@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 30.05.2016

Sezen Aksu gibi 'Vazgeçtim' demeyin

İlişkinizi mahveden şey kendinizden vazgeçmeniz mi? 43 yıldır çiftlere danışmanlık yapan Dr. Margaret Paul sorunların tek sebebinin bu olduğunu söylüyor.

İlişkinizi kurtarmak için yapabileceğiniz bir şey olduğunu bilseniz yapar mıydınız? Davranışların arkasında yatan sebepleri anlamayı seven bir insanım ve ömrümün büyük bir kısmını ilişkideki sevgiyi neyin koruduğunu öğrenmek için harcadım. 43 yıldır çiftlere danışmanlık yapıyorum ve fark ettim ki ilişki sorunlarının temelinde yatan tek bir sebep var, bunu fark edip çözmeniz her şeyi değiştiriyor.

Kendinizden vazgeçmeniz ilişkinin sonunu getiriyor!
O sebep, dürtülerinize teslim olmanız ve kendinize ait şeylerden vazgeçmeniz.Öz saygınızdan başka bir insanı sorumlu hale getirdiğinizde, karşınızdaki kişiyi sizi sevmesi, kabullenmesi ve istediğinizi yapması için manipüle etmiş oluyorsunuz. Kendimizden vazgeçmekten kaynaklanan kontrolcü davranışlar büyük ilişki sorunları yaratmaya başlıyor. Vazgeçmenin türlerine ve ilişkide nasıl sorunlara yol açtığına bir göz atalım.


Duygusal vazgeçiş

Büyürken çoğumuz yalnızlık, kalp kırıklığı ve çaresizlikle tanışıyoruz. Bunlar büyük duygular ve ailemiz bize bunları aşmamızda yardımcı olmadıysa bunlardan kaçınmak için stratejiler geliştirmek zorunda kalıyoruz. Hayatın bu büyük acılarından kaçınmak için dört genel çözüme sığınıyoruz ve bunlar bizde anksiyete, depresyon, suçluluk, utanç ve kızgınlık yaratıyor ve bu tabii ki ilişki sorunlarına yol açıyor.
ayrilik mutsuz cift1- Kendimizi kabul etmek yerine yargılıyoruz. Kendimizi yargılamak anksiyete, depresyon, suçluluk, utanç ve boşluk duygusu yaratır ve bu bu duygulardan kaçmak için pek çok bağımlılığa sarılırız. Kendimizi yargılamak aynı zamanda değerli hissetmek için başkalarının onayına ihtiyaç duymamıza sebep olur bu da ilişkide sorunlara yol açabilir.

2- Duygularımızı göstermek yerine içimizde tutuyoruz. Duygularınızı nasıl yöneteceğinizi bilmediğinizde onlardan kaçmak istersiniz. Bedeninizden çok zihninize odaklanmış bir şekilde duygularınızın farkında olmadığınız bir anda buldunuz mu kendinizi? Bizler aklımızdansa kalbimiz ve ruhumuzla birbirimize bağlanırız. Duygularımızdan kaçmak için aklımızın peşinden gittiğimizde partnerimizle duygusal bağ kuramayız.

3. Bağımlılıklar geliştiriyoruz, çünkü kendimizi yargıladığımızda ve duygularımızı yok saydığımızda ortaya çıkan anksiyete, depresyon, boşluk, suçluluk ve utancı uyuşturmak istiyoruz. Alkol, uyuşturucu, yemek, TV, kumar, alışveriş, iş, seks bağımlıkları ve diğerleri ilişkide pek çok probleme yol açıyor.

4. Partnerimizi ve diğer insanları duygularımızdan sorumlu hale getiriyoruz. Duygusal olarak kendimizden vazgeçtiğimizde, bizi sevilen ve değerli hissettirmesi için birilerinin sorumlu olduğuna inanmaya başlıyoruz. Partnerinizi hiç öfke, eleştiri, direnç ya da vazgeçişle kontrol etmeye çalıştınız mı? Bu yollarla sizin kendinize vermediğiniz değeri onun size vermesini sağlamaya çalıştınız mı? O bu kontrolcü davranışa nasıl yanıt verdi? İlişkiler işte tam da böyle çözümsüz bir yola giriyor. Mesela çiftten birisi öfkeleniyor diğeri umursamıyor ya da ikisi birden öfkeleniyor ve umursamıyor görünüyor. Birinin öfkeli olup, diğerinin alttan aldığı sistemlerde ilişki alttan alan umursamazlığa başlayana kadar devam ediyor. Bu ilişkilerde biri kendisinden duygusal olarak vazgeçiyor ve bu da ilişkilerde çözümsüzlüğe yol açıyor.ask cift mutsuz yatak

Finansal vazgeçiş
Kendi hesabınızı yapmak yerine partnerinizin finansal sorumluluğunuzu almasını istediğinizde sorunlar ortaya çıkıyor. Partneriniz bu sorumluluğu almak istiyor ve siz de bunu tamamen kabulleniyorsunuz, tamam bu bir sorun değil. Ama sorumsuzsanız, fazla harcıyorsanız ya da partnerinizin parasını nasıl kazandığını ya da yönettiğini kontrol etmeye çalışıyorsanız bu gerçek bir sorun haline gelebilir.


Fiziksel vazgeçiş

Sağlıksız beslenerek ya da egzersiz yapmayarak, kendinize fiziksel olarak bakmayı bıraktığınızda problemler kapıda. Fiziksel vazgeçişiniz sadece sağlığınızı değil ilişkinizi de kötü etkileyecektir. 


İletişimden vazgeçiş

İlişkinizde iletişimi sürdürmek yerine kayıtsız ya da dirençli hale gelmeye başladıysanız sevgi dağılmaya başlamıştır. İletişimi terk ettiğinizde ve kayıtsızlaştığınızda ilişkide kopukluğa yol açan bir güven eksikliği yaratırsınız.

Ruhsal vazgeçiş
Kendiniz yerine partnerinizi sevginin kaynağı yaptığınızda partnerinize adaletsizce büyük bir yük bindirmiş oluyorsunuz. İlişkiye yaklaşımınız sevgiyi paylaşmaktansa sevilmek olduğunda partnerinize ilgi, kabullenme, zaman veya seks için dayanmış oluyorsunuz. Kendiniz için sorumluluk almadığınızda ihtiyaçlarınız ilişki sorunlarına yol açıyor.
ask romantik cift

Kendinizden vazgeçmek yerine kendinizi sevmeyi öğrenin

Kendinizi sevmek iyi bir ilişkinin anahtarıdır. İçinizdeki sevgi ve bilgeliğe ulaşmak için ruhsal kaynaklarınıza bağlanmayı öğrendiğinizde kendinizi sevgiyle doldurmayı öğreneceksiniz.
Fedakarlık içinizde başkaları tarafından doldurulabilecek bir boşluk yaratırken kendinizi sevmek bu boşluğu doldurur. Kendinize şefkat duymak kalbinizi ve ruhunuzu sevgiyle doldurur ve böylece sürekli sevilmeye çalışmak yerine içinizdeki sevgiyi partnerinizle paylaşabilirsiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Evliliğinizi 7 günde kurtarın!
Uzun süreli ilişki seks hayatının sonu olabiliyor. Elizabeth Ayers-Callahan'ın evliliğinizi ve seks hayatınızı 7 günde kurtaracak tavsiyeleri Pudra.com'da.

İlişkiyi bitiren beklentiler
Hepimizin ilişkiden beklentileri var. Beklentilerimiz ilişkiyi nasıl etkiliyor ya da biz fark etmeden ilişkinin sonunu mu getiriyor? Cevabı Pudra.com'da.

İlişkinizi canlandırmak için neler yapabilirsiniz?
İlişkinizde bazı sorunlar yaşıyor ve çözümü bulmakta zorluk mu çekiyorsunuz? Kişisel Dönüşüm Koçu Mehmet Bayramoğlu'nun önerilerine mutlaka göz atın.

Eski defterleri açmaktan nasıl kurtulursunuz?
Her tartışmada eski hatalarınızı birbirinizin yüzüne vurmaktan yoruldunuz mu? Eski konuları tartışmaktan kurtulmanın yolları Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER