02.12.2017

Soğuk havalarda nasıl spor yapılır?

Kışı daha aktif ve daha sağlıklı geçirmek için mutlaka egzersiz yapmak gerekiyor. Peki, soğuk havalarda spor yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Soğuk hava, gri bulutlar ve güneşin daha az yüzünü göstermesi vücudumuzda yorgunluk hissi gibi olumsuz etkiler oluşturuyor. Kış yorgunluğu ile başa çıkmak için en güçlü silah egzersiz yapmak.

Soğuk havalarda nasıl spor yapılır?

Peki, kışın soğuk havalarda spor yaparken nelere dikkat etmek gerekir?

Kıyafet seçimi
Spor yaparken kalın tek kat bir kıyafet yerine, en içte vücudun nemini kontrol edecek en dışta rüzgar, yağmur ve kardan koruyacak birden fazla kıyafet ve çorap giymeyi tercih edin.
kis   
Egzersiz ya da spor için gün ışığını tercih edin
Beyin hava karardığında uykuyu uyaran kimyasal melatonini salgılama emrini verir. Normalde biyolojik saati belirleyen ve 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanan bu hormon, kış aylarında havanın kapalı olması ve erken kararmasını yanlış anlayan beynimizin bir yanılgısı olarak daha erken saatlerde salgılanır.
spor
Kendinize hedef belirleyin
Işığın az, havanın soğuk olması uyku ve tembelliğe eğiliminizi artırabilir. Beyninize kanmayın. Kendinize kış ayları için gerçekleştirilebilir ve motive edecek hedefler belirleyin.
 
motive

Kayak
Yürümekten ve standart egzersizlerden sıkıldıysanız kış aylarının en güzel sporu kayak yapmak sizin için farklı bir aktivite olabilir. Fakat kayak yapmadan önce mutlaka eğitim almayı ihmal etmeyin.
 
kayak

Evinizin bir köşesini egzersiz için döşeyin
Egzersiz bantları, pilates hareketlerinizi üzerinde yapabileceğiniz bir mat ve pilates topu gibi ucuz ve basit ekipmanlarla ya da sadece vücut ağırlığınızı kullanarak yapabileceğiniz egzersizler için evinizin bir köşesini çekici bir spor salonuna dönüştürebilirsiniz. 
spor
Merdiveni kullanın
Apartman, iş veya alışveriş merkezindeki yürüyen merdiven ve asansör yerine merdivenleri kullanın. Günde en az 5 dakika tempolu bir şekilde merdiven inip çıkmak sizi fiziksel olarak aktif kılacaktır.
merd,ven

Havuza gidebilirsiniz
Su içi aktiviteleri tercih edebilirsiniz. Evde egzersiz yapamıyorum, dışarısı soğuk ve sosyalleşmek istiyorum diyorsanız şehrinizdeki havuzları belirleyerek işe başlayın. Soğuk kış günlerinde, ortam ve su sıcaklığı belirlenmiş havuzlarda yüzme, su içi aerobik, su içi koşu gibi aktiviteler yapabilirsiniz.
 
havuz

Her fırsatta yürüyün
Hiçbir şey yapamıyorsanız AVM gibi kapalı mekanlarda bile olsa yürüyün. Yürümek ya da hareket etmek için birilerine ihtiyaç duyuyorsanız yürüme gruplarına katılın ya da kendiniz arkadaş ve aile bireylerinden oluşan yürüyüş grubu kurun.
yuruyus
İlgili yazılarımız:

Kışın hangi sporlar yapılır?
Yağmurlu ve soğuk kış aylarında her sporu yapmak mümkün olmuyor. İşte evde veya salonda yapabileceğiniz kış sporları.Kışın hangi sporlar yapılır?

Baştan aşağı zindelik için 3 spor 
Yoga, pilates ve stretching (esneme). Bu üç spor dalı vücut iskeletimizi düzelttiği kadar zihin sağlığımızı da olumlu etkiliyor.

Eve spor aleti alırken… 
Evde kullanacağımız spor aletlerini seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?
Baştan aşağı zindelik için 3 spor Yoga, pilates ve stretching (esneme). Bu üç spor dalı vücut iskeletimizi düzelttiği kadar zihin sağlığımızı da olumlu etkiliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER