05.07.2022

Spor ve diyet yapmadan yağ yakabilir misiniz?

Sürekli ertelenen planların başında diyete ve spora başlama başı çekiyor. Peki yaz mevsimine girdiğimiz bu dönemde fazla yağlardan kurtulmak mümkün mü?

Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu hızlı kilo verme ve vücudun kısa zamanda şekil almasını sağlayacak uygulamaların sonuçları ile ilgili bilgi veriyor. Op. Dr. Bayraktaroğlu, “doğru yöntemlerin kombine olarak uygulanması ile kilo vermek ve kas kütlesi üzerindeki yağlar azaltılarak kaslı bir vücuda kavuşmak hayal değil.” diyor.

Yaz mevsimini kaçırmadan fazla yağlardan kurtulma yolları

Estetik dünyasının bölgesel zayıflama alanındaki son teknolojileri seçici olarak hedeflenen yağ hücrelerinin tedavi edilmesini sağlamak amacıyla ısıtılmasını sağlıyor ve böylece yağ hücreleri doğal yollarla vücuttan atılıyor. Bölgesel incelmenin en zahmetsiz ve hızlı yöntemi olan bu özel yöntemler ile 15 dakikada 1 beden incelmek hayallerin ötesinde bir gerçeğe dönüşüyor.
 
Örneğin, spor ve diyetle verilemeyen fazla yağları yakan Cutera Trusculpt ID, karın, bel, basen, kol ve bacak bölgelerine uygulanabiliyor. Tek seansta vücudun 8 farklı bölgesine işlem yapma imkanı sunan bu yöntemde, hastanın vücuduna ve ihtiyaçlarına göre tasarlanan bir tedavi süreci ile uygulanıyor. Ağrısız ve konforlu bu işlemlerde yağlar ısıtılarak eritiliyor fakat bu işlem sırasında cilt sıcaklığı korunurken, ısı yağ tabakasına iletiliyor.
 
KAS YAPMAK DA MÜMKÜN
 
Vücudunuzun daha kaslı görünmesini ister misiniz? Yeni bir yöntem olan Cutera Trusculpt Flex, ile sporla ve diyetle yapılamayan kaslar estetik bir biçimde tasarlanıp kısa sürede yapılıyor. Kasları çalıştırarak kas belirginliğini artıran ve kasların üzerindeki yağlı dokunun metabolizmasını artırarak yağ yıkımına yardımcı olan pedler, özel bir elektriksel uyarı ile seçilen kasları 45 dakika boyunca çalıştırıyor. 6 veya 8 seansta tamamlanabilen işlem için haftada 2-3 seans alınabiliyor. Yöntemin özelliği şu: 45 dakikada karın bölgesi yaklaşık 54.000 mekik hareketine denk bir kasılma ile güçlenerek antrenman yapıyor. Sonuçları aynı hafta içinde görülmeye başlıyor ve hasta diyet ve spor yaparsa sonuçlar uzun soluklu olarak kullanılabiliyor.

BU TÜR UYGULAMALARIN DAHA İYİ SONUÇ VERMESİ İÇİN NE YAPMANIZ GEREKİYOR?
 
Op. Dr. Bayraktaroğlu, operasyonların kalıcı olması için doğru beslenme ve sağlıklı yaşam tarzının büyük bir önem taşıdığını belirtiyor. Tedaviler sonrasında bol su tüketilmesi ve protein ağırlıklı beslenilmesi bir diğer önemli nokta. Tedavinin etkinliğini koruyabilmesi açısından karbonhidrat ve şeker içerikli gıdaları az tüketmeye dikkat etmek ve mümkün olduğu kadar yerel, taze ve doğal yiyecekleri mevsiminde tüketmek gerekiyor.

​Yağ yakmaya yönelik 4 egzersiz
Spor eğitmeni ve fitness hocası Mustafa Güler, fit bir vücuda sahip olmak için yağ yakmaya yardımcı dört etkili egzersiz paylaştı.

​7 adımda daha verimli vücut egzersizi
Total Body Workout tüm kasları çalıştırarak vücudun dengeli olarak gelişmesini ve kısa sürede sonuç alınmasını sağlıyor. İşte 7 adımda tüm vücut egzersizi.

Evdeyken formda kalmanın ipuçları
Kendi vücut ağırlığınızı kullanarak yapacağınız egzersizler, temel ev aktiviteleriniz, size özel diyet ve akıllı bir asistanla yaza fit girebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER