Pudra.com 17.01.2012

Sütte kanser tehlikesi mi var?

Tarım Bakanlığı'ndan sütte kanser ve siroza yol açabilen antibiyotik kalıntılarına rastlandığı açıklandı. Denetimlerde sütünde kalıntı çıkanlar, teşhir edilecek ve cezai işlem uygulanacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, piyasadaki sütlerde karaciğer kanseri, sarılık ve siroza yakalanma riskini artıran antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1 bulunduğunu açıkladı. Bakanlık kontroller sonucu sütlerde antibiyotik kalıntısına ve aflatoksin M1’e rastlandığında gerekli yasal işlemlerin yapıldığını belirtti.

Sütte kanser tehlikesi mi var?

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Mevzuata uygunsuz faaliyet gösteren işletmeler açıklanacak, ayrıca mevzuata uygun faaliyet gösteren firmaların belli kriterler çerçevesinde kamuoyu ile paylaşımı sağlanmaktadır. Böylelikle sadece uygunsuz işletmelerin ifşası değil, iyi olan işletmeleri ödüllendirerek yönlendirme anlayışı ile çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Türkiye’de daha önce gıda suçu işleyenler, yasa gereği teşhir edilemiyordu. Ancak 2010 yılında çıkarılan 5996 sayılı yasanın 102 yönetmeliğinin de hazırlanmasıyla bu durum değişti. Yeni yönetmelikler gereği, gıda suçu işleyen, taklit ürün yetiştirenler teşhir edilebilecek.

Bakanlık, denetim yapılan başvuruların yüzde 17’si için cezai işlem uyguladı. Bunların yüzde 70’i idari para, yüzde 24’ü üretim/faaliyetten men ve yüzde 6’ı ise Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu şeklinde gerçekleşti.


Etiket: süt, kanser
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER