sabun yapımında kullanılan içeriklere dikkat etmeleri gerektiğinin altını çiziyor.

BioArge Laboratuvarları'nın da Araştırma Geliştirme Bölümü yöneticisi olan Organik Kimya Uzmanı Dr. Gökhan Özokan Corona virüse karşı el hijyeninin hayati önem taşıdığını belirterek katı ve antibakteriyel sabunlara da dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Gökhan Özokan“İnsan cildi virüs için ideal bir yaşam alanı olma özelliği taşıyor. Ortak kullanıma açık olan katı sabunlar, potansiyel olarak zararlı mikrop ve bakterileri üzerinde bulundurması nedeniyle ellerimizi temizlediğini zannederken aslında bizi daha fazla bakteriye maruz bırakabiliyor.

Antibakteriyel sabunlar ise sık kullanımlarından dolayı hormonal sağlık sorunlarına ve uzun vadede kansere yol açabiliyor. Aynı zamanda Triclosan adı verilen ve bakterileri öldürme amacıyla antibakteriyel sabunlara konulan madde cilt kuruluğu, kaşıntı ve egzamaya neden olabiliyor.

Özellikle çok hassas, kuru ve atopik ciltler için cilt doktoruna danışarak sabun seçimi yapmak gerekiyor” diyor.

Antibakteriyel jeller ve sıvı sabunların birçoğu virüse karşı değil bakterilere karşı koruyor

Cilt florasını bozmayan ve ciltteki yararlı bakterileri öldürmeyen sabunların tercih edilmesi gerektiğini, antibakteriyel jellerin ve birçok sıvı sabunun virüslere değil bakterilere karşı koruma sağladığını belirten Dr. Gökhan Özokan konu hakkında şu açıklamaları yapıyor:

El hijyeni için sabun seçimi
  • Bakterilerin ölmesinden sonra cilt savunmasız kalarak tüm virüslere açık bir hale geliyor. Bu da uzun vadede cildin doğal yapısının bozularak egzama gibi cilt hastalıklarının oluşmasına neden oluyor.
  • Corona virüs salgınına karşı ellerimizi çok sık yıkadığımız için sabunların da %100 doğal içeriğe sahip olması ve cildin doğasını da koruması gerekiyor.
  • Bütünsel tedaviyi destekleyen, cilt florasıyla uyumlu antimikrobiyal sıvı sabunlar en hassas cilt tipleri için dahi kullanılabiliyor.
  • Özellikle doğal bitki yağları, sirke ve gliserinden oluşan ve kimyasal hiçbir madde içermeyen sıvı sabunlar arındırıcı içerikleri ile hem yetişkinler hem de çocuklar için güvenle tercih edilebilir.

INCIA Yoğun Nemlendiricili Sıvı Sabun 35 TLNe tür bir ürün kullanabilirsiniz? 

BioArge Hücre Kültürü Laboratuvarı’nın yapmış olduğu son hücre kültürü çalışmaları virüsten ve mikroplardan korunmaya çalışırken kullandığımız ürünlerin hücrelerimize ne kadar zarar verebileceğini gösterirken, aynı zamanda %100 doğal ve %100 doğal olmayan sabunların karşılaştırma sonuçları da dikkat çekiyor.

Gerçekleştirilen hücre kültürü çalışmalarına göre konsantrasyon artışına bağlı olarak INCIA %100 Doğal Zeytinyağlı Sıvı Sabun’un insan keratinosit hücre (HaCaT) canlılığına olumsuz bir etkisi görülmemiş. Bu anlamda BioArge Hücre Kültürü Laboratuvarı virüslere karşı doğal koruma sağlayan %100 Doğal Zeytinyağlı Sıvı Sabun INCIA'yı öneriyor.

İlgili haberlerimiz:

​Corona virüsten korunma yolları
Dr. Ayça Can Uz, corona virüsten korunmak için alabileceğimiz önlemleri ve uymamız gereken hijyen kurallarını Pudra.com okuyucuları için yazdı.

​Corona virüs ile artan kaygı sorunları nasıl aşılır?
Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs, kaygı sorunlarını da artırdı. Psikiyatrist Dr. Ayça Can Uz, Pudra.com için kaygı sorunlarını kaleme aldı.

Hamilelikte Corona Virüsü
Hamilelikte corona virüse karşı alınabilecek önlemler, gebelik döneminde corona virüs bulaşması halinde yapılması gerekenler...

​Eller doğru şekilde nasıl yıkanır?
El hijyeni bizi mikroplardan ve enfeksiyonlardan korumanın en etkili ve ucuz yöntemidir. Bu nedenle hem düzenli hem de doğru el yıkamayı öğrenmek gerekir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER