@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.02.2014

Tırnaklarınızda hastalığınızı ele veren 7 işaret

Tırnaklarınızın sağlık durumunuz ve vücudunuzda oluşan herhangi bir hastalığa dair haberci olduğunu biliyor musunuz? Hastalık ve sağlık durumunu gösteren tırnaklardaki 7 işaret Pudra.com'da.

Soluk tırnaklar



Tırnaklarınızda hastalığınızı ele veren 7 işaret
Tırnak etleriniz çok beyazsa, düşük kırmızı kan hücre sayısı ile karakterize bir kan hastalığı olan anemi olma ihtimaliniz var demektir. Uzmanlar, aneminin, düşük demir seviyesinden dolayı oluştuğunu ve kanda oksijen yetersizliğine yol açabildiğini söylüyor. Bu da cildin ve dokuların, özellikle de tırnak altı dokularının soluk renkli olmasına neden olur. Tırnak etlerinizde beyazlık fark ederseniz, yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, kırmızı et gibi demir kaynağı olan yiyecekleri daha fazla tüketmeniz gerekiyor.

Soluk renkli tırnak etleri, diyabet ya da karaciğer hastalığı gibi daha ciddi sorunların belirtisi de olabilir. Doktorunuza danışmanızda fayda var.

Sararmış tırnaklar


Sarımsı olan ya da olmayan kalınlaşmış tırnaklar, mantar enfeksiyonlarının karakteristik özelliğidir. Bu enfeksiyonlar genelde tırnak yatağına yayılır ve uzmanlara göre tırnak yatağında ve tırnak tabakası altında yer alan enfeksiyonu yüzeysel ilaç tedavisi kolayca iyileştiremez. Bu durumda doktorunuza danışmalısınız. Onun tavsiyesiyle oral ilaç tedavisine başlamanız gerekebilir.

Tırnaklarda siyah çizgiler


Doktorlar, tırnaklarda oluşan koyu kahverengi ya da siyah dikey çizgilerin görmezden gelinmemesi gerektiğini söylüyorlar ve bunun erken teşhis ve tedavi gerektiren melanom (cilt kanseri) işareti olabileceğine dikkat çekiyorlar.

Tırnaklarda çukurlaşmalar


Tırnaklardaki delik delik ve çukurlaşmaların oluşturduğu görüntü, sedef hastalığıyla bağlantılandırılır genelde. Sedef hastalığına yakalanan kişilerde, tırnak yatağı boyunca hücre kümelenmeleri oluşur, bu da normal tırnak yüzeyi pürüzsüzlüğünün bozulmasına yol açar. Bu hücreler dökülür gibi, tırnak yüzeyi üzerinde oluklar veya sıkıştırılmış alanlar bırakır. Tırnaklarda oluşan çukurluklar sedef hastalığının habercisi olabilir. Bu nedenle doktorunuza danışmalısınız.

Kolay kırılan, ince ya da ikiye bölünen tırnaklar


Tırnakların darbe aldığında kırılması normaldir ama tırnaklarınız ufak bir dokunuşta bile kırılıyorsa bu, tiroitlerin çalışmasında sorun olabileceğini gösterir. Metabolizmayı, enerjiyi ve büyümeyi düzenleyen boyun bölgesindeki salgı bezlerinin az çalışması ve az tiroit hormonu üretmesi saç kaybına, tırnakların incelip kırılmasına, tırnakların yavaş uzamasına neden olur. Tiroit düzensizliği, tırnak katmanının tırnak yatağından fark edilir şekilde ayrılmasına da yol açar. Tiroitlerde sorun olup olmadığı basit bir kan testiyle anlaşılabilir. Eğer sorun varsa ilaç tedavisiyle sorunun ortadan kalkması mümkündür.

Tırnaklarda beyaz çizgiler


Tırnaklar üzerinde yatay beyaz çizgiler böbrek hastalığı, karaciğer sorunu ya da protein veya diğer besin maddelerinin eksikliğini düşündürür. Uzmanlara göre altta yatan hastalık, tırnak yatağına kan akışında bir kesintiye neden olur.

Mor tırnaklar


Morarmış yüz nasıl havasız kalmanın belirtisiyse, morarmış tırnaklar da parmak uçlarının yeterince oksijen almadığını gösterir. Uzmanlara göre bu, solunum ya da damarsal bir sorunun göstergesi olabilir. Bazı insanlar, sadece soğuk havaya maruz kaldıklarında yavaş kan dolaşımı sorunu yaşarlar, ama tırnaklarınızdaki morluk ısrarla gitmiyorsa doktora gidip oksijen seviyenizi kontrol ettirmenizde fayda var.

Kaynak: Shape.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER