@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.12.2009

Güne enerjik başlayın

Hem erkenden uyanıp, hem de tüm gün boyunca zinde olmak istiyorsanız bu 10 öneriye kulak verin.

Esneme hareketleri

Güne enerjik başlayın
Yoga hareketlerinde olduğu gibi yavaş yavaş ve ufak ufak esneme hareketleri yapmak, vücudunuzun nazik bir şekilde enerji toplamasına yardımcı olacaktır. Bu hareketler aynı zamanda zihninize odaklanmanızı sağlayacak, sabah mahmurluğunu üzerinizden atıp güne zinde başlamanızı sağlayacak.

Egzersiz
Uyanmanız gereken saatten sadece yarım saat önce kalkmanız yeterli. İnanın buna değer; çünkü saba uyandığınızda yapacağınız egzersiz hareketleri kan akışınızı toparlayacak ve gün boyunca kendinizi zinde hissetmenizi sağlayacak. Yapacağınız 40 dakikalık yürüyüşün etkisini düşünün artık…

Dozunda kafein
Kafein elbette ki ayılmanızı, enerji toplamanızı sağlayacaktır. Ama kafeini dozunda almak çok önemli. Çünkü fazlasını aldığınızda çok daha sağlıksız olabilir. Bizim önerimiz sadece bir bardak kahve; çünkü bu şekilde enerjinizi gün boyunca sabit bir şekilde hissedebilirsiniz.

He zamanki gibi; su
Her sağlık meselesinin altından çıkan su, gün boyunca enerji sahibi olmanız için de önemli. Üstüne üstlük uyku esnasında vücudunuzun stokladığı suları kullandığını biliyor muydunuz? Dolayısıyla sabah uyanır uyanmaz vücudunuzun susuzluğunu içebildiğiniz kadar fazla suyla gidermeniz çok önemli.

İstikrarlı uyku
Düzenli bir uykunun sağlığımız açısından önemi çok; enerjimiz açısından da aynı şekilde… Her gece yatağa aynı saatte girip, her sabah aynı saatte uyanmak, vücudumuzun en sevdiği şeylerden biri olan düzeni, tutarlılığı ona vermek demektir. Vücudumuz da karşılığında bize gün boyu zindelik verir.

Huzurlu bir müzik
Güne yumuşak, naif ve huzur dolu sevdiğiniz bir şarkıyı duyarak başlamak gerçekten de gün boyunca modunuza olumlu etkisini yansıtacaktır. Çılgın gibi bağıran bir alarmla uyanmak yerine güzel bir müzikle uyanmak, hızla atan bir kalple uyanmak yerine sakin bir şekilde güne başlamanızı sağlayacak.

Elektrik devre dışı
Yatmadan önce televizyon, bilgisayar gibi tüm elektronik aletleri devre dışı bırakın. Hatta bunu yatmadan bir saat önce yapın. Çünkü bu aletler uyku kaliteniz açısından sağlıksız olduğu gibi uykuya geçişinizi, konsantrasyonunuzu da zorlaştırır.

Sabah duşu
Sabah uyandığınızda alacağınız kısacık bir duşun bile gün boyunca sahip olacağınız enerji açısından önemi çok büyük. Hem suya temas ederek pozitif bir şekilde güne başlayacaksınız; hem de vücudunuzun dirildiği gibi kendinizin de ne kadar zinde olduğunuzu fark edeceksiniz.

Kahvaltı
Akşamları hafif bir yiyecekle idare etmiş olan bedeninizin sabah uyandığında dayanıklı ve kuvvetli olması için esaslı bir kahvaltıya nasıl da ihtiyaç duyduğunu tahmin edersiniz. Erken başladığınız bir güne, bir de sağlıklı bir kahvaltıyla başlarsanız, bu ikilinin etkisini tüm gün hissedebilirsiniz.

Derin bir nefes
Nefesimizi kullanmak, hem de doğru kullanmak çok önemli. Sabah uyanır uyanmaz, tüm gün yapacağınız işleri düşünüp içinizi karartmak yerine; öncelikle derin nefes egzersizleri yaparak aklınızı ve bedeninizi rahatlatıp, sakin bir şekilde iş planınızı yapmanızın faydasını göreceksiniz.


Konuyla ilgili diğer haberlerimizi okumak için tıklayın:

Yaşam enerjimizi artırmanın yolları Hayatımızı coşkulu, huzurlu, keyifli yaşamak için yaşam enerjimize sahip çıkmayı ve iyi kullanmayı öğrenmeliyiz.

Enerjimizi neler çalıyor? Sürekli bir yorgunluk halindeyseniz, enerjinizi nelerin çaldığını bilmeye ve onlara karşı gelmeye ne dersiniz?

Uzun süren yorgunluğa dikkat! Uzmanlar, sürekli halsizlik ve bitkinlik hali ile kendini gösteren 'kronik yorgunluk sendromuna’ karşı uyardı.

İyi bir uyku mu? Peki ama nasıl? Uyku problemlerinizi, nefes hareketleriyle ve bazı alışkanlıklarınızı değiştirerek yenmeniz mümkün.

Uyku problemleri ve tedavileri Uyku problemleri hafife alınmamalı; mutlaka uzman doktora danışılmalıdır.

Vücut saati Uyku, yemek, spor… Hepsinin doğru zamanı; vücudumuzun bir saati olduğunu biliyor muydunuz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER