29.11.2018

Bağışıklığı güçlendiren muhteşem üçlü: zerdeçal, zencefil, havlıcan

Depresyondan obeziteye kadar birçok hastalığa karşı etkili olan zencefilgillerin nasıl tüketilmesi gerektiğini Prof. Dr. Erdem Yeşilada'dan öğrenelim.

İZLE: BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN BAHARATLAR👇 
Prof. Dr. Erdem Yeşilada yürütülen deneysel ve klinik araştırmalarda zerdeçal rizomundaki temel fenolik bileşenlerin vücutta kanserden romatizmaya, depresyondan obeziteye kadar birçok hastalığa karşı etkili olduğunu belirterek zencefilgiller ailesine dair önemli bilgiler paylaştı. Özellikle zerdeçal rizomunun baharat olarak yaygın kullanıldığı Hindistan’da mide-bağırsak sistemi kanserlerinin seyrek görülmesi, araştırmacıların dikkatlerini bu baharat üzerine çekti. Günümüzde yürütülen bilimsel araştırmalar ise zencefilgiller ailesinden olan zerdeçal, zencefil ve havlıcanın birer sağlık savaşçısı olarak ne kadar etkili olduklarını ortaya koyuyor.

Muhteşem üçlü; zerdeçal, zencefil, havlıcan

Zencefilgilleri çay olarak kullanın

Prof.Dr. Erdem Yeşilada konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Zencefilgiller
- “Zerdeçal, zencefil ve havlıcanın hemen tüm iltihaplı hastalıkların oluşumunda temel rol oynayan 100’ün üzerinde sinyal molekülleri üzerinde etkili olduğu tespit edilmiştir." 

- "Zencefil ve havlıcan rizomlarının özütlerinin belirli oranlarda karışımı ile hazırlanan formüllerin ise insanlarda romatizma tedavisinde etkili olduğu klinik olarak da gösterilmiştir”

- “Bu bitkilerin yararı bakımından araştırmacıların dikkatini çekmesinin nedeni, bu bitkileri baharat olarak sıklıkla tüketen toplumlarda kanser, romatizma gibi bazı önemli hastalıkların görülme sıklığındaki düşük oranlar." 

- "Dolayısıyla sağlığı korumak için bu baharatlara günlük hayatımızda, yemeklerimizde, çaylarımızda daha fazla yer vermemiz akılcı bir yaklaşım olacaktır”

Zerdeçal çayına meyan kökü ekleyin
 
Zerdeçal çayı meyan kökü

Bitkilerden çay olarak yararlanmak istediğimizde hiç şüphesiz etkisi artırabilecek, çayın lezzetini ve aromasını düzenleyebilecek kombinasyonlar yapılması uygun olacaktır diyen Yeşilada şu önerilerde bulundu:

- “Örneğin çayın içine meyan kökü, ısırgan otu ve dulavrat otu ilave edilmesi iltihaplar üzerindeki etkisini artıracaktır." 

- "Ayrıca meyan kökü içerisindeki glisirizinin yüzey aktif özelliği ile çayın içerisindeki zerdeçal ve diğer bileşenlerin emilimini artırmasının yanı sıra şekerden 50 misli tatlı özelliği ile çayı tatlandırmaktadır." 

- "Tatlandırırken de bildiğimiz şeker gibi kilo aldırmaz” 

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler
Bağışıklığa iyi gelen yiyecekleri biliyor musunuz? Sarımsak, brokoli, ıspanak, havuç, üzüm, mantar gibi yiyecekler bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Hangi bitki çayı hangi derde deva?
Kışın bitki çaysız olmaz. Bitki çaylarının hangi hastalıkların tedavisine destek olabileceğini Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Gülünay anlattı.

​Evin havasını temizleyen bitkiler
Evinizin havasını saran kimyasalları ve kanserojen maddeleri, süs bitkilerinin temizleyici etkisiyle yok edebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER