› 
 › 
11.02.2023

Depremzede yakınınızın sağlık durumunu nasıl öğrenebilirsiniz?

e-Nabız duyurdu: Vatandaşlar, depremzede yakınlarının sağlık durumunu e-Nabız üzerinden öğrenebilecek! Bunun için 1 veya 2. dereceden yakın olma şartı var.

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmalarının halen daha devam ettiği bölgede vatandaşlar depremde yaralanan ve hastaneye kaldırılan yakınlarıyla ilgili bilgi almak için araştırma yapıyor. Vatandaşlar, deprem bölgesindeki yakınlarının sağlık durumlarını eNabız'dan öğrenebilecekler. Peki eNabız'dan depremzede yakınlarının sağlık durumu nasıl öğrenilir?

Depremzede yakınınızın sağlık durumunu nasıl öğrenebilirsiniz?

6 Şubat 2023 Pazartesi günü, sabaha karşı merkezi Kahramanmaraş olan ve Sadece Kahramanmaraş'ı değil; Hatay, Osmaniye, Kilis, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Kilis'te de büyük yıkıma yol açan deprem sonrasında binlerce vatandaş hayatını kaybederken birçoğu da enkaz altında yaşam savaşı veriyor. Arama kurtarma çalışmalarının halen daha devam ettiği deprem bölgesinde ise pek çok yaralı depremzede çevre illerdeki sağlık kuruluşlarına kaldırıldı. Ancak vatandaşların bir kısmı yakınlarının sağlık durumları konusunda bilgi alamıyordu. Artık depremzedelerin sağlık durumu eNabız üzerinden öğrenebiliyor.

eNabız yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre depremden etkilenenlerin birinci ve ikinci derece yakınları https://enabiz.gov.tr adresinden bilgi alabilecek.

Bu bilgiler anne, baba, çocuklar, kardeş, torun, dede, anneanne ve babaanneler (birinci ve ikinci derece akrabalar) için geçerli ve sadece onlar tarafından görüntülenebilecek.

Bunun için eNabız uygulamasında Doğal Afet Bölümü'nden vatandaşlar, akrabası olan depremzedelerin sağlık durumlarını ve bulundukları hastanelere bakabilirler.

eNabız'ın yaptığı açıklamada şu uyarıya da yer verildi.

'Yakınınızın sağlık durumu hakkında e-Nabız üzerinden sunulan bu bilgiler kesim olmayıp tüm sağlık personelinin ve vatandaşlarımızın seferber olduğu bu süreçte bilgi akışını sağlamak amacıyla tarafınızla paylaşılmaktadır. Yakınlarının sağlık durumlarıyla ilgili bilgileri sağlık kuruluşlarından teyit etmeniz rica olunur.''

BU HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

​Evinizin altından fay hattı geçiyor mu?
Türkiye'nin gündemi şu anda "Fay hattı sorgulama 2023: Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusunun cevabında...

Depremde hayat kurtaracak öneriler
Depreme yatağımızda, evde, otoparkta veya yolda yakalanırsak ne yapabiliriz? Deprem sırasında hayat üçgeni nasıl oluşturulur?

​Depremzede çocuklar için koruyucu aile olma şartları
Ailelerine ulaşılamayan çocuklar için çağrı merkezi kuruldu ve bu çocuklara koruyucu aile olmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabiliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER