@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.11.2013

Egzersizle forma girmenin püf noktaları

Kilo vermek için spor yaparken nelere dikkat etmeli, hangi tür egzersizleri yapmalı? Kişisel spor danışmanı Murat Bür, forma girme tüyolarını anlattı.

Kilo vermek, biraz kalçanızdan biraz da göbeğinizden yağları eksiltmek ve böylece forma girmek istiyorsunuz. Bunun için elbette sporsuz bir hayat düşünülemez. Peki kilo vermek için spor yaparken nelere dikkat etmeli, özellikle hangi tür egzersizleri yapmalısınız? Spor yaparken nasıl beslenmelisiniz?

Egzersizle forma girmenin püf noktaları

Kişisel spor danışmanı Murat Bür'e spor yaparak forma girmenin püf noktalarını sorduk. İşte Bür'ün Pudra.com'a verdiği yanıtlar...
 

Egzersizle forma girmenin püf noktaları neler?


Forma girmek için kişinin kendine uygun egzersizi yapması ve elbette bunu destekleyecek bir yaşam tarzını (beslenme, uyku düzeni vb.) benimsemesi çok önemli. Tüm bunların belirlenmesi için beslenme uzmanı, diyetisyen ve spor hocasından oluşan konunun uzmanları ile bir araya gelmek oldukça mühim. Check up başta olmak üzere kişiyle ilgili yapılan değerlendirmeler sonucu ona özel belirlenen plan ile sağlıklı bir şekilde, hedefe yönelik forma girmek mümkün.

Egzersizle forma girmenin en temel püf noktası, kişiye uygun egzersizin ve yaşam tarzının belirlenerek, düzenli olarak uygulanması. Ama genel bir hat olarak sadece egzersiz odaklı forma girmenin anahtarlarından bahsetmek gerekirse, günde en az 200 kalori yakmak, 30 dakika yürüyüş yapmak ve yokuş çıkmak, ihtiyaç duyulan kas grubunun çalıştırılması sayılabilir.
 

"Bür – 60 – 90” tekniği nedir?


Vücut tipleri genetik olarak kodlanır ve zamanla kodlanan forma doğru şekillenir. Vücudun kötü şekillenmesindeki en büyük etkenler sağlıksız, asitli ve ödem yapan yiyeceklerle, kuru bir beslenme tarzı, genetik faktörler, dış – çevre faktörleri (iş yaşamı gibi) ve hareketsizliktir. Bür – 60 – 90 tekniğinin en büyük farkı, vücudu etkileyen olumsuzlukları belirleyerek, müdahale eden bir sistem olması. Kişiye uygun egzersiz ve beslenme tarzı ile şekillenen bu teknik, kişinin yaşam tarzını da istenilen hedef doğrultusunda değiştiren ve bu sayede kesin sonuç alan bir sistem olarak öne çıkıyor.
 

Skinny Jeans Workout metodu nedir?


Skinny Jeans Workout kadınlara uygun bir metot. Kalça, bacak ve karın kaslarını çalıştırıyor. Bu sistem bugüne kadar fitness dünyasında bu kas grupları için kullanılan eski ve yeni tüm metotların birleşmesiyle oluşturuldu. Kalp – dolaşım sistemi için de kardiyovasküler antrenmanlar içeriyor. Özel bir lastiğin yardımı ile kalça ve bacak kasları yoğun çalıştırılıyor. Bu metot düzenli uygulandığında 10 haftada etkili sonuçlar veriyor.
 

Slim Fit metodu nedir?


Slim Fit metodunu erkekler de uygulayabiliyor. Tüm kas gruplarını çalıştıran bu sistemde, antrenman dünyasının tabiri ile 2 / 1 dinlenme, yani tabata ve eksantrik kasılma uygulanıyor. Kaslar hem hızlı hem de yavaş çalıştırılıyor. Bu frekans kasların hareketlenmesini tetikliyor. Sistemin en büyük özelliği vücut ağırlığı ile uygulanması.
 

Spor yapanlar nasıl beslenmeliler?


Spor yapanların beslenme biçimi, yaptıkları egzersize, egzersizin temposuna ve bir önceki öğün ne yediklerine göre değişir. Fitness yapanlar kilo başına 0,8 gram protein almalılar ve tüketecekleri besinler birleşik karbonhidratlardan (bulgur, siyah pirinç) oluşmalı. Glüten toleransı varsa, içinde tüm aminoasitleri barındıran kinoayı deneyebilirler.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER