› 
 › 
13.10.2017

Türk kadın girişimci başarısının 25. yılını kutluyor

Ayşen Zamanpur "risk almadan başarı olmaz" dedi ve başardı... Geçtiğimiz günlerde Silk and Cashmere 25. yılını kutladı.

Başarılı kadın girişimcilerden Ayşen Zamanpur, Silk and Cashmere markasıyla çeyrek asırı devirdi. 1992 yılında, 10. ayın 10. gününde, saat 10:10’da başlayan yolculuk bugün, saf ipek ve saf kaşmir deyince akla gelen tek marka olmayı başardı. Böyle bir markanın altında başarılı Türk kadın girişimcinin olması gurur verici. İşte, Ayşen Hanım’ın ilham veren öyküsü...

Türk kadın girişimci başarısının 25. yılını kutluyor
 
Ayşen Zamanpur, üniversiteyi bitirdikten sonra Şişecam’da 5,5 yıl çalışmasının ardından içindeki girişimci kadını dinliyor ve kendi işini kurmak üzere yola koyuluyor. Galeria’da Benetton mağazası açarak başlıyor ve arkasından bu mağazaların sayısını 8’e çıkarıyor.
 
başarılı kadınEvet, çok başarılı mağazaları var, iyi de kazanıyor ama işin içine kendinden de bir şeyler katmak istiyor. "Değişik ne yapabilirim" diye düşünürken aklına kaşmirle ilgili bir şeyler yapmak geliyor. Kaşmir’in ana vatanı olan Çin’de eşinin bağlantılarının olması Ayşen Hanım’ın işlerini hızlandırıyor. Kendisi bu durumu şöyle ifade ediyor, “bir şeyi çok yürekten isteyince, evrendeki bir şeyler, belki ‘kozmos’ yardım ediyor insana.”
 
“Risk almadan başarı olmaz”

Eşiyle birlikte gittiği Çin’de ticari atılımlarda bulunmaya başlıyor. Zamanla istediği miktarda kaşmiri yaptırabilmek için ortak olması gerektiğini anlıyor. Hemen, Türkiye'ye gelerek 8 mağazasını birden o dönemde 2,5 milyon dolara devrediyor. Büyük bir risk alan Ayşen Hanım, bu parayla Çin'de yatırımını yapıyor ve kendisi için kaşmir ürettirmeye başlıyor.

Marka üzerinde çok çalıştıktan sonra ilk denemeyi İsviçre - Zürih’te yapıyorlar. Fiyatıyla, kalitesiyle ve mağazanın yeri ile her şeyi doğru yaptıklarını anlayınca, "doğru yoldayız" diyerek daha çok çalışmaya başlıyorlar.
 
Ayşen Hanım sürekli işin başında, mağazalara gidiyor, personel ile konuşuyor, "daha fazla ne yapılabilir" diye düşünüyor. Şu anda Berlin, New York ve dünyanın birçok şehrinde 101 adet mağazaları var. Silk&Cashmere, bugün kalite ile birlikte anılan bir marka. 
 
Normal bir çalışanken, içine yaratıcılığını katarak kendi işini yapan Ayşen Hanım’ın hikayesi gerçekten çok etkileyici. Kendine inanmak, projeye inanmak, planlı olmak, sağlam adımlarla ilerlemek küçük büyük her girişimcinin ortak özelliği.

Geçtiğimiz günlerde Silk and Cashmere, 25. yılını özel bir davet ile kutladı… Marka kurucusu ve CEO’su Ayşen Zamanpur’un konuşmasının ardından görkemli sahne şovlarının olduğu davette Allen Hulsey’nin özel performansı geceye renk kattı.

“Risk almadan başarı olmaz” diyen Ayşen Hanım, 25 yıldır tüm dünyaya girişimci kadın ruhunu ve başarısını gösterdi.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız

​Bir kadının başarılı girişimcilik hikayesi
Siz de kendi işinizi kurmak ister misiniz? Henüz bunu yapmaya cesaretiniz yoksa size ilham verecek bir hikayeyi anlatmak istiyoruz. İşte Rana Kalfa’nın kendi şirketini kurma macerası...

Başarılı kadınların 10 özelliği
Başarının sırrı nedir sizce? Cevabı bulmak zor ama başarılı kadınların sahip olduğu ortak özellikler cevabı bulmamızda bize yol gösterebilir.

Kadın girişimcilere burslu eğitim desteği
Kendi işinizi kurduysanız ve yeterli imkanınız yoksa "10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı" size girişimcilik ve işletme eğitimi verebilir. Bu yıl 130 kadının yararlanağı burs için son başvuru tarihi 15 Temmuz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER