Pudra.com 24.10.2013

Prof. Dr. Karatay'dan "Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi"

Prof. Dr. Canan Karatay, Hayykitap'tan çıkan "Karatay Diyeti’yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi" adlı kitabında “Neyi niçin yiyelim, neyi niçin yemeyelim?" sorusuna yanıt veriyor.

Çok satan diyet kitaplarının yazarı Prof. Dr. Canan Karatay, yeni kitabı "Karatay Diyeti’yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi"nde, hangi yiyeceklerin vücudumuzda hangi etkiyi yaptığını anlatırken, küresel beslenme tuzaklarını deşifre ediyor ve bu tuzaklardan kurtulmanın ipuçlarını veriyor.

Prof. Dr. Karatay'dan
Prof. Dr. Canan Karatay

Prof. Karatay, kitapta, sağlığını düşünen bilinçli bireyin en çok sorduğu soruya yanıt veriyor: “Neyi niçin yiyelim, neyi niçin yemeyelim?” Bu sorunun yanıtı önemli, çünkü modern çağ, insanı hasta eden beslenme tuzaklarıyla dolu. Yanlış bilgilendirme, para uğruna gerçekleri gizleme, satışlar düşmesin diye belli ürünlerin zararlarını örtbas etme, geleneksel ve sağlıklı ürünleri karalama, endüstrinin sık başvurduğu taktiklerden… Bu ‘ambalajlı’ tuzaklara düşen masum insanlar da önce enerjisini ve sonra sağlığını kaybediyor!

İnsan ancak binlerce enzim, onlarca hormon dengeli bir şekilde çalıştığı zaman sağlıklı bir vücuda sahip olabiliyor. ‘Beslenme tuzakları’ işte bizi tam da buradan vuruyor. Çünkü yediklerimiz ve yaşam biçimimiz hormonlarımızı ve metabolizmamızı çok çabuk etkiliyor, hassas dengeyi bozabiliyor. Bu denge bozucular arasında neler yok ki... 1980’li yıllardan sonra moda olan kalori hesabı, az yağlı beslenme, light ürünler, ‘mış’ gibi üretilen fabrikasyon yiyecekler, bir türlü bırakılamayan tatlı ve şekerler, şekerli içecekler, trans yağlar…

Prof. Karatay, özellikle hormonal dengesizliği ve metabolik bozukluğu olan hastalarından gelen yoğun taleple şimdi de 7’den 70’e herkesi ilgilendiren bu kitabı hazırladı. "Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi"nde sağlıklı proteinlerin, sağlıklı yağların ve sağlıklı karbonhidratların ne olduğunu, ne şekilde tüketilmesi gerektiğini, sağlıklı ve sağlıksız yiyeceklerin vücudumuza girdiği andan itibaren nasıl yol aldığını, hazmolduktan sonra nasıl etki yaptığını ve nelere sebep olduğunu yine bilimsel referanslar eşliğinde anlatıyor.

Kitabın bölümleri




KURTULUŞ REÇETESİ-1

PROTEİNİN ‘EN ÖNEMLİ’ GIDA OLDUĞUNU UNUTMA!


KURTULUŞ REÇETESİ-2


YAĞ KÖTÜDÜR DİYENLERE İNANMA!


KURTULUŞ REÇETESİ-3

YAĞLARIN HEPSİNİ AYNI KEFEYE KOYMA!




KURTULUŞ REÇETESİ-4

YÜKSEK ORANDA KARBONHİDRAT TÜKETME!


KURTULUŞ REÇETESİ-5

YAĞ YE, HASTA OLMA!


KURTULUŞ REÇETESİ-6

İYİLEŞMEZ DENEN HASTALIKLARIN İYİLEŞECEĞİNE İNAN!


KURTULUŞ REÇETESİ-7

KOLESTEROLÜNÜ SEV!


KURTULUŞ REÇETESİ-8

İNSÜLİNİ ZIPLATACAK GIDALARDAN UZAK DUR!


KURTULUŞ REÇETESİ-9

İNSÜLİN DİRENCİNİ ÖNEMSE!


KURTULUŞ REÇETESİ-10

BÜYÜME HORMONUNUN DOSTU OLAN GIDALARLA SEN DE DOST OL!


KURTULUŞ REÇETESİ-11

BEBEĞİNİ ‘BEBE BİSKÜVİSİ’ İLE BESLEME!


KURTULUŞ REÇETESİ-12

ÇOCUKLARA ŞEKER VE ŞEKERLİ ÜRÜN YEDİRME!


KURTULUŞ REÇETESİ-13

TATLIYA ELVEDA DE!


KURTULUŞ REÇETESİ-14

DİYABETLİYSEN BU ÖNERİLERE KULAK VER!


Karatay Diyeti’yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi
Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay
Hayykitap
Fiyatı: 13 TL



Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay kimdir?

1943 yılında Elazığ’da doğdu. 1961 yılında Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nden, 1967 yılında da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center’da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı.

1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde baş asistan olarak çalıştı. Bu sırada Türkiye’de bir kardiyolog olarak (cerrahi yardım almaksızın) bir ilki gerçekleştirdi. Kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu tekniğini başarıyla uyguladı.

Koroner Yoğun Bakım’da ‘Vena Subklavya Ponksiyon’ tekniğini yerleştirdi.

1976-1978 yılları arasında, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Groote Schuur Hastanesi’nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christiaan Barnard’ın ekibinde çalışarak, doçentlik tezini kalp nakli yapılmış olan hastalar üzerinde gerçekleştirdi ve 1979 yılında doçent oldu.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde, Cape Town’da eğitimini görmüş olduğu (şu anda ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan) ‘femoral arter’ yolu kullanılarak yapılan koroner anjiyografi tekniğini (Judgkin tekniği) yine ilk kez ülkemizde uyguladı ve bu uygulamayı ülkemize yerleştirdi.

1987-1995 yılları arasında State University of New York Health Science’ta kalp hastalıkları alanında araştırmalar yaptı.

1986 yılında kalp hastalıkları uzmanı, 1998 yılında profesör, 2002 yılında da ‘European Cardiologist’ (Avrupa kalp hastalıkları uzmanı) oldu.

1995-1997 yılları arasında Gaziantep ve İstanbul’daki birçok özel hastanede, ‘koroner yoğun bakım’ ve ‘koroner anjiyografi laboratuvarları’nı kurdu.

1997-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2002-2006 yılları arasında da Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

2006-2010 yılları arasında Türkiye’deki ilk ve tek sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi’nde kurucu rektör olarak görev yaptı.

2012 yılından itibaren Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’nde İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü olarak çalışıyor.

‘Kolesterole Kuşkuyla Bakanların Uluslararası Ağı’ (The International Network Of Cholesterol Skeptics - THINCS) ve ‘Uluslararası D Vitamini
Konseyi’ üyesidir. Bu oluşumlardaki diğer üyeler ile sürekli bilgi alışverişinde bulunmakta ve tartışmalara aktif olarak katılıyor.

Profesör Karatay’ın British Heart Journal, Cardiovascular Research, American Journal of Emergency Medicine, Europace, British Journal of Nutrition ve Türk Kardiyoloji Derneği Arşivi gibi yerli ve yabancı birçok bilimsel dergide çalışmaları yayınlandı.

Hayykitap’tan yayımlanmış Karatay Diyeti, Karatay Diyeti’yle Yaşam Boyu Sağlık, Karatay Mutfağı ve Karatay Diyeti’yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var adlı dört kitabı bulunuyor.

Ali Başak Karatay ile evlidir ve çiftin Mehmet Rahmi Karatay adında bir oğulları vardır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER