@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.11.2012

Mutlu ve huzurlu olabilmek için 10 öneri

Türkiye'de ilk kez 30 Kasım'da gerçekleştirilecek olan "Yeni Bir Ben Doğuyor" konferansının dünyadaki yaratıcısı Türkan Aydoğmuş, Pudra.com okuyucuları için mutlu ve huzurlu olmanın tüyolarını veriyor.

Hatha Nefes Vakfı'nı kurarak dünyada ilk kez hayata geçen ve Türkiye'de de ilk kez 30 Kasım'da gerçekleşecek olan "Yeni Bir Ben Doğuyor" projesini yaratan mühendis Türkan Aydoğmuş, yaşamda mutlu ve huzurlu olabilmek için önerilerini Pudra.com okuyucuları ile paylaşıyor.

Mutlu ve huzurlu olabilmek için 10 öneri


Uzun yıllar tasavvuf, yoga ve kabala konuları üzerine kişisel araştırmaları ile bilim ve sağlık alanındaki akademik eğitimleri birleştirerek "Yeni Bir Ben Doğuyor" projesini oluşturan Aydoğmuş, gerçek mutluluğun yaşamın her anında, iç ve dış dünya dengesinin kurulmasına bağlı olduğuna, bunun da ancak kendinden başlamak kaydı ile yaratılan her şeye koşulsuz sevginin verilmesi sayesinde mümkün olacağına inanıyor.






İşte, yaşam içinde mutlu ve huzurlu olabilmek için 10 öneri:

1- Susmak (karşıdakini dinlemek ve anlayabilmek için)

2- Olaylara önyargısız bakıp karşıdaki kişinin gerçekte ne demek istediğini anlamak.

3- Yaşadığımız olumsuzluklar karşısında kendimizi kurban ilan etmemek, aksine kendimize güvenip, durumu olduğu gibi kabul ederek istediğimiz sonuca ulaşmak için alternatif çözümler aramak.

4- Herhangi bir olay yaşandığında korkularımızla tepki vermemek, onun yerine korkularımızı anlayıp düşündükten sonra tepki vermek. Yani reaktif değil, proaktif davranmak.

5- Hayatın her evresinde yaşadığımız olayların, karşılaştığımız kişilerin, kendi düşünce ve inançlarımızın bir yansıması olduğunu anlamak. Herkesi bir öğretmen olarak kabul edip tüm bunları kendimizi tanımak/anlamak için bir araç görerek kullanmak.

6- Kendimizi tanıma aşamasında eksiklerimizi, kötü olarak tanımlanan yanlarımızı bildiğimiz halde örtmek veya göz ardı etmek yerine, daha bilinçli yaklaşıp bu özelliklerimizi anlayıp sevmeyi öğrenmek.

7- Her gün en az üç defa, en az yarım saat kendimize kaliteli zaman ayırmak.

8- Her duş aldığınızda bir yatağın üzerine olduğunuz gibi sırt üstü uzanarak (bornozla) en az 10 dakika hiçbir şey yapmadan kendinizi dinlemek.

9- Öfke, neşe, mutluluk aynı enerji kaynağından gelir. Gelen bu enerjileri olumlu yöne dönüştürmek elimizdedir. Bunu müzik, sanat, spor ve meditasyonla sağlayabiliriz. Kendi duygularımızı daha iyi ifade edip kontrol edebilmemize yardımcı olur.

10- Sahip olduğumuz vücut hakkında doğru ve bilimsel bilgileri edinmek gerekir (Beynin sinir sisteminin ve nefesin nasıl çalıştığını anlamak gibi). Bu, insan yaşamındaki bütünsel sağlık ve mutluluk açısından önemli bir adımdır. Bunun için de kişi kendi ihtiyacı doğrultusunda bilgi edinerek araştırma yapmalı ve okumalıdır. Bu da kişinin kendine verebileceği en güzel sevgi şeklidir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER