@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.02.2017

Çocukları spor yapmaları için nasıl motive edebiliriz?

Spor yapan çocuk daha sağlıklı ve özgüvenli olur. Çocuğunuzu spor ve harekete teşvik edin. Çocuğunuzu spor için motive etmenin yollarını Pudra.com yazdı.

Her zaman spor ve egzersizin önemini vurgularken, aslında hareket etmenin özellikle çocuklar ve gençler için de ne kadar önemli ve gerekli olduğunu unutmamak gerekiyor. Özellikle sokaklarda oyun oynayan çocukların neredeyse hiç kalmadığı, çocukların çoğunlukla evde vakit geçirdiği günümüzde, dünya çapında obezite ve diyabet gibi hastalıkların çocuklar arasında ne kadar arttığını görebiliyoruz. Öncelikle ebeveynler olarak düzenli spor yapan, sporla iç içe nesiller yetiştirebilmek için çocuklarımızı teşvik etmemiz gerekiyor. Spor yapan çocuğun hem şimdi hem de ilerleyen yaşlarında daha sağlıklı, mutlu, aktif ve bilinçli bir insan olacağını unutmadan çocuklarımızı spor yapmaları için motive etmeliyiz. Ama nasıl? diyorsanız, işte size önemli ipuçları:

Çocuğunuzu spora teşvik etmenin yolları
 
  • Çocuğunuzu spor aktivitelerini izlemeye götürün. Haftasonları çocuğunuzla birlikte basketbol, voleybol, tenis maçlarına ya da yelken yarışlarını izlemek için sahil kenarına gidebilirsiniz. Şehirde neler olup bittiğini takip etmek hem sizin hem de çocuğunuzun sosyalleşmesine katkı sağlar. Ayrıca çocuğunuzla birlikte okullar arası veya yerel liglerin turnuvalarına da gidebilirsiniz. Sporcuların hem oynadığını hem de bundan keyif aldıklarını gördüğü zaman onun da spora olan isteği artabilir. (Çocuklar hangi yaşta hangi sporu yapmalı? başlıklı yazımız da bu konuyla ilgili olarak ilginizi çekebilir.)
  • Ailecek aktif olun. Özellikle havaların güzel olduğu zamanlarda ailecek yürüyüşe ya da pikniğe gidin. Hatta mümkünse başka akrabaların ve kuzenlerin de katıldığı büyük bir aile organizasyonu düzenleyin. Birlikte oyunlar oynayın ve bol bol hareket edin.
  • Spor ve egzersizin sağlığımız için ne kadar gerekli olduğunu ona anlatın. Anlatmanın yanı sıra ebeveyn olarak siz de düzenli spor yapın ve onlara davranışlarınızla örnek olun.
  • Şehrinizde çocuklar için hangi spor okullarının ve imkanların olduğunu öğrenin. Yaz tatillerinde yaz okullarının programlarını takip edin.
  • Hangi sporu seçeceğine çocuğunuz karar versin. Çocuğunuzun neye yeteneği olduğunu keşfedin ve bu konuda öğretmenlerinden de destek alın. Her çocuğun yaşına ve vücut yapısına göre yapacağı spor farklıdır fakat onun sevdiği sporu yapmasına izin verin. Haftada kaç gün, hangi spora yazdıracaksanız, kendi karar verdiği zaman daha fazla motive olacaktır. Çocuklar hangi sporları yapabilirler? diye merak ediyorsanız, Çocuklar için ideal 8 spor başlıklı yazımız size yol gösterici olabilir.
  • Çocuğunuzun yaptığı spor dalını tanımasını sağlayın. Çocuğunuz bir spor dalıyla uğraşmaya karar verdiği zaman o spor hakkında onun bilgilenmesine, güncel haberleri almasına yardımcı olun. Spor ahlakını ve sevgisini öğrenmesine yardımcı olursanız belki de profesyonel bir sporcuyu hayata kazandırmış olabilirsiniz.
  • Kaybetmenin dünyanın sonu olmadığını ona anlatın. Özellikle çocuklara kazanmak, kaybetmek ve başarı kavramlarını doğru anlatmak gerekiyor. Çocuğunuz bir maçta elinden gelenin en iyisini yaptığı halde yine de kaybettiyse, ona bunun dünyanın sonu olmadığını, sporda bazen kazanmanın bazen de kaybetmenin doğal olduğunu anlatın.
  • Sonuca değil efora odaklanın. Çocuğunuz ne yaparsa yapsın sonuç olarak o sizin çocuğunuz. Gösterdiği eforu ve çabaya takdir edin, sonuçlara takılmayın.
  • Çocuğunuzu kıyaslamayın ve rekabet etmeyin. Çocuğunuz ister yaptığı sporu profesyonel kariyer hedefi yapmış, ister sadece hareket etmek için yapıyor olsun siz onun yerine kendinizi rekabete sokmayın. Onu başka insanlarla kıyaslamayın ve onu rekabete sokmayın.
  • Birlikte öğrenin. Çocuğunuzla birlikte sporla ilgili filmler, belgeseller izleyin; spor hakkında kitap veya dergi gibi çeşitli yayınları takip edin. (Spor yapan çocuklar nasıl beslenmeli? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
  • Özgüvenli bir çocuk yetiştirin. Çocuğunuza karşı her zaman destekleyici olun ve özgüvenini kazanmasını sağlayın.(Kendine güvenen çocuk yetiştirmek için 10 öneri başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)
 
spor çocuk
Spor yapmanın çocuklar için faydaları
Çocuklarınız aktif bir hayat yaşadığı zaman hem bedenen hem de ruhen daha sağlıklı olurlar. Bazı ebeveynler haftasonu gidilen spor aktivitelerinin çocuğun derslerini kötü yönde etkileyeceği şeklinde yanlış düşüncelere sahipler. Bilakis sporla enerjisini atan çocuk daha mutlu olur ve bu da ders başarısını beraberinde getirir. Spor yapmanın çocuklar için en önemli faydaları şunlar:
  • Spor yapan çocuk güçlü kaslara ve kemiklere sahip olur.
  • Spor yapan çocuklarda obezite riski azalır, sağlıklı kilosunda kalabilir, kilo kontrolünü sağlayabilir.
  • Tip 2 diyabet oluşumu riski azalır.
  • Çok daha düzenli ve kaliteli bir uyku düzeni olur. Bu da hem günlük hayatta hem de okulda daha zinde olmasını sağlar.
  • Spor yapan çocuk daha disiplinli ve özgüvenli olur.
  • Spor yapan çocuğun ruhu da güzelleşir. Hayata karşı daha olumlu ve daha bilinçli bakar.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Çocuğum nasıl spor yapsın?
Çocuğumuz niye spor yapmalı? Spora kaç yaşında başlamalı? 6-7 yaş grubu için ideal spor dalları nelerdir? Çocuğumuzu kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirmeli miyiz? Yanıtları pudra.com'da.

Çocuk spor ayakkabısı nereden alınır?
Okul alışveriş listesinin en önemli maddelerinden biri spor ayakkabı. Çocuğa nereden spor ayakkabı almalı? Alırken nelere dikkat etmeli? Yanıtı Pudra.com’da.

Çocuğunuzun kalbi spora hazır mı?
Sporcularda ani ölümlerin, genelde önceden bilinmeyen doğumsal kalp hastalıklarına bağlı olduğunu söyleyen Dr. Resmiye Beşikçi, spora başlamadan önce çocukların kalp kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Çocuk yogası nerede öğrenilir?
Çocuk yogası dersi veren yerlerin bilgileri... Çocuk yogası nerede öğrenilir? Çocuk yogası dersleriyle, çocuklarımız güçlü ve esnek bir bedene, sakin bir ruha sahip oluyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER