21.08.2019

Özel günlerinizde daha rahat uyuyun

Regl dönemlerinde kendinizi daha halsiz hissediyor, uykuya daha fazla ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu nedenle özel günleriniz için ped seçimi çok önemli.

İZLE: ALERJİYE KARŞI ÜRÜN SEÇİMİ👇 
Ergenlik döneminden itibaren her ay kadınlar için belli günler sancılı geçiyor. Kiminin az, kiminin ise çok kanamalı geçirdiği regl dönemlerinde genital bölge sağlığı ve hijyeni çok daha önemli hale geliyor. Bu dönemlerde kendinizi daha halsiz hissediyor, uykuya, dinlenmeye daha fazla ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu nedenle özel günlerde özellikle ped seçimi çok önemli.

Özel günlerinizde uykunuz bölünmesin
 
Yetişkin bir insanın ortalama 7-9 saatlik bir uykuya ihtiyacı var. Bu anlamda özel günlerde pedin sızıntı yapması veya kaşındırması gibi nedenlerle pek çok kere uyanmak da o günleri daha konforsuz bir hale getiriyor. Bu nedenle özel günleriniz için ped seçiminiz daha da önemli hale geliyor. Pedin ciltte çok fazla hissedilmemesi, koruyucu olması, sızıntıları önlemesi çok önemli.
 
Ped seçerken dikkat edilecekler

- Kullandığınız pedlerin doğal malzemelerden ve koruyucu olması gerekiyor. Bu anlamda pamuksu içeriği olan pedler tercih edin. 

- Pedlerin üst yüzeyinin pamuksu, kanatların ise ipeksi bir yüzeyde olması gerekir. Böylece ped, cildinize hak ettiği yumuşaklığı vermiş olur. Bu aynı zamanda genital bölgede pişik olmasını da önler.

- Daha verimli ve rahat bir uyku için pedinizin sızıntıları önleyen özellikte olması gerekir. Bu anlamda kanatlı ürünlere yönelmek daha doğru olacaktır. Kanatlı ürünlerle sağlanacak üst düzey koruma sayesinde hem gün boyunca "sızıntı oldu mu" korkunuz ortadan kalkar hem de gece boyunca rahat bir şekilde uyursunuz.

- Âdet döneminde kullanılan pedler kesinlikle kanamanın yoğunluğuna göre seçilmelidir. Normal yoğunlukta günler için kanatlı normal, daha yoğun günlerde kanatlı uzun veya gece gibi adları alan ürünleri tercih edebilirsiniz.

- Regl günlerini çok yoğun geçiren, uykusu çabuk bölünen ve tekrar uyumakta zorlanan kişiler ise uykusu bölünmeden çok daha rahat bir gece geçirmek için kesinlikle gece ürünlerine yönelmeli.
 
Özel günlerde uykunuz bölünmesinPed kullanımında dikkat edilecekler

- Ped kullanırken değiştirme sürenizi uzun tutmayın.

- Kendinizi rahatsız veya ıslak hissettiğiniz ilk anda pedinizi değiştirin.

- Pedleri açıkta taşımayın. Özellikle genital bölgenize temas edecek pamuklu tarafını kirletmeden muhafaza edin.

- Kanamanız az olsa bile pedinizi düzenli aralıklarla, 3-4 saatte bir değiştirin. Ped değiştirmek için pedin tamamen kirlenmesini beklemeyin.

- Âdet döneminde günlük hayatınızda veya egzersiz yaparken tampon kullanıyor olsanız bile gece yatarken normal kanatlı gece pedlerini kullanın. Çünkü geceleri tampon kullanımı tavsiye edilmez.

- Âdet döneminizde genital bölge hijyeninize daha da fazla önem verin. Bu dönemde dış genital bölgeniz daha da hassas olacağından, dış genital bölge pH'ına uyan, paraben içermeyen özel yıkama jelleri kullanın. Bu hem cildinize ferahlık verir hem de cilt pH'ı korunduğundan pişik gibi sıkıntıların oluşmasını önler.

- Çok hassas, alerjik bir cilde sahipseniz, pedinizin özellikle cildinize değen üst yüzeyinin tamamen pamuk olması, genital bölgenizin tahriş olmasını azaltacaktır.

Külot seçiminize özen gösterin

- Tüm bunların yanı sıra özellikle regl döneminde ve regl döneminden sonraki birkaç gün boyunca dikişsiz külotlara yönelin. Külotlarınızın içeriğinin tamamen pamuk olmasına dikkat edin.

- Külotların lastikli bölümlerinin dikişsiz olması, özel döneminizdeki tahrişlerin ciddi oranda azalmasına yardımcı olacaktır. 
 
Adet döneminde genital bölge hijyenini önemseyin

Kadın vücudunun en nemli, en yüksek ısılı ve hassas bölgesi olan dış genital bölge özel bir bakım ve temizliğe ihtiyaç duyar. Tıbbi olarak menstrüasyon olarak geçen regl dönemleri genital bölge hijyeninin bozulabildiği zamanlardır. Çünkü vajinada doğal olarak bulunan koruyucu bakterilerin sayısı menstrüasyon döneminde düşer, kötü bakteriler çoğalır. Bu nedenle bu dönemde hijyenik pedlerin ve tamponların çok sık değiştirilmesi, aynı zamanda sadece dış genital bölge özel paraben içermeyen özel bölge bakım ürünleri ile temizlik ve hijyen sağlanması gerekir.
 
Dikkat edeceğiniz tüm bu konular, özel günlerinizi daha rahat ve sağlıklı geçirmenizi, çok daha iyi uykular uyumanızı sağlar. Bölgece özel günlerinizde uykularınız bölünmez, güne enerjik ve dinç başlarsınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER