pudra.com 26.03.2010

Yaprak porselenlerle dişlerde doğallık

Son zamanlarda diş estetiğinde oldukça tercih edilen bir yöntem olan yaprak porselenlerle doğal dişe en yakın görünümü kazanmak mümkün.

Diş hekimliğinde özellikle son yıllarda yaşanan gelişmeler ve yeni teknikler hem hasta, hem de diş hekimine önemli kazanımlar sağlıyor. Anadolu Sağlık Merkezi’nden Diş Hekimi Alper Çıldır, insanlara özgü bir gülüş tasarlamak için estetik diş hekimlerinin en çok başvurduğu yöntemlerden biri olan laminate yani yaprak porselenlerle doğal dişe en yakın görünümün oluşturulabildiğini söylüyor.

Yaprak porselenlerle dişlerde doğallık

Yaprak porselen nedir?

Yaprak porselenler, dişlerin sadece ön yüzeylerine yapıştırılan, 0.3 - 0,5 mm. kalınlığında, çok ince porselen yaprakçıklardır. Dr Çıldır "Genellikle dişler kesilmeden uygulanabildiği gibi, dişlerin üzerinden 0.3 mm. kadar bir pürüzlendirme yaparak da uygulanabiliyor. Doğal dişin boyunda ve dişlerin ağız içerisine bakan arka yüzeyinde hiçbir aşındırma işleminin yapılmasına gerek kalmıyor" diyor.

Laminateler çok ince olmaları ve metal içermemeleri sayesinde, doğal dişlerde olduğu gibi ışığın geçirgenliğini sağlıyor. Bu sayede doğal diş gibi göründüklerinden, estetik açıdan da son derece başarılı sonuçlara ulaşıldığını söyleyen Diş Hekimi Alper Çıldır, şu bilgileri veriyor: "Porselen yaprakçıklar istenilen renk, boy ve şekilde hazırlanabiliyor. Bu sayede dişlerin şekil ve renklerini kalıcı olarak değiştirmek mümkün olabiliyor. Bu özellikleri, kalıcı beyazlatma isteyen hastalarda çok büyük avantaj sağlıyor. Özellikle puro, sigara kullanımı nedeniyle sıklıkla diş temizliği yaptırmak zorunda kalan kişiler, daha cilalı ve leke tutmayan yüzeyler sağladığı için laminate porselenleri tercih ediyor. Çünkü bu porselenlerde ileriki zamanlarda yapılarından dolayı herhangi bir renk değişikliği olmuyor. Bu sayede sigara, çay ya da kahveyle sararmayacak bir yüzey elde edilmiş oluyor."

Diş Hekimi Alper Çıldır'ın verdiği bilgiye göre, laminate uygulaması öncesinde hastalardan alınan yüz ve ağız içi fotoğrafları üzerinde, dişlerde üç boyutlu olarak elde edilmesi beklenen sonuç gösteriliyor ve kişinin fiziki özelliklerine uygun bir tasarım yapılıyor.

Yaprak porselenin avantajları neler?
  • Küçük bir müdahale ile çok kısa sürede sağlıklı ve doğal bir görünüş elde edilebiliyor.
  • Sağlam, renkleri bozulmayan ve dayanıklı malzemelerden üretiliyor.
  • Çay, kahve ve sigara gibi dış etkenlerle renk değiştirmiyor.
  • Dişleri küçültmeden uygulama olanağı sağlıyor.
  • Porselen yapıldığı anlaşılamayacak kadar doğal görünüm elde ediliyor.
  • Dişlerin dil tarafında hiçbir işlem yapılmadığından, hastalar yabancılık hissetmiyor, adaptasyon kolay sağlanıyor.
  • Aşınmalara karşı çok dirençli olduğundan, dişi koruyor ve çürük oluşumuna engel oluyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER