› 
 › 
27.07.2020

Yatak odanıza uygun yatak örtüsü seçimi

Yatak örtüsü alırken nelere bakarsınız? Rengine? Desenine? Peki ya odanızın büyüklüğü veya uyku kaliteniz? İşte farklı ihtiyaçlara göre yatak örtüsü seçimi

Evin en dingin ve rahat mekanı olması gereken yatak odalarında kullanacağınız yatak örtüsü seçimi tüm odanın havasını değiştirir. Bu nedenle örtü alırken desen ve renk seçimi önemlidir. Bir diğer yandan yatak odalarında her kullanıcının ihtiyaç ve beklentilerine göre estetik anlayışı farklıdır. Biz de sizler için yatak odası için örtü seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsettik. Ürünleri de Madame Coco'dan seçtik. İşte yatak örtüsü seçiminde dikkat edilecekler...

Yatak örtüsü seçiminizi odanızın ışık miktarına göre belirleyin:
  • Yatak örtüsü seçiminde yatak odasının aldığı ışık miktarının önemi büyük. Buna göre odanın aldığı ışık yoğunluğu, yatak örtüsünün renk seçiminde büyük rol oynuyor.
 
  • Koyu renklerde dekore edilen ve yoğun ışık almayan odalarda açık renk ve desende yatak örtüleri tercih edilmeli. Böylece oda daha aydınlık görünecektir. Ayrıca açık renkler ışığın daha iyi bir şekilde yansımasını sağlar. Bu da odanızı daha aydınlık hale getirir. 
 
  • Aydınlık ve geniş odalarda renk seçiminde daha özgür ve sınırsız davranabilir; çeşitli renk ve desende yatak örtülerini odanızdaki mobilyadan aksesuarlara, perdeden halıya ve duvar rengine göre belirleyebilme imkanı bulabilirsiniz.
 
  • Yatak odanıza baharı getirmek istiyorsanız, çarşaflarınızda veya yatak örtünüzde çiçek desenlerini kullanabilirsiniz. Özellikle duvar kağıdı veya desenli duvar baskıları gibi kalıcı değişiklikler yapmak istemiyorsanız, yatak örtünüzü değiştirmeniz en pratik yol olur. 
 
Çiçek desenli yatak örtüsü

Yatak odanıza modern ve sade bir görünüm kazandırmak istiyorsanız, gri rengi değerlendirebilirsiniz. Gri ve antrasit gibi tonlarla çok daha elegan ve dingin bir ortam yaratmanız mümkün.
Gri yatak örtüsü

Ancak odanız dar ise yumuşak gri kullanabilirsiniz. Böylece beyazın o saf hissini gri ile evinizde kazandırabilirsiniz. Yumuşak gri aynı zamanda odada rahat nefes almanızı sağlar.
 
Yumuşak gri yatak örtüsü madame coco

Enerjik bir yapınız varsa renkler size iyi gelecektir. Bunun için yumuşak grinin üzerinde bahar dallarından veya tropik ormanlardan ilham alan renkli yastık kılıfları ve yatak örtüsü kullanabilirsiniz. 
 
Enerjik yatak odası dekorasyonu
Yatak odalarında lacivert, antrasit gibi tonları kullanmak uyku kalitesini artırır. Bu renkler odaya bambaşka bir atmosfer ve tarz katarken, mavinin koyu tonları huzuru simgeler. Bu da uyku kalitenizin artmasına yardımcı olur.

Mavi tonları
Özellikle marin tarzı seviyorsanız, her zaman sadeliğin ön planda olması gereken yatak odanızda sadeliği sağlayan iki renk mavi ve beyazı birlikte kullanabilirsiniz. 

Yatak odasında marin desenler

İlgili haberlerimiz:

Feng Shui'ye göre yatak odası dekorasyonu
Aşk hayatınızı canlandırmak ya da hayatınıza aşkı çekmek için dekorasyondan nasıl faydalanabilirsiniz? Feng Shui Akademisi'nden Feng Shui Uzmanı Zeynep Akçay aşk ve mutluluk için dekorasyon önerilerini Pudra.com'a anlatıyor.

Yatak odası aydınlatması nasıl olmalı?
Yatak odası da dahil olmak üzere evin her alanında aydınlatma büyük bir önem taşır. Bu nedenle yatak odasında aydınlatma nasıl olmalı, uzmanı ile konuştuk.

Sınırlı bütçeyle yatak odanızı yenileyin
Yatak odanızı sınırlı bütçeyle değiştirmek göründüğü kadar zor değil. Bir kaç küçük değişiklikle büyük harcamalar yapmadan yatak odanızı baştan yaratabilirsiniz.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2