@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.09.2015

Kim Kardashian korsesi ile egzersiz yapmak inceltiyor mu?

Kim Kardashian'ın bel çalıştırıcı korsesi ile yeniden gündeme gelen korseyi ve korsenin kadın vücuduna zararlarını Pudra.com araştırdı.

Kim Kardashian deyince aklınıza neler geliyor? Paper Magazine için verdiği çıplak poz mu? Ailesinin her bir bireyinin ayrı ayrı orijinal oluşu mu? Yoksa fiziği mi? "Kim Kardashian’ınki gibi bir popoya sahip olmak ister misiniz?" sorusuna kadınların cevabı genellikle "Hayır" oluyor. Ama "Onun gibi ince bir belimiz olsun ister misiniz?" sorusunun cevabıysa "Kesinlikle evet!".

Kim Kardashian korsesi ile egzersiz yapmak inceltiyor mu?
 
Kıvrımlı vücut hatları ve ince bir bel çoğu kadının hayali. Böyle bir vücuda sahip olmak için kadınlar (ve hatta erkekler) çok yakın geçmişe kadar korse giyiyorlardı. Korse bir süredir rafa kaldırılmış ve eski popülerliğini yitirmişti, ta ki Kim Kardashian onu tekrar gündeme getirinceye kadar. Kim Kardashian ilk olarak Instagram hesabında 'Bel çalıştırıcı korse' olarak adlandırdığı bir ürünle poz vermişti. Bu korse egzersiz sırasında giyildiğinde beli sıkıştırarak daha kolay incelmesine yardımcı oluyor. Kim Kardashian bu ürünün faydasını oldukça görmüş olacak ki kendisi gibi aynı teknikle egzersiz yapan kardeşi Khloe Kardashian ile birlikte Amerika’da bel çalıştırıcı korsenin ticaretini yapmaya başlamışlar.

korse tarih zararlari
 






















 


Korse ne işe yarar?

Kardashianlar’ın korsesinin detaylarından önce bu sorunun cevabını verelim: Kum saati görüntüsü kadınların ideal görüntüsü olarak kabul edilmiş, bu sebeple de korse yaklaşık 400 yıl kadar kadın bedeninde hüküm sürmüştür. Kadın erotizminin fetiş simgelerinden biri olan korse, balina dişi veya tahtalardan kesilen parçaların dantel ve kumaşlarla kaplanmasıyla yapılıyordu. Fransa'da 1500'lerin sonlarında Kraliçe Medicis zamanında demir korse takıldığı gibi iddialar da var. 19. yüzyılda tıp çevreleri korsenin beli inceltirken ciğer kapasitesini %9 azalttığını ve iç organlarda şekil bozukluğu yarattığı açıklanmış. Korse giyen bir kadının zor nefes aldığı bunun yanı sıra korsenin kan dolaşımı bozukluğu, kamburluk, inme, melankoli ve hamilelikte düşük gibi sorunlara sebep olduğu ortaya çıkmış. Korsenin tarihine kısaca baktığımızda kadınların güzel görünmek için kendilerini ne kadar zora soktukları ortada.
 

Bel çalıştırıcı korse ile egzersiz yapmak zararlı mı?

Kardashianlar’ın bel çalıştırıcı korsesi egzersiz öncesinde giyiliyor ve tüm egzersiz boyunca vücutta kalarak yağların farklı yönlere gitmesini sağlıyor. Ünlülere antrenörlük yapan Personal Trainer Kali O’Mard, Life and Style Magazine’e yaptığı açıklamada bel çalıştırıcı korsenin sadece geçici bir çözüm olduğunu, kilo vermeye katkısı olmadığını söylüyor. O’Mard: "Bel çalıştırıcı korseyi takarak egzersiz yaptığınız zaman karnınıza baskı uygulayarak yağların başka yerlere doğru hareket etmesini sağlıyorsunuz, yani aslında o yağları vücudunuzdan atmıyorsunuz, sadece yer değiştiriyorlar. Ben size korse kullanmadan düzenli egzersiz yapmanızı ve sağlıklı beslenmenizi öneriyorum. Bel çalıştırıcı egzersizlerle zaten hayal ettiğiniz ince bele kavuşabilirsiniz." diyor. O'Mard'ın da dediği gibi düzenli egzersizle belinizi inceltmeniz mümkün. Hemen başlamak istiyorsanız, Bel inceltme hareketleri haberimiz size yol gösterici olabilir. Uzmanlara göre bel çalıştırıcı korse yalnızca kısa vadede çözüm üreten ve sadece yağların yerini değiştiren bir ürün. İnce bir bele sahip olmak istiyorsanız, bunun en sağlıklı yolu egzersiz yapmaktan geçiyor.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Bel inceltmek için ne yapmalı?
Düz bir karın ve ince bir bele sahip olmak için doğru beslenmeniz ve hayatınıza biraz hareket eklemeniz yeterli. İncecik bir bele kavuşmanızı sağlayacak öneriler Pudra.com’da.

Yağları eriten mucize besinler
Bazı gıdalar kilo verme sürecinde gerek tokluğu artırarak gerek metabolizmayı hızlandırarak bize yardımcı olabilir. O gıdaların hangileri olduğunu merak ediyor musunuz? 

Tek hareketle göbek eritme
Göbeğinizden fışkıran o inatçı yağlara “güle güle” deme zamanı! Size spor eğitmenlerinin göbek eritmede çok etkili olduğunu söyledikleri harika bir hareket öneriyoruz.

​Göbekte yağlanma neden olur?
Bel ve göbek bölgesindeki yağlanmaların nedeni ve kontrol altında tutmanın yöntemleri nelerdir?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER