@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.06.2017

Seks hakkında konuşmak zor değil!

Bazen çiftler cinsellik hakkında konuşmaktan çekiniyor, sorunları çözmek yerine erteliyor. Seks hakkında nasıl konuşursunuz sorusunun cevabı Pudra.com'da.

Bazıları seks hakkında rahatça konuşabilirken, bazıları o kadar da hevesli değil. Seks hakkındaki fikirlerimizi söylerken çoğumuz beceriksiz ve isteksiziz aslında. Birçoğumuz seksin rahatça konuşulmadığı hatta gizli ve yasak kabul edildiği evlerde büyüdük, cinsellikle ilgili konuşmak için isteksiz olmamız doğal. Ancak bu yatak odamıza da olumsuz etki edebilir. Partnerimizin seks hayatımız hakkında konuşmak istemesini de çoğu zaman kendimize yapılan bir eleştiri gibi görmeye başlayabiliriz. Zamanla yatak odasındaki iyi kötü hiçbir şeyin konuşulmadığı, sorunların yok sayıldığı, sıkıcı bir seks hayatımız olur. Halbuki ilişkiyle ilgili her sorunu çözmenin yolu doğru iletişimden geçiyor. Seks hakkında daha rahat konuşabilmek için ipuçlarımız size yardımcı olabilir...



Seks hakkında konuşmak zor değil!
Ne söylemek istediğinize karar verin

Başlangıç olarak seks hayatınızla ilgili konuşmak istediğiniz 3 konu belirleyin, daha fazlasını değil. Üç başlık konuşmanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve ileride başka konuların açılabilmesi için en ideal sayı. Ayrıca en başta belirlediğiniz bu üç konuda çekingen davransanız bile, genel olarak endişeleriniz ve sıkıntılarınız hakkında partnerinize fikir verebilir. Seks hakkında bir konu belirlemek sizin için zorsa ya da çok ağır başlamak istemiyorsanız, önceliği daha duygusal kısımlara verebilirsiniz. Partneriniz size sarılarak uyumuyor mu? Günlük hayatta fiziksel temastan kaçınması sizi rahatsız mı ediyor? Önceliği bu konulara verin, bunları konuşmaya başladığınızda seks hakkında konuşmak daha kolaylaşacak.


Doğru zamanı seçin

Bizim için zor konularda konuşmamız gerektiğinde, hep kaçacak bir yer ararız. Bahanelerimiz tükenmez. Tam konuşacaktım telefon çaldı, ben konuşmak istedim ama eşim çok yorgun gibi bahanelere sığınmayın. Bu durumdan kaçınmak için önceden partnerinize onunla konuşmak istediğinizi söyleyin ve bunun için zaman ayırın. Tabii kırıcı olmamak ve partnerinizin moralini bozmamak için bu zamanın tam yatağa girmeden önce ya da seksten sonra olmamasına da dikkat edin. Eğer uygun zamanı bulmakta zorlanıyorsanız ya da partnerinizin tepkisinden çekiniyorsanız, sorunlarınızı yazarak da anlatabilirsiniz. Bu hem daha rahat düşünmenizi sağlar hem de eşinizin sizi manipüle etmesini engeller. Kabul edelim erkekler yatak performanslarının değerlendirmesini duymaya pek de meraklı değiller.

seks hakkında konuşmak
İletişim kurallarını unutmayın

Herhangi bir hesaplaşma ya da partnerinizi eleştirmek için değil ikinizin de daha mutlu olması için seks hayatınız hakkında konuştuğunuzu unutmayın. “Sen şunları yapıyorsun” demek yerine “Ben böyle hissediyorum, düşünüyorum, istiyorum.” Demek konuşmayı bir anda pozitife çevirebilir. Karşınızdakini suçlamak size bir şey kazandırmaz ama pozitif yönlerini söyleyip ardından isteklerinizi belirtmeniz mutlaka işinize yarar ve onun savunmaya geçmesini engeller. Ayrıca gerçekten sorunları çözmek istiyorsanız, emir cümleleri yerine özel durumlarla ilgili yönlendirmeler yapmanız daha çok işe yarayabilir.


Peşini bırakmayın

Konuşmanız iyi gittiyse, dinlediği için partnerinize teşekkür edin ve onun konuşmak istediği bir şey var mı diye sorun. Eğer sorunlu bir konuşma olduysa şansınızı tekrar deneyin. “Daha önceki konuşmamızda kendini kötü hissettiysen özür dilerim, amacım seni eleştirmek değildi. Tekrar konuşmayı deneyebilir miyiz?” iyi bir başlangıç cümlesi olabilir. Kötü giden bir konuşma sonrası, tamamen yok saymak daha kolay bir seçenek olabilir ama sorunlarınızı çözmez.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
​Erkeklere sorduk: Sevişirken ne düşünüyorlar?
Erkekler seks sırasında birçok farklı şey düşünebiliyor hatta bazen bunu tercih ediyorlar. Pudra.com erkeklere sevişirken ne düşündüklerini sordu.

Seks ilişkiniz için neden önemli?
Seks ilişkiniz için gerçekten o kadar önemli mi? Yoksa olmazsa olmazlarınızdan biri değil mi? Seksin ilişkinize neler kattığını Pudra.com yazdı.

Regl döneminde seks yapılır mı?
Regl döneminde seks yapmanın zararı var mı? Yoksa sağlığınıza faydalı mı? Seks sırasında kan akışını azaltmak mümkün mü? Cevapları Pudra.com'da.

Yatakta gerçekten iyi misiniz?
Kabul edelim ki konu seks olunca hiçbirimiz o kadar dürüst değiliz. Peki, öyleyse yatakta gerçekten iyi miyiz nasıl anlayacağız? Cevabı Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER