@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.05.2016

Duygusal olarak ulaşılmaz bir erkekle mi birliktesiniz?

Bazı erkeklere duygusal olarak ulaşmak mümkün değil. Hoşlandığınız kişinin o ulaşılamaz erkeklerden biri olduğunu gösteren işaretleri yazdık.

Hepimiz bir türlü tam olarak anlayamadığımız, geçmişten getirdiği duygusal yükleri olan ulaşılması zor erkekleri biliriz. Özellikle de "Issız Adam" filminden sonra bu erkeklerin sayısı arttı. Hatta o kadar ki psikolojiye Issız Adam Sendromu diye bir tanım girdi. En genel tanımıyla bağlanma sorunu yaşayan, bir şeyler hissetmekte ve ilişki yaşamakta zorlanan erkeklerin durumuna Issız Adam Sendromu deniyor.

Duygusal olarak ulaşılmaz bir erkekle mi birliktesiniz?
Çoğumuz hayatımızın bir döneminde bir ıssız adamla karşılaşmış olabiliriz. Ancak sağlıklı bir ilişki için bu erkeklerden uzak durmamız gerektiği her zaman kulağımızda bir küpe olduğu için belki de ondan uzak durmayı seçmişizdir. Kadınların mutsuz erkekleri daha çekici bulduğu ortadayken, bazen de uzak durmak yerine, bile bile yeni bir ilişkiye yelken açmışızdır. İşte karşımızdakinin bir "ıssız adam" olduğunu anlayıp daha başlamadan ilişkiyi bitirmemize yardımcı olacak işaretler... 

İnkar
Karşınızda sürekli olarak duygularını inkar eden ve ne yaşanırsa yaşansın iyi olduğunu söyleyen biri mi var? Bu aradaki güvensizliğin en önemli işareti. Partnerinize sizi duygularını açacak kadar güvenmiyor ve hatta daha fazlasını görmek için sizi deniyor olabilir. Eğer ona duygularını açması için baskı yaparsanız, muhtemelen savunmaya geçecektir. Ortada bir sorun olmadığı konusunda ısrarcı olabilir, ilişkinizin mükemmel olduğunu ve sizin olayları abarttığınızı söyleyebilir. Ancak her zaman iyi olduğunu söylemek gerçekten iyi olduğu anlamına gelmez, bu bazen bir şeyleri çözmek için uğraşmak gerekir.
Duygusal olarak ulaşılmaz bir erkekle mi birliktesiniz? 2
Uyumsuzluk
Uyumsuzluk güvensizliği tetikler. Partnerinizin yaptıklarıyla söyledikleri birbirini tutmuyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir. Özellikle de yeni başlayacak bir ilişkide bu durum daha da can sıkıcı olabilir. Önce sizinle arkadaş olmak istediğini söyler, sonra flörtöz davranmaya başlar ama siz ona cevap verdiğinizde “sadece arkadaşız” duvarıyla karşılaşırsınız ve bu durumun tek sebebi ipleri elinde tutmak istemesidir. İlişki içinde de size her ihtiyacı olduğunda orada olmanızı bekler ve bu yakınlığın ne kadar güzel olduğundan bahseder. Ama sizin desteğe ihtiyacınız olması ya da duygularınız konusunda hiç de ilgili davranmaz.

Tutarsızlık ve kararsızlık
Uyumsuzluğa benzer bir özellik olsa da bu daha çok karşınızdaki erkeğin isteklerinin ve taleplerinin değişmesiyle alakalı. En başta size büyük duygularla gelebilir sonra bir anda bu duygular yok olur. Bir hafta size sıcak davranırken birkaç gün sonra ilgisini çekmemeye başlarsınız. Adeta sıcak-soğuk taktiği uygular ancak bunu bilinçli yapmaz. Elbette herkesin düşüncesi ya da duyguları zamanla değişebilir ancak o bunu yaparken mutlaka geri dönmesini sağlayacak bir açık kapı bırakır. Bugün size aşkını ilan edip, bağlılıkla ilgili sözler verirken yarın kendinizi sadece seks için görüştüğü biri olarak bulabilirsiniz. Ya da harika geçen bir ilk buluşmanın ardından bir daha aranmayabilirsiniz.
Duygusal olarak ulaşılmaz bir erkekle mi birliktesiniz? 4
İletişimsizlik
Bu durum ilişkinin en başlarında kendini belli eder. Onun için kendini uzaklaştırma bir alışkanlık gibidir. Önceliğinin asla siz olmayacağını belirtmenin bir yoludur. Bilgisayarı ya da telefonu gibi sizi de kapatıp uzaklaştırabileceğini düşünür. Sizinle konuşurken gözlerinize bakmaz, aramalarınıza ya da mesajlarınıza geç döner. 'Yorgunum' ya da 'Meşgulüm' gibi cevaplarla konuşmayı bitirir, önemli bir olayı ya da duygularınızı paylaştığınızda sessizliğe bürünür. Duygularıyla nasıl baş edeceğini bilmediği için iletişim kurmamayı tercih eder. Hatta zamanla size hiçbir açıklama yapmadan kendini ilişkinin dışına çıkarabilir. Buluşacağınız gece için başkalarıyla plan yapmaya başlayabilir, bütün planlarınız tek tek iptal olur ve bunlar için tek açıklaması “unuttum”dur.

Önem vermemek
Ne zaman duygularınız hakkında konuşmak isteseniz ya da sizi üzen konulardan bahsetseniz, sizi fazla dramatik olmakla, olayları çok ciddiye almakla suçlayan biri muhtemelen duygusal olarak ulaşılmazdır. Sizi hep duygularınızı fazla yaşamakla ya da bir şeyleri büyütmekle suçlarken, bir taraftan da ciddi sorunlarınıza hafife aldığını belli eden çözümler üretir. Empati kuramaz ancak sizin onunla empati kurmanızı bekler. Onun sorunlarını saatlerce konuşup çözüm üretmeniz beklenirken, konu siz olunca her şey önemini kaybeder.
Duygusal olarak ulaşılmaz bir erkekle mi birliktesiniz? 7
Sorumluluk almama
İlişkide her iki tarafa da bazı görevler düşer ancak karşınızdaki kendi payına düşeni almak istemeyebilir. Sürekli sınırlarından, duvarlarından, kalbinin kırılmasını istemediğinden bu yüzden kendini bırakamadığından bahseder. Ancak işin aslın ilişkinin tüm sorumluluğunu size yıkıp, her sorunda sizi suçlama hakkını kazanmak ister. Seni seviyorum demenin onun için ne kadar zor olduğundan bahseder ancak sizin ona tüm sevginizi göstermenizi bekler. İlişkinin sonu geldiğinde bile bu tavrını devam ettirir. Her şey bitmiş olsa bile son cümleyi söylemek istemez. 'Daha iyilerini hak ediyorsun' diyerek kararı size bırakır ve terk edilmenizin gerçek sebebini bile öğrenemezsiniz.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
​Yoksa sevgiliniz narsist mi?
Sevgilinizin bir narsist olduğundan şüpheleniyor musunuz? Sevgilinizin ben merkezci biri olduğunu anlamanın yolları Pudra.com'da.

​Toksik ilişki nedir?
Kendinizi sürekli kötü hissettiğiniz ve mutlu olmadığınız ilişkilere toksik ilişki deniyor. Toksik bir ilişkide olduğunuzu gösteren işaretler Pudra.com'da.

Erkeği kendine bağlamanın yolları
Uzun bir flört döneminin ardından hala sevgilinizin bağlanma sorunu yaşadığını hissediyorsanız, birkaç ufak adımla durumu tersine çevirebilirsiniz. 

Sevgilinizin niyeti ciddi mi yoksa sizinle eğleniyor mu?
Kafanızdaki soru işaretlerini azaltmak için, Pudra.com olarak erkeklerin ilişkinize ciddi baktığını gösteren işaretleri yazdık.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER