Habertürk 21.03.2013

Şekerli içecek nasıl öldürür?

Yapılan bir araştırma şekerin ne kadar zaralı olduğunu ortaya koydu: Dünyada her yıl aşırı şekerli içecekler yüzünden 200 bin kişinin ölüyor.

ABD'li bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, aşırı şekerli içecekler, tüm dünyada her yıl 200 bin kişinin ölümüne yol açıyor.

Şekerli içecek nasıl öldürür?

Uzmanlara göre, bu şekerli içecekleri tüketen 133 bin kişi şeker hastalığından, 44 bin kişi kalp rahatsızlıklarından, 6 bin kişi ise kanserden hayatını kaybediyor. Geri kalanı da başka hastalıklar nedeniyle hayatlarını kaybediyor.

Harvard Üniversitesi uzmanları şekerli içeceklerin kilo almayı tetiklediğive bu nedenle de diyabet, kalp rahatsızlığı ve kanser gibi hastalıklara rastlandığını belirtti.

Dünyada en çok şeker hastalığından ölenler ise Latin ve Orta Amerika ülkelerinde bulunuyor. Yapılan araştırmalarda, Meksika'da her yıl şekerli içeceklerin aşırı tüketimi nedeniyle 318 ölüm gerçekleşiyor. En çok kalp rahatsızlıklarından ölümler ise doğu ve orta Rusya'da görülüyor.

Japonya'nın ise en az şekerli içecek tüketen ve bu nedenle meydana gelen ölüm oranlarının en az yaşandığı ülke olduğu belirtildi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER