@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.12.2009

Mutlak gülümseme enerjisi

Tam da istediğiniz gibi, muhteşem bir gülümsemeye sahip olmaya ne dersiniz?

Gülümsemenin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hepimiz biliriz... Örneğin gülümseme anında 17, kaşlarımızı çatma halinde 43 kas çalışır. Burada bile evren adeta bizi gülmek için teşvik eder!

Mutlak gülümseme enerjisi

Amerika’da ‘Smile Institute’; İngiltere’de ‘Smile Studio’ olarak yayılan bu trendin öncülüğünü Türkiye’de Diş Hekimi Emek Külür başlatmış. Emek Külür bu yeni projesini ‘Mutlak Gülümseme Enerjisi’ olarak adlandırıyor…

Sadece sağlıklı insanların değil zihinsel engelliler ve otistik çocukların da mutlak gülümseme enerjisi içinde olması gerekiyor. Ağız ve diş sağlığının diğer sağlıklı insanlara göre daha meşakkatli olduğu otistiklerin ve zihinsel engellilerin diş tedavileri için gerekli olan donanımın tam olarak sağlanmadığı zaman tedavilerinin zor koşullarda gerçekleştiriliyor. Zihinsel özürlülerin hayat boyu kullanması gerektiği ilaçlar karaciğer ve dişlerde tahribata yol açıyor. Bu da zihinsel özürlülerin dişlerinde harabiyet ve diş hastalıklarının sağlıklı insanlardan daha fazla görülmesine sebep oluyor

Nasıl bir çalışma?
En önemli prensip Estetik Diş Hekimliği’nde interaktif yaklaşım. Hedef kitle ise sağlıklı çocuklar, bedensel-zihinsel engelli ve otistik çocuklar, sağlıklı genç ve erişkinler, bedensel-zihinsel engelli ve otistik genç ve erişkinler…

Külür çalışmayı şöyle anlatıyor: "Ağız ve çevresindeki deformasyonu estetik açıdan düzenlemek temel prensibimiz. Dudaklardaki küçülmeyi ve çökmeyi smart filler dolgularla restore ederek dudak üstündeki gençlik çizgisinde silinme varsa bunu da yeniden şekillendiriyoruz. Mouth conturing yöntemi ortalama yarım saat sürüyor. Yüz ovalinde bozulma varsa Nefertiti lift dediğimiz küçük enjeksiyonel dokunuşlarla çene ve boyun platismal bantlarda gerginlik sağlayarak yüz ovalini konforlu bir şekilde toparlıyoruz. Bu da ortalama 20 dakika süren bir işlem.”

Duygu ve duruş seçimi
Emel Külür çenenin sıkıştırılmış görüntüsü varsa massetere botoks işlemi de uygulayabildiklerini belirtiyor: “Böylelikle çenenin sıkılmış gibi duran görüntüsü yerini daha rahatlamış yuvarlak hatlara bırakıyor. Ağız içinde gereken tedavilerimiz bittikten sonra estetik açıdan hastanın da katılımının sağlandığı interaktif süreç başlıyor. Kişinin ten rengi, sıklıkla kullandığı saç rengi, duruşu, tarzı ve en önemlisi karakteri yeni dişinin saptanmasında en önemli etken. Duygu ve duruş seçimi yapıyoruz ve alternatifler sunuyoruz.”

Çoklu seçeneklerin içinden beş durumu seçme hakkı veriliyor; örneğin seksi, dişi, özgüvenli, başarılı, karizmatik. Ya da ikinci bir örnek vermek gerekirse sempatik, sevimli, eğlenceli, şımarık naif… Külür devamını şöyle anlatıyor: “Çoklu duygu ve duruş seçeneklerinin içinden kendine en yakın olanlarını seçiyor. Bizim de ona beş önerimiz oluyor. Ortak seçeneklerde çıkabiliyor.Kendi laboratuarımızın olması hem hastayı hem de bizi daha rahat çalışmaya yönlendiriyor. Bu seçeneklerin içinden üç ayrı planlama yapıyoruz. Her planlamada hasta bir hafta yeni dişleriyle dolaşıyor.”

Çocukları da güldürüyorlar
Çocuklarda ve bedensel-zihinsel özürlülerde uygulanan yöntem daha eğlenceli ve biraz drama odaklı didaktik bir yöntem. Animasyonla güldürüyorlar! Nasıl mı? Külür “İlgilerini çeken bir video animasyonla çalışıyoruz. Hem ebeveynler hem de çocuk için daha keyifli hale geliyor. Bedensel ve zihinsel engelli çocuklarda ise sedasyon terapisiyle birlikte aile yardımı alıyoruz. Farklı olan sedasyon tedavisini uygulayarak interaktif yaklaşımda hasta ailesinden destek alıyoruz” diyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER