28.10.2017

Sağlıklı kalp için 2 altın kural

"Kalp sağlığınız için günde 10 bin adım atın" diyen Yrd. Doç. Dr. Serkan Duyuler'in önerileri Pudra.com'da.

Kalp, daha doğmadan önce yorulma, dinlenme bilmeden her gün 100 bin defa atan en hayati organımızdır. Bu muazzam makine günde yaklaşık 10 tonluk bir tankı doldurabilecek kanı pompalarken çoğu zaman çalıştığının farkında bile olmazsınız. Kalbinizde bir ağrı, sıkışma veya düzensiz atım fark ediyorsanız bir şeyler ters gidiyor olabilir. Böyle durumlarda mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Sağlıklı kalp için 2 altın kural

Kalp sağlığınız için 2 altın kuraldan birincisi hareket etmek, ikincisi ise yiyip içtiklerinize dikkat etmek.
kalpKardiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Duyuler, "Her ne kadar genetik sebepler kalp hastalıklarında önemli yer tutsa da, kalp sağlığını bozan sebepler yine bizim kendi elimizdedir.  Mesela, sigara, alkol ve yağlı yiyecekler gibi. Sadece sigarayı bırakarak kalp hastalığı riskinizi 3 kat azaltabilirsiniz. Ne yiyip içtiğiniz sandığınızdan çok daha fazla sağlığınızı etkiliyor. Tansiyon yüksekliğini örnek verirsek, birçok tansiyon hastasının asıl sorunu ya fazla kiloları ya da fazla tuz tüketimi." şeklinde belirtiyor. 


"Günde 10 bin adım atın!"
Kalp sağlığını tehdit eden diğer bir durumun ise hareketsizlik olduğunun altını çizen Duyuluer, "Günde ortalama 10 bin adım atarak kalbinizi korumaya katkıda bulunabilirsiniz." diyor.

Yürüyüş yapmak için zamanınız yoksa kendi kendinize fırsatlar yaratabilirsiniz. Örneğin, işyerinizde asansör kullanmayın, işe gidip gelirken birkaç durak önce inin veya arabanızı daha uzak bir yere park ederek yürüyün. Böylece gün içerisinde fark etmeden hareket etmiş olacaksınız. Uzmanlar, "Sağlıklı olabilmek için hareket şart" şeklinde belirtiyor. 

Sağlıklı bir kalp için:
1-Daha hareketli olmalısınız.
2-Adım sayınızı arttırmalısınız.
3-Yemek porsiyonlarınız küçültmelisiniz.
4-Düzenli kalp muayenenizi yaptırmalısınız.
5-Tansiyonunuzu, şekerinizi, kolesterolünüzü ölçtürmeyi ihmal etmemelisiniz.

Kalbiniz size kendini fark ettirmeden siz kalbinizin farkında olun. Kalbinizi sevin…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER