ht gazete 21.12.2009

Çocuklarda bağışıklığı güçlendiren atıştırmalıklar

Dut kurusu, ayçekirdeği, yabani çilek kurusu… Bu atıştırmalıklar çocuğunuz için çok sağlıklı!

Çikolatalı süt veya sıcak çikolata

Çocuklarda bağışıklığı güçlendiren atıştırmalıklar
Çikolatada bağışıklık sistemini güçlü tutan iki önemli mineral olan selenyum ve çinko bol miktarda bulunur. Selenyum, bağışıklığı güçlendirir ama doğal yollardan alınması gerekir. Çocuğunuza içirdiğiniz süt de doğal ve tam yağlı olmalıdır. Çünkü sütün yağında bulunan E vitamini bağışıklık sistemi için çok önemlidir.

Tam tahıllı mısır gevreği
Yine tam yağlı sütle içilmesi gereken bu atıştırmalık, tam tahılların kabuğunda bolca bulunduğu için bir selenyum ve çinko deposudur.

Ayçekirdeği ve kabak çekirdeği
Bırakın çocuğunuz cips yerine ayçekirdeği ve kabak çekirdeği yesin. Bu yağlı tohumların içindeki E ve D vitaminleri bu kadar yüksek dozda çok az besinde bulunuyor ve bağışıklık sistemi için çok büyük önem taşıyor.

Tahin helvası
Şekerli diye çocuğunuzdan uzak tutmayın, içerdiği susam yağı ve çöven bağışıklığı güçlendirir, mikropları öldürür. Çövenin virüs öldürücü etkisi vardır, susam yağı ise E vitamini deposudur.

Şekerli Maraş sucuğu
Çocuğunuzu bu tatlı yiyeceğe alıştırabilirseniz yaşadınız. Çünkü dışı üzüm pekmezinden, içi cevizden yapılan bu faydalı şekerleme tam bir demir ve Omega 3 deposu.

Dut kurusu
Çocukların çoğu ağaçtan dut koparıp yemeye bayılır, vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin bu meyveyi kuru olarak verdiğinizde, onu ağaçtan topladığı anları anımsayıp reddetmeyecektir.

Yabani çilek kurusu
Çileği sevmeyen çocuk yok gibidir, tam bir antioksidan ve C vitamini bombası olan bu meyvenin kurusu da yaşı kadar faydalıdır. Aktarlarda bulabilirsiniz.


İlgili haberlerimizi okumak için tıklayın:


Çocuk beslenmesinde altın kurallar Çocukların büyüme ve gelişme döneminde, almaları gereken günlük kalori miktarı ve alacakları besinlerin dengesi büyük önem taşıyor.

Okul döneminde beslenme Çocuğunuz yemiyor diye üzülmeyin. Ona doğru yemek alışkanlıklarını kazandırmak için burada yazanları uygulamaya geçirin.

Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar Ev keyfi deyince akla ilk gelen cips ve patlamış mısır yerine sizlere daha sağlıklı atıştırmalık önerilerimiz var!

Bu abur cuburlar sağlıklı! Her ne kadar sağlıklı beslenme üzerinde olumsuz etki yaptığı bilinse de bazı abur cuburlar kalbi önemli ölçüde koruyor.

Anne, Yemekte Ne Var? Annelere mutfakta yardımcı olacak farklı tarzlarda yazılmış, farklı tarifler veren çocuk yemekleri kitaplarını sizin için seçtik.

Sağlıklı bir çocuk için olmazsa olmazlar Uzman Dr. Murat Yıldırım sağlıklı çocuk büyütmek için dikkat etmemiz gerekenleri anlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER