› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.12.2016

Evinizi boyarken kaçınmanız gereken renkler

Bazı renkler çok hoşunuza gitse de ruh halinizi kötü etkileyebilir. Eve girdiğinizde içiniz açılsın istiyorsanız işte kaçınmanız gereken renkler...

Hoşunuza giden her renk evinizin duvarlarını boyamak için ideal olmayabilir. Stratejik düşünmeyi kişisel zevklerinizle harmandığınız takdirde dekorasyonda güzel fikirler çıkabiliyor. Evinizde kullandığınız renkler psikolojinizi o kadar etkiliyor ki iç mimarlar duvarınızı baştan aşağı boyarken tekrar düşünmenizi tavsiye ediyor.

Evinizi boyarken kaçınmanız gereken renkler

Son yılların gözdesi gri ve bej gibi nötr tonlar iç mekanlarda en sık karşılaştığımız renklerden. Uzmanlar bu tonların zamansız ve modern göründüğü konusunda hemfikir. İdeal iç mekan rengi tartışmaları sürerken, iç mekan tasarımcısı Heather Humprey’nin Realtor’a verdiği röportaja göre uzak durmanız gereken belli başlı renkler var. 

Sıcacık yuvanızın duvarlarını boyamadan önce ruh halinizi olumsuz etkileyebilecek renklere mutlaka göz alın.
evinizi boyarken kaçınmanız gereken renkler

Yeşil- Kahve (Opaque Couche)

Avusturalya hükümeti geçtiğimiz günlerde dünyanın 'en çirkin' rengini ilan etmişti. Araştırmalara göre Opaque Couche adı verilen, yeşil-kahve arası bu renk insanlara en az çekici gelen renklerden biri. Hatta bu renk sigara paketlerinin üzerinde kullanılıyor. Haki ya da zeytin yeşilini andıran bu rengin hayranlarından biriyseniz sakın hayal kırıklığına uğramayın! Heather Humprey’e göre kullanım alanları rengin algılanmasında büyük rol oynayabiliyor. “Opaque Couche çirkin bir renk sayılmaz,” diyor. “Bir pantolonda harika görüneceğini tahmin edebiliyorum. Ama eviniz için boya seçerken neşeli ve ferah hissettiren bir renk ararsınız. Bu renkse cansız ve karamsar hissetmenize sebep olacak.”
 

Şeftali (Peach Fuzz)

1960’lı yıllarda iç mekan alanında çok popüler olan şeftali rengi, günümüzde demode durmaya mahkum. Renk psikolojisini baz alan Humprey’e göre bu tonlar, kıyafet ve aksesuarlara feminen bir hava katıyor. Ama duvarlarınızı süslediği takdirde enerjinizi düşürebilir.
 

Pastel Pembe (Parfait Pink)

Moda dergilerinde çok çekici görünen açık, pastel pembeleri yatak odanızda boydan boya kullanmak akıllıca bir karar olmayabilir. “Odanızı canlandırmak için berrak renklere yönelin”, diyor Humprey. “Kirli, pastel tonlar mekandaki canlılığı ve parlaklığı yok eder.”
evinizi boyarken kaçınmanız gereken renkler

Alev Sarısı (Blazing Yellow)

Güneş ışığını çağrıştıran sarı ve tonları yıllardan beri iç mekanlara mutlu ve hayat dolu bir hava katıyor. Ama bu rengi çok dikkatli kullanmak gerekiyor. Humprey’e göre sarı rengin fazla kullanımı stres ve anksiyeteye sebep olabiliyor.
 

Parlak Turuncu (Orange Popsicle)

Kısıtlı alanlarla sınırlı kaldığı sürece turuncu rengi sıcak bir duygu uyandırabilir. Ama duvarınızda kullanmak istemeyebilirsiniz. “Turuncuyu sevsem de onunla çalışmak çok zor,” diyor Humprey. “Fazlasıyla boğucu bir renk. Çarpıcı bir etki yaratabilir, ama bu tam anlamıyla iyi bir etki sayılmaz.”
 

Gelincik Kırmızısı (Poppy Red)

Kırmızı ve canlı pembe tonları öfke uyandırarak saldırganlığa sebebiyet verebiliyor. Bu da evinizde pek istemeyeceğiniz bir durum. Ama kırmızıyı hayatınızdan silmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Humprey’nin önerilerinden biri de ön kapınızı canlı bir kırmızıya boyamanız.

Kaynak: Realtor


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Dekorasyonda renk seçmenin püf noktaları
Renkler, iç mimari, dekorasyon ve tasarım dünyasının da en etkili araçlarından biri. Dekorasyon seçimlerinizde fikir verecek renk rehberi Pudra.com'da!

Dekorasyonda kırmızı nasıl kullanılır?
Pudra.com'un ev dekorasyonunda kırmızıyı nasıl kullanmanız gerektiğine dair çok özel önerileri var.

Evinizi pozitif enerjiyle dekore edin
Etrafımızdaki her şey aslında enerji. Buna evimiz de dahil. Feng Shui ile pozitif ev dekorasyonu nasıl olmalı?

Evinizi ısıtacak dekorasyon önerileri
Dışarıda her ne kadar soğuk ve karanlık bir hava olsa da, yaşadığımız mekanlara sıcacık bir görünüm vermemiz mümkün.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER