06.11.2017

Daha hızlı zayıflamak için spordan sonra yapmanız gerekenler

Spor sonrasında kas ağrısı yaşamamak ve daha hızlı kilo vermek için yapmanız gerekenler Pudra.com'da.

Spora uzun süre ara verdikten sonra tekrar başladığınızda ertesi gün kas ağrısı yaşamak istemiyorsanız ve spordan sonra "ne yesem?" diye düşünüyorsanız yapmanız gerekenler:

Daha hızlı zayıflamak için spordan sonra yapmanız gerekenler

1) Esneme hareketleri yapın
Sporu tamamladıktan sonra kas ağrılarını hafifletmek ve kasları uzatmanız için kas hareketleri yapmanız çok önemlidir. Bu sayede, ertesi günün ağrıları azalır, kendinizi daha zinde hissedersiniz.
 
esneme

2) Uzanıp dinlenin
Spor sırasında kaslarınızın dinlenmeye ihtiyacı vardır. Esneme hareketleri yaptıktan sonra uzanıp 15 dakika dinlenmek, hem kilo vermek hem de sağlık açısından faydalıdır. Dinlenme sırasında vücudunuz kalori yakmaya, kaslar çalışmaya devam eder. Eğer akşam spor yapmışsanız, spordan sonra uyumak yağ yakmaya yardımcı olacaktır.
 
k

3) Ilık duş alın
Spor sırasında terlediğiniz için duş almak şarttır. Gözenekler açılır ve kendinizi daha zinde hissedersiniz. Ilık duş aynı zamanda spor sırasında çalışan ve gerilen kasları gevşetmek için de kullanıldığından, spor sonrası mutlaka ılık duş almanız tavsiye edilir.
dus
 
4) 3 bardak su için
Spor sırasında terleme yoluyla vücuttan su kaybedilir. Bu suyun mutlaka telafi edilmesi gerekir. Spor aralarında ve mutlaka spordan sonra 3 bardak su için. Yarım saatte 1 bardak su içmek yeterli ve faydalıdır.
 
su

5) Yoğurt yiyin
Yağ yakımını hızlandırmak için spor sonrasında yoğurt yiyebilirsiniz. Zencefil, zerdeçal ve tarçın içeren yoğurt kürü, hem spor sonrası kasları besler hem de kilo vermeye yardımcı olur. Spordan 15 dakika sonra yemek yiyebilirsiniz.
 
yogurt

6) Protein içeren besinler tüketin
Spor sonrasında kaslarınızı beslemek için protein içeren besinler tüketmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Protein içeren bazı besinler
  • Tavuk eti
  • Yoğurt
  • Süt
  • Peynir
  • Haşlanmış yumurta
  • Fasulye

Protein içeren besinler kaslarınızı beslemenin yanı sıra uzun süre tok hissetmenizi sağlayarak kilo vermenize yardımcı olur.
 
süt


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER