Pudra.com 15.02.2012

Türkiye'nin diş sağlığı karnesi kırık geldi

Türkiye çapında yapılan araştırmaya göre ağız ve diş sağlığı hijyeni ve bakımı konusundaki toplumsal bilincin düşük olduğu rakamlarla kanıtlandı. Buna göre her 3 kişiden 1’i dişlerini günde bir kez bile fırçalamıyor.

Ağız ve diş sağlığı konusunda yapılan çalışmalar Türkiye'de her 2 evden birine hiç diş fırçası girmediğini, her 3 kişiden 1’inin de dişlerini günde bir kez bile fırçalamadığını ortaya koydu.

Türkiye'nin diş sağlığı karnesi kırık geldi

Signal’in Türk toplumunun ağız ve diş sağlığı bilincini artırmak adına desteklediği, "Ağzına Sağlık Türkiye" projesi kapsamında Dünya Diş Hekimleri Birliği ile Türk Diş Hekimleri Birliği'nin de katıldığı toplantıda açıklanan araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de ağız ve diş sağlığı hijyeni ve bakımı konusundaki toplumsal bilincin düşük olduğu ortaya çıktı.

Her 2 evden birine hiç diş fırçası girmiyor
Yedi bölgeden kırsal kentsel nüfus dağılımını ve dokuz farklı yaş grubunu temsilen üç bin 40 denek üzerinde yürütülen araştırma verilerini açıklayan Unilever Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yalım Uzun, Türkiye’de bir kişiye yılda 1 tane bile diş fırçasının düşmediğini, her 2 evden birine hiç diş fırçası girmediğini, 3 kişiden birinin dişlerini günde 1 kez dahi fırçalamadığını belirtti.

Prof. Dr. İnci Oktay ise çürüklerin çokluğuna kıyasla kişi başına 1 dolgulu diş bile düşmezken, çürüklerin tedavi edilmek yerine çekildiğine dikkat çekti.

12 yaş çocuklarında hastalıklı diş sayısı idealin çok üstünde

TDB Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ise Batı ülkelerinde diş hekimine gitme sıklığının yılda 5, ülkemizde ise 0,9 olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Türkiye’de 0-14 yaş grubunda çürük-dolgulu-çekilen diş değer ortalaması 6.17’dir. Oysa FDI’ın 12 yaş çocukları için hedeflediği değer 1’dir.’’

Okullar gezilerek ağız hijyeni anlatılacak
Aralık 2011 tarihinde başlayan Faz 2 Çalışması’nın 3 yıllık bir takvimde tamamlanmasının öngörüldüğünü belirten Zeynep Yalım Uzun, "Signal’in Türkiye’deki hedefi desteklediği projeler ve teknolojinin ulaştığı son noktayı kullanarak pazara sunduğu yeni ürünlerle toplumsal ağız sağlığı bilincini yükseltmektir. Projemizin ikinci etabında okullarda eğitimler düzenleyerek ağız hijyeni konusunda daha bilinçli bir toplum yaratmak için adımlar atacağız" dedi.

FDI Başkanı Dr. Orlando Monteiro da Silva dünya çapında her 10 kişiden 9’unun ağız hastalıkları ile mücadele ettiğini kaydederek projenin önemine işaret etti. Dr. Da Silva "Dünya çapında 1 milyon diş hekiminin sesi olan FDI olarak Unilever ve yerel partnerlerle birlikte yürüttüğümüz bu projede günde 2 kez florürlü diş macunu ile diş fırçalamanın önemini anlatıyor; insanların hayatlarında farklılık yaratmayı hedefliyoruz" dedi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER