17.10.2017

Sporu erken bıraktıran 10 neden

Bir hevesle başlanılan sporun kısa sürede bırakılmasının nedenleri Pudra.com'da.

Sporu yalnızca yaz ayları yaklaşırken değil, sağlığınız için hayatınızın bir parçası olarak yapmanız gerekir. Her zaman bir hevesle başlanılan spor, 2-3 hafta sonra bırakılır. Bunun nedenleri:

Sporu erken bıraktıran 10 neden

Spora, kendinizi hazır hissetmeden başlamak
Yeni spora başlayan çoğu insanın yapmış olduğu en büyük hata kendini hazır hissetmeden başlamak oluyor. Öncelikle neler yapmak istediğinize karar verin, hedeflerinizi belirleyin ve sonra hazır bir şekilde başlayın.

Her gün spor yapmak
Spora başladıktan sonra ilk heyecanla her gün spor yapmamalısınız. Bu durum, daha sonrasında hevesinizin kaçmasına neden olacaktır. Spor yapmak konusunda uzmanların önerisi haftada 3 ya da 4 gün.

Kendinize çok yüklenmek
Spor yaparken öncelikle kendinizi tanımalısınız. Hangi hareketin sizin için doğru olduğunu bilmelisiniz. Eğer bunu bilmeden spora devam ederseniz istenmeyen sakatlıklara yol açabilirsiniz.

Spor süresini uzun tutmak
Özellikle ilk günlerde uzun saatler spor yaparsanız, spor bitiminde çok yorgun olursunuz. Bu durum spordan soğumanıza ve alışmadan bırakmanıza neden olur.

Esneme hareketlerini yapmamak
Spor öncesi ve sonrası esneme hareketleri yapmak kaslarınızı uzatır ve atletik performansınızı arttırır. Böylece hareketleri daha kolay yaparsınız. Bu da sizin sporu daha çok sevmenizi sağlar.

Kendinizi motive etmemek
Spor yapmayı sevmiyorsanız, spora giderken kendinizi motive edecek bir şeyler bulmalısınız. Örneğin, daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak istiyorsanız her vazgeçişinizde onu aklınıza getirmek gibi...

Hedefi yüksek tutmak
Elbette hedefiniz yüksek olmalı ama ilk günlerden o hedef için kendinize yüklenirseniz hemen pes etme olasılığınız yüksek olur. Eğer küçük hedeflerle başlarsanız başardığınızı görünce daha çok spor yapmak isteyeceksiniz.

Görevmiş gibi yapmak
Sporu görevmiş gibi değil eğlendiğiniz için yapın. Hangi hareketleri daha çok seviyorsanız ilk onlarla başlayın. 

Kilo vermek için spor yapmak
Hedefiniz yalnızca kilo vermek olduğunda istediğiniz kiloya ulaşamadığınız zaman hemen sporu bırakırsınız. Eğer ki sağlıklı yaşam için yaparsanız, yaşam biçiminiz haline getirmeniz daha kolay olur.

Hemen pes etmek
Her şeye alışma süresi 21 gün olduğu gibi spora da alışma süresi aynıdır. 21 gün boyunca vazgeçmeyin ve sporu yaşam biçiminiz haline getirin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER