03.11.2017

Spor yapmak için 4 maddelik motivasyon

Spor yapmak ve sağlıklı olmak için sizi ne motive ediyorsa onu yapın!

Genellikle insanlar gösteriş arzusuyla motive oldukları için suçluluk duyarlar ancak motivasyon kaynağınızın ne olduğunun bir önemi yok. Bazen sağlıklı yaşam, bazen zihninizdeki mükemmel vücuda kavuşma isteği, bazense o güzel elbisenin içine girebilmek arzusu sizi motive edebilir. Kendinizle ilgili bir şeyleri iyileştirmek isterken nedenlere takılmayın. Gerçek güzelliğin içinizde olduğunu vurgulayın ve spor yapmak, sağlıklı olmak için motivasyonunuzu sağlayın.

Spor yapmak için 4 maddelik motivasyon
 
Samantha Clayton’dan sizi motive edecek 4 maddelik spor tüyoları:

Pozitif Olun
Hissettiğiniz coşkunun başkalarına ilham verebileceğini asla unutmayın. Hiç kimse vücudundan %100 memnun değil. Eğer sorunlu bulduğunuz bölgeleri düzeltme arzusu sizi spora ve sağlıklı beslenmeye yöneltiyorsa, suçluluk duymanız için bir neden yok. Örneğin, gördüğünüzde sizi motive eden hesapları sosyal medya üzerinden takip edin ve ara sıra bakın.
 
spor
 
Yağ yakmak için kardiyo egzersizleri yapın
Koşmak, bisiklete binmek ve yüzmek gibi kardiyovasküler egzersizler, vücutta biriken yağların yakılmasını sağlar. Kalça ve popo kısmında biriken yağları yakmaya çalışıyorsanız kardiyo egzersizlerini ihmal etmeyin. Ancak vücudunuzun hangi bölgesindeki yağların yakılacağını seçemeyeceğinizi bilmelisiniz. Neticede konu egzersizse, “nokta atışı” diye bir şey yoktur. Ancak haftada 3 gün 30-45 dakika kardiyo çalışmak, yağ yakmanıza yardımcı olur. Özellikle alt vücutta sonuç almak için koşmayı, tırmanmayı veya pedal çevirmeyi deneyebilirsiniz. Kilo verdiğinizi, vücudunuzun şekle girdiğini gördüğünüzde daha çok motive olacaksınız, emin olun.
 
spor

Kaslarınızı güçlendirin
Alt vücudunuzdaki kasları güçlendirmek için, alt vücut egzersizlerini rutininizin bir parçası haline getirmelisiniz. Kalça ve popo kısmını şekillendirmek için squat, dövüş sporları, step ve bacak kaldırma egzersizleri yapın. Unutmayın, amacınız incelmek bile olsa, kas kütlenizi artırmak çok önemli. Egzersizlere vücut ağırlığınızı kullanarak başlayın ve sonrasında dambıl veya çubuklarla devam edin. Haftada üç gün 30 dakikalık bir egzersiz başlangıç için ideal olacaktır.
 
squat

Beslenmenizde küçük değişiklikler yapın
İyi beslenme, vücudunuzu daha iyi hale getirmenin olmazsa olmazlarından biridir. Kas kütlenizi arttırmak istiyorsanız, yeterli protein almalısınız. Egzersiz miktarını artırmanız halinde yeterince sıvı aldığınızdan ve iyi karbonhidrat tükettiğinizden emin olmalısınız. Bir beslenme günlüğü tutarak ve günlük tüketiminizi not ederek vücudunuza neler aldığınızı daha net görebilirsiniz. Abur cuburu kesebilir, bunların yerine daha sağlıklı tercihlere yönelebilirsiniz. Başlangıçta atıştırmalıklara odaklanırsanız ne kadar çok gizli kalori tükettiğinizi fark edip hayrete düşeceksiniz!
 
liste


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER