@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.12.2010

Farkındalık oyunları 2: Hareketlerimizi yavaşlatmak

Farkındalık oyunlarından biri de slow-motion yani yavaş hareket etmektir. Bunun için yapmamız gereken gün içinde yaptığımız hareketlere konsantre olmaktır. Yani yaptığımız hareketlere gözlemci olabilmektir.

Farkındalık oyunları 2: Hareketlerimizi yavaşlatmak

Farkındalık oyunları 2: Hareketlerimizi yavaşlatmak

Farkındalık hayatımızın her alanında olması gereken bir kavramdır. O zaman gelin isterseniz farkındalığı günlük hayatımızda nasıl ele alıyoruz bir inceleyelim.

En basit eylemleri yaparken bile istersek farkında olabiliriz. Bu durumu bir tür oyun olarak algılarsak, dikkatimizi vermemiz kolaylaşır. Yaptıklarımız eğlenceli bir hal alır.

Farkındalığımızı artırmak için oynayabileceğimiz oyunları nasıl oynamalıyız?

Bir önceki Farkındalık oyunları 1: Takdir etmek yazımda size farkındalık oyunlarından takdir etmeyi anlatmıştım. Simdi ise bahsedeceğim oyunun adı slow-motion yani yavaş hareket etmektir. Bunun için yapmamız gereken en önemli adım gün içinde yaptığımız hareketlere konsantre olmaktır. Yani yaptığımız hareketlere gözlemci olabilmektir.

Burada önemli olan yaptığımız hareketlerin basitliği veya zorluğu değil, sadece yaparken yaptığımızın farkında olmaktır.

Bu nasıl olacak derseniz: Örneğin yürürken nasıl adım attığımızın, dişimizi fırçalarken ellerimizin nasıl hareket ettiğinin, pantolon giyerken ayağımızı yerden nasıl kaldırdığımızı kısacası yaptıklarımızı gözlemlemektir.

Bu gözlemi iyi yapabilmek için de öncelikle biraz yavaş hareket etmeliyiz. Her hareketimizden sonra bir sonraki hareketimizin gelme hızını takip etmeliyiz.

Her iki hareketin arasında kalan sürede neler yapıyoruz?

Bir sonraki harekete geçebilmek için neler oluyor? … Bunları gözlemleyebiliriz.

Aslında ilginç olan otomatik olarak yaptığımız bu hareketleri gözlemlemeye başladığınızda hatta kafanızda yapacağınız her hareketi planlayıp, o şekilde hareket etmeye çalıştıkça aslında bu durumun çok zor olduğunu fark edeceksiniz.

Birden bire aslında bedeninizin bir kukla olduğunu ve sizin komutlarınızla can bulduğunu fark edeceksiniz.

Ve bedeninizin siz olmadığı gerçeğine bir kere daha uyanacaksınız. Tıpkı bedeninizde hissettiklerinizin de size ait olmadığı gibi; acı, sevinç,açlık, …

Sadece bu kadar mı? Bir diğer taraftan da bedeninizde sizden habersiz işleyen mükemmel bir sistemi olduğu gerçeğini fark edeceksiniz. Siz kontrol etmeseniz de nefes aldığınızı, siz bir şey yapmasanız da midenizde yediklerinizin sindirildiği, karaciğerinizin çalıştığını gözlemleyeceksiniz.

Yaptığınız işe yani hareketlerinize konsantre olmak sizin geçmiş ve gelecekle olan ilişkileriniz koparacak ve sizi bir kere daha bu ana getirecektir. O zaman zihniniz sakinleşecek, beklentileriniz kaybolacak, hayal kırıklıklarınız yok olacaktır. Zihniniz sakinleşince farkındalığınız artacak ve kalitesi yükselecektir.


Sizlerle paylaştığım bu farkındalık oyununu sevmeniz ve sık sık oynamanız dileğiyle,

Sevgiyle yazdım,
Saba Deniz
Yaşam Koçu


Farkındalık oyunları konusundaki diğer yazılarımı okumak için tıklayın...

Farkındalık oyunları 1: Takdir etmek
Bazı yemekler vardır, çok lezzetlidir. Aslında her zaman yediğiniz yerde yemişinizdir de o gün lezzeti bir başkadır. Neden diye hiç sordunuz mu?

Farkındalık oyunları 3: Düşüncenin farkında olmak
Kontrolsüz düşünmeyi bıraktığınızda aslında kendinize kaliteli düşünebilmek için zaman tanımış olduğunuzu ve hedeflerinize sizi ulaştıracak çözümlerin önünüzde belirdiğini fark edeceksiniz.


Sevgili Okurlarım,
Bu yazıyla veya diğer yazılarımla ilgili her türlü sorunuz ve görüşleriniz için bana saba.deniz@pudra.com adresinden ulaşabilirsiniz. Mesajlarınızı bekliyorum.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER