17.12.2017

Kış aylarında hamilelere beslenme önerileri

Anne adayları kışın beslenirken nelere dikkat etmeli, nasıl beslenmeli? Cevaplar Pudra.com'da.

Kış aylarında herkesin daha fazla enerjiye ihtiyacı olur. Bunun nedeni soğuk havanın enerjiyi alıyor olmasıdır. Özellikle hamilelerin 15. Haftasından sonra soğuk ya da sıcak hava olsun anne adayına ek kalori gerekir ve bu durum kışın daha fazla olmaktadır.

Kış aylarında hamilelere beslenme önerileri

Elbette anne adayı bu kalori ihtiyacını karşılarken ekstra şeker ve yağ kaynaklı gıdalardan uzak durmalı ve dengeli beslenmelidir.
 
Örneğin, tatlının kalori miktarı daha fazla olduğundan kış aylarında kişinin tatlı ihtiyacı artar. Anne adaylarının hamilelik dönemindeki tatlı ihtiyaçlarını baklava ya da şöbiyet gibi kalorisi yüksek tatlılar yerine kalorisi daha az olan sütlü tatlılarla gidermesi gerekir. 

Hamilelikte doğru beslenme
Hamileyken kaç kilo almanız, hangi bitki çaylarından uzak durmanız, bulantı ve reflü için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
hamile beslenme

Kış aylarında hamilelerin C vitamini bakımından zengin turunçgilleri tüketmesi hem anne adaylarının direncinin güçlenmesine yardımcı olur hem de diğer vitaminlerin emiliminin kolaylaşması açısından önemlidir. 

C vitamini rehberi
C vitamini hangi yiyeceklerde bulunur? C vitamininin yararları nelerdir? C vitamini eksikliğinde ve fazlalığında vücutta neler olur? İşte, yanıtları…
vitamin
 

Anne adaylarının beslenme programlarında vitamin ve mineral bakımından zengin kuruyemiş, kuru meyvelerin de olması gerekir. Ancak bu gıdaların hepsinin ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir.

Hamilelikte doğru beslenme
Hamileyken kaç kilo almanız, hangi bitki çaylarından uzak durmanız, bulantı ve reflü için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
 
kuruyemis

Hamilelik döneminde protein ağırlıklı ve hazmı kolay yiyeceklerin sık aralıklarla fakat az miktarda tüketilmesi gerekir.   

Protein nedir? Protein ne işe yarar?
Protein nedir? Proteinler neye yarar? Protein kaynakları nelerdir? Ne kadar proteine ihtiyacımız vardır? Fazla protein tüketimi nelere yol açar? Protein diyeti nasıl olmalı? Yanıtları pudra.com'da!
hamile beslenme-protein

İlgili yazılarımız:

Hamilelikte 'yasak yiyecekler'
Hamilelikte çiğ ve az pişmiş et, balık ve yumurta, pastörize olmayan yiyecekler bebeğin gelişimini etkiliyor. Peki hangi besinler hamilelikte dikkatli yenmeli?

Hamilelikte konserve ton balığı yemek zararlı mı?
Çoğu hamilenin doğal yollardan Omega-3 almak için tükettiği konserve ton balığı aslında sağlıklı değil mi? Pudra.com araştırdı.

Hamilelikte omega 3 kullanmanın yararları Gebelikte günlük omega-3 kullanımı nasıl olmalı? Hamilelikte alınan omega 3 bebeğin doğum kilosunu artırır mı? Omega 3 kullanan annelerin bebekleri daha zeki olur mu? Yanıtları pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER