@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.11.2009

Kendi kendinize masaj yapın

Ağrıları, stresi ve gerginliği yenmenin sırrı aslında kendi parmaklarınızın ucunda saklı!

Masaj vücudumuzun üç sistemine de etki eden, hafife alınmaması gereken bir rahatlama ve tedavi yöntemidir. Kan dolaşımımızı artırarak, damarları genişletir ve dokuya daha fazla kan gelmesini sağlar. Kas, kemik ve eklemlerimiz açısından da faydalıdır. Örneğin kas dokularının etrafındaki dolaşımı artırır; bu şekilde gelen besin ve giden atık rutini de artar ve kaslar daha sağlıklı olur. Ayrıca kemik ve eklem ağrılarını ortadan kaldırır. Son olarak lenf sistemlerimizi de mekanik ve sinirsel yollarla tedavi eder.Kendi kendinize uygulayabileceğiniz masaj teknikleri ile tüm şikayetlerinizi kendiniz ortadan kaldırabilmemiz mümkün. Nasıl mı?

Kendi kendinize masaj yapın

Ayak bileklerinizde ağrı varsa
Yere oturun ve ayak bileklerinizi kavrayabilecek şekilde dizlerinizi kırın. Elinizi yavaş ve yumuşak hareketlerle ayaklarınızdan dizinize doğru ovun. Ayak bileklerinizi iki elinizle kavrayın. Akıcı hareketlerle elinizi ayak bilekleri etrafında 6 kez saat yönünde, 6 kez de saat yönünün tersinde döndürün. Daha sonra iki parmak ucunuzla ayak bileklerinize küçük yoğurma hareketleri uygulayın. İki tarafı da aynı anda yapın; yine 3 kez saat yönüne ve 3 kez saat yönünün tersine… Son olarak ellerinizi ayak bileklerinizin arka kısmına koyun ve parmak uçlarınızın yardımıyla aşil tendonlarınızı yavaşça yoğurun. Hafif baskılarla tendonlardan topuklara kadar masaj uygulayın.

Ensenizde ağrı varsa
Oturarak veya ayakta fark etmez; boynunuzdan yavaş yavaş inerek omuza inerek hafifçe dokunun. Bu hareketi bolca yaptıktan sonra başınızı hafifçe ters omuza doğru eğin. Aynı uygulamayı ters omuzunuza da yapın. Ellerinizin topuk kısmını boynunuzun iki tarafına tam olarak yerleştirin. Bu şekilde duruyorken parmaklarınızın uçlarıyla aşağı doğru baskı uygulayın. Aşağı indiğinizde parmaklarınız yukarı doğru çekmeye başlayın. Bu hareketi omuzlarınıza inecek kadar uygulayın. Daha sonra parmaklarınızı boynunuzun etrafında yuvarlamaya başlayın. Bu hareketi de kafanızdan boynunuza inerek yapın. Aynı şekilde bolca tekrarlayabilirsiniz…

Başınız ağrıyorsa
Kafanızı sanki saçlarınızı şampuanlıyormuşçasına oğuşturun. Kafa derinize sert bir şekilde baskı uygulayabilirsiniz. Gerginliğin yavaş yavaş yerini dinginliğe bıraktığını siz de hissedeceksiniz. Kafanızı bu şekilde rahatlattıktan sonra parmaklarınızla alın, kaş, şakak, göz altı ve sinüslerinize 2 veya 3 dakikalık masajlar uygulayarak baş ağrınızı azaltabilirsiniz.

Kabızlık şikayetiniz varsa
Sırtüstü uzanın ve bir elinizin avucunu karnınızın üzerine yerleştirin. Parmaklarınızı da düz tutarak göbeğinizin üzerinde 4 tur olacak şekilde saat yönünde küçük dairesel hareketler yapın; aynı şekilde saat yönünün tersine 4 tur daha… Her turda yaptığınız baskıyı biraz daha fazlalaştırın. Diğer elinizi karnınızdaki elin üzerine koyun. Tüm karnınızı kavrayacak şekilde daha büyük dairesel hareketlerle yine iki farklı yöne dörder tur şeklinde uygulayın. Daha sonra tek elinizin parmak uçlarıyla tüm karnınıza küçük küçük darbeler yapın. Diğer eliniz onun peşinden gider şekilde aynı hareketleri yapsın. Ardından karın bölgenizi sakinleştirmek adına karnınızın her iki tarafına avuçlarınızla baskılar yapın (dalga hareketleri gibi). Son olarak avuçlarınızı parmak uçlarınız da karnınıza değecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde bir dakika bekleyin. Bu esnada yavaşça derin bir şekilde nefes alıp verin…

Bacağınıza kramp girdiyse
Duvardan 50 santimetre uzaklıkta durun ve ellerinizi duvara koyun. Kramp giren bacağınızı arkaya uzatabildiğiniz kadar uzatın. Ama ayaklarınızın yere basar şekilde olmasına dikkat edin. Dizinizi kırın ve duvara yavaşça baskı uygulayın. Baldırınızı gergin bir şekilde hissedin ve 10’a kadar sayın. Daha sonra iki bacağınız da önde olacak şekilde sandalyeye oturun, ağrıyan bacağınızı diğerinin üzerine koyun. Baldırınızı ellerinizle ovmaya başlayın, kaslara parmaklarınızla baskı yapın. Son olarak ayak bileğinizden dizinize küçük baskılar yaparak rahatlayın.


Kendinize tam bir spa ortamı yaratıp tüm bu masajları bu ortamda yaparak daha da keyif alabilirsiniz. Ortamı yaratmak için ideal ürünleri görmek için ise Kendi spa’nızı kendiniz yapın haberimizi mutlaka okuyun! Küveti doldurun, mumlarınızı yakın, yumuşacık bornozunuza sarılın. Evinizde spa ortamı yaratarak kendinizi biraz şımartın...

Eğer masajı uzmanların ellerinden istiyorsanız da:

Ayaktan gelen sağlık: Refleksoloji Ayaklardaki refleks noktalarına uygulanan özel ovma hareketleri sayesinde toksinlerden arınmış bir bedene kavuşmak mümkün.

Sırt ağrılarınızı masajla yenin! Sırt ağrılarınızı yenmek için rahatlatıcı bir masaja ne dersiniz? Doğru masaj tekniklerini uzmanından öğrenin!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER