@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.09.2016

Boşanma hakkında 6 büyük yalan

Boşanmak herkes için zor, çevreden duyduklarımız da bunu kolaylaştırmıyor. Boşanma kararı verirken çevreden duyabileceğiniz yanlış inanışlar Pudra.com'da.

Hiçbirimiz evlenirken günün birinde boşanacağımızı düşünmeyiz, evlilik “ölüm bizi ayırıncaya kadar” verilen bir sözdür çünkü. Hayat sürekli değişirken sonsuza kadar beraber olmak bazen imkansız olur. Evlilikler de hayatın bu değişiminden etkilenebilir ve bu etkiler her zaman olumlu olmaz.

Boşanma hakkında 6 büyük yalan

Her şeyi denemenize rağmen bazı sorunlar çözümsüz kalabilir. Belki istismara uğruyorsunuz, manipüle ediliyorsunuz ya da sadece kişilikleriniz farklı yönlere doğru değişiyor. Sebep ne olursa olsun evlilikler bazen yürümez. Bu durumda bile özellikle kadınlar kötü giden evliliği bitirme kararı veremezler. Çünkü evliliğin bitmesi zaten zorlu bir süreçken, bir de çevreden duyduğumuz doğru olmayan bazı düşünceler kadın üzerinde baskı oluşturur.

İşte boşanma kararı vermeyi daha da zor hale getiren yalanlar...


Hepimiz için tek doğru insan vardır

Bu birçok açıdan sorunlu bir inanış. Hepimiz için sadece bir doğru kişi olduğuna inanmak, tek bir kişiye ve hayata takılıp kalmamıza neden olur hem de kontrolümüz dışındaki sebeplerle. İlahi bir şekilde karşımıza çıkacak doğru insana inanmak, o kişiyle evlenmek çok güzel olsa da dışarıda mutlaka başka doğru insanlar da var. Ayrıca evlilik karşılıklı bir söz vermekle, aynı hayat amaçları için birlikte hareket edebilmekle ilgili, mükemmel insanı bulmakla değil.


Bu yaştan sonra kimseyi bulamazsın

Boşanma döneminde çevreden en çok duyulan şeylerden biri bu yaştan sonra kendinize uygun kimseyi bulamayacağınız. Ama aşkı ya da romantizmi bulmanın bir yaş limiti yok. Mutluluğu bulmaya geç kalmak diye bir şey yok. Bir kere yanılmış olmanız, bundan sonrası için ders çıkarmanızı, daha iyi kararlar verebilmenizi ve kendiniz için çok daha iyisini bulmanıza yardımcı olur. Yaşınızın bunlar için geç olduğunu söyleyenleri duymamayı öğrenmeniz lazım.

boşanma hakkında yalanlar
Boşanmak başarısız olduğunu gösterir

Bu sadece büyük bir yalan değil aynı zamanda oldukça yaygın bir toplumsal inanç. Boşanmak evlilikte başarısız olduğunuzun bir işareti değil. Hatta tam aksine, bir evliliği bitirebilmek sizin ne kadar cesur olduğunuzu gösteren bir işaret. Boşanmak başarısızlığın değil, hayatınızı kendinizin yönettiğinin bir göstergesi.


Tüm hayatını kaybedersin

Arkadaşlarınızı, statünüzü, sosyal yaşamınızı kaybedeceğinizi düşünebilirsiniz. Bu bir açıdan çok da yanlış değil aslında. Herkesin hikayesi farklıdır elbette ama mutlaka hayatınızda bir şeyler değişir. Bazı arkadaşlarınızı kaybedebilirsiniz ama kimin gerçek dostunuz olduğunu öğrenmiş olursunuz. Ekonomik durumunuz değişebilir ve bu statünüzün değişeceği anlamına da gelebilir. Sizi nelerin beklediğini bilemezsiniz. Ama belki de sevdiğiniz yeni bir kariyer bulabilir, yeni yerler gezebilir, yeni insanlarla tanışabilir, daha önce mümkün olduğunu bile bilmediğiniz yönde değişebilirsiniz.

boşanma hakkında yalanlar
Çocuklar çok üzülür

Ayrılık süreçleri çocuklar için kolay değil. Yine de sevgi ve destekle onları bu duruma dirençli hale getirebilirsiniz. Boşanmanız çocuklarınızı ihmal edeceğiniz anlamına gelmez, sadece onlarla açık bir şekilde konuşmanız ve bazı şeyleri dürüstçe anlatmanız gerekir. Hiç kimse boşanmanın kolay olduğunu söylemiyor ama mutsuz bir evliliği devam ettirmek de çocuklarınız için iyi değil.


Artık hep yalnız kalacaksın

Evet, belki bir süre yalnız kalacaksınız ama yalnızlık gerçekten bu kadar kötü mü? Bir süredir evliydiniz ve kabul edelim artık yalnızlığa dair bir fikriniz yok. Ama bu da bize empoze edilmiş düşüncelerden biri. Yalnızlık kötüdür ama kendi tercihiniz değilse. Eğer mutsuz ve size zarar veren bir ilişkiniz varsa yalnız kalmak çok daha iyi bir seçenek olabilir. En azından elinizde birçok yeni hayat seçeneğiniz olur.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Evliliklerde aldatma oranı artıyor mu?
Evliliklerde aldatma oranı sevgililik döneminden çok daha yüksek. Aldatmaların son zamanlarda bu kadar çok artma nedenini Pudra.com araştırdı.

Boşandıktan sonra yeni bir hayat kuracaklara öneriler
Boşanma her iki taraf için de zor bir süreç, özellikle de ilk bir yıl. Boşandıktan sonra yeni bir hayat kuracakların dikkat etmesi gerekenleri yazdık.

Sorunsuz boşanmanın yolları
Boşanma deyince aklımıza ilk olarak kavga ve tartışmalar gelir, aslında mutlu boşanmak mümkün. Psikolog Gamze Eser sorunsuz boşanmanın yollarını anlattı.

Sezen Aksu gibi 'Vazgeçtim' demeyin
İlişkinizi mahveden şey kendinizden vazgeçmeniz mi? 43 yıldır çiftlere danışmanlık yapan Dr. Margaret Paul sorunların tek sebebinin bu olduğunu söylüyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER