duygu bay astrolog foto
Duygu Bay
01.08.2023
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

1 Ağustos 2023 Kova dolunayı: Kimse bakmıyorken kimsin?

1 Ağustos'taki Kova dolunayı, bize bugüne değin özgün ve özgür olma, kendimizi ifade etme mücadelemizde ne kadar başarımızı gösterecek...

1 Ağustos 2023 günü Kova burcunun 9 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Sabit burçların sarsıcı etkisine maruz kalacağımız bu dolunay, bize bugüne dek verdiğimiz özgün ve özgür olma, kendimizi ifade etme mücadelemizde ne kadar başarılı olduğumuzu gösterecek.

1 Ağustos 2023 Kova dolunayı: Kimse bakmıyorken kimsin?

Ağustos ayına Kova dolunayı ile merhaba diyoruz... Ay Kova burcundayken kişi kendi farklılığını ve özgünlüğünü ifade edebildiği, özgürlüğünü koruyabildiği, entelektüel olarak beslenebildiği ve insanlığa katkıda bulunabildiği ölçüde kendini iyi ve güvende hisseder. Ancak kişinin bu ihtiyaçlarını tatmine ulaştırması için bir topluluğa, bir komüniteye ihtiyacı vardır ve gruplar içerisinde anlaşılamadığında yabancılaşır ve yalnızlaşır. Özgürlüğünü ve özgünlüğünü koruyarak sesini duyurmayı başardığında, yenilikçi düşüncelerini özgüvenle paylaşmaya devam ettiğinde delinin aslında dahi olduğu anlaşılır ve böylece insanlığa faydalı olabilir.

“Bir ben vardır bende, benden içeri”

“Özgünlük ve özgürlük” Kova burcunun temel konuları ancak bu iki kelime bir varış noktasından ziyade bir yönü belirtiyor. Yunus Emre’nin “bir ben vardır bende, benden içeri” dediği o en özgün ve en özgür olduğumuz benliğimiz, ilk nefesimizi aldığımız andan itibaren bir parçamız olan kolektif hafızayla hayatta çeşitli rollerle yoluna devam ediyor. Ailemizin ve toplumun bizden beklentileriyle içimizde yanan ateşi harmanlayıp kendimize ideal bir rol seçiyoruz. Bunu metot oyunculuğuna benzetebiliriz. Oynadığımız rol o kadar parçamız oluyor ki kopmak için bir acıdan geçiyoruz. 20 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşen güneş tutulmasından beri hepimiz farklı farklı şekillerde bu acının içinden geçiyoruz. Oğlak dolunayında imajımızı ve itibarımızı sorguladık; Yengeç yeniayı ile iç dünyamıza, köklerimize, atalarımıza bir yolculuğa çıktık. Şimdi bütün bu bilgileri Kova objektifliğiyle birleştirip içeriden kendimizi bulup çıkarmak, bizi tanımlamayan rollerimizden sıyrılmak ve Kova burcunun karşıt burcu Aslan burcunun bir Güneş gibi gururla benliğini ve yaratıcılığını sergilediği, çevresini ısıttığı ve aydınlattığı gibi bizi diğer insanlardan farklı yapan özelliklerimizi dünyayla buluşturmamız gerekiyor.

“En kişisel olan en evrensel olandır”

Amerikalı psikolog Carl Rogers bir kitabında, “En kişisel olan en evrensel olandır.” diyor. En özgün, en yaratıcı, bizi biz yapan ve başka kimsede olmayan özelliklerimizle bu evrenin ve akışın bir parçasıyız. Bu özelliklerimizi koruduğumuz sürece, akışı bozmayacak ve içerisinde süzüleceğiz. Bu dolunayda Aslan’ın onaylanma ve alkışlanma ihtiyacı ile Kova’nın farklı olursa yalnızlaşacağı korkusunu devre dışı bırakmak zorundayız. Çünkü dolunay haritası kendini yeniden değerlendirip ona ait olan ve olmayanları fark ederek mantık süzgecinden geçirenler için zor ve uzun bir gecenin ardından yeni bir günün doğacağını müjdeliyor.

Dengelenmek zorundayız!

Kendini fark eden ve kendine anlayışla yaklaşan kişi, bütün yaşam formlarına da aynı anlayışla yaklaşacaktır. Kova, nötrlük ister. Gözünüzün gördüğü, kulağınızın duyduğu, dokunduğunuz, hissettiğiniz hiçbir şey veya hiçkimse sadece iyi veya kötü, doğru veya yanlış, güzel veya çirkin değildir. Herbiri en sade, en dokunulmamış haliyle çok değerli ve bir o kadar beyhudedir. Nötrlenmek, herkese ve her şeye eşit mesafede yaklaşmayı ve onları size sağladığı fayda üzerinden değerlendirmeyi gerektirir. Bu ruhunuza iyi gelen bir sevgili, sizi entelektüel olarak besleyen bir arkadaş, hayatta gideceğiniz yere sizi götüren bir iş olabilir. Bunların herbiri çok değerli ancak görevlerini tamamladıklarında gidecekler ve siz yine olduğunuz kişiyle kalacak, yeni değerlemeler yapacaksınız.

Nötrlenin, zihninizi başkalarına ait fikirler ve korkulardan temizleyin, iç sesinizi dinleyin, içinizde yanan ateşi insanlığa faydalı bir araç haline getirin. Evrenin desteğini istiyorsanız yukarıdan bir sihirli değnek, bir kurtarıcı beklemek yerine evrenin düzenine uygun davranın. Özetle kendinizi bulun ve kendiniz olun, dünyaya bunun için geldiniz.

1 Ağustos 2023 Kova dolunayı burç yorumlarınızı okurken yükselen burcunuzu okumayı unutmayın!

Koç burcu

Bu dolunayda kimin ideallerini gerçekleştirdiğinizi sorgulayacaksınız. Her an savaşa ve mücadeleye hazırsınız, en önde gidiyor ve başarıyorsunuz da ancak gittiğiniz yol sizin yolunuz mu, arkadaşlarınız sizin arkadaşlarınız mı, idealler sizin idealleriniz mi? Özgürleşmenizin, kendi istediğiniz kişi olmanızın ve kendi yolunuza gitmenin zamanı geldi.

Boğa burcu

Toplumdaki imajınızı sorgulayacağınız bir dolunay olacak. Kariyeriniz, sahip olduklarınız, popüleriteniz, insanların gördüğü kişi… Bunlar sizin için neden bu kadar önemli? Dış sesleri susturup iç sesinizi duyabileceğiniz birkaç sakin güne ihtiyacınız var. Rüyalarınız ve ilham kanalınızın da açık olduğu bir dönem.

İkizler burcu

Bir aidiyet arayışı içindesiniz. Kova dolunayı ufkunuzu genişletecek seyahatler, yeni tanışmalar, ilginç sohbetler ve eğitimleri getirirken odaklanmanız gereken şey, karşı tarafların bakış açılarını analiz etmek ve neden karşınıza çıktığını anlamak olmalı. Bunu anladığınız anda ruhsal ve zihinsel bir büyümeye, ve belki kim bilir bir aidiyet duygusu geliştirdiğinize şahit olabilirsiniz.

Yengeç burcu

Yengecin aile, yuva ve gelenekler gibi bir güvenli liman bulup oradan beslenme ihtiyacı kendisi olmasını gölgeleyen bir özelliğe dönüşebiliyor. Bu dolunayda beslendiğiniz ortaklı kanallardan özgürleşmenizi gerektirecek gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Kendi kanatlarınızla uçmak, kendi değerlerinizi yaratmak, kendi maddi ve manevi kaynaklarınızı yaratmak zorundasınız.

Aslan burcu

Aslan burçları ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili “peki ya ben” diyecekleri bir dolunay yaşayacaklar. Onaylanma ve alkışlanma ihtiyacınızdan dolayı sınırlarınızın ihlaline izin verdiğiniz, alma-verme dengesini kaçırdığınız konuları gözden geçireceksiniz. Bencil olmadan, yakıp yıkmadan gerçek hislerinizi ifade etmek sizi rahatlatacaktır.

Başak burcu

Kendinizi belli bir düzene, rutine, kurallara hapsetmiş durumdasınız. Mükemmeliyetçilik en iyi bildiğiniz şey ancak neden buna ihtiyacınız var? Kova dolunayı kafanızın içinde bir kaos yaratıp dengenizi bozabilir. Biraz mola verin, her şeyi mükemmelleştirme ihtiyacınızın kökenine inin ve bu duygunun size ait olup olmadığını sorgulayın. 

Terazi burcu

Terazilerin görünür olmak isteyeceği, duygularını ve düşüncelerini bir yolla dışavurmak isteyeceği bir dolunay olacak. En iyi bildiğiniz şeyi yapın ve bunu sanatla, zarafetle, estetikle birleştirin. İçeride ne varsa görülmeyi, duyulmayı ve bilinmeyi hak ediyor. Paylaştığınız her şeyin misliyle destek gördüğüne şahit olacaksınız.

Akrep burcu

Duygularınızı, iç dünyanızı, aileden getirdiğiniz bazı davranış biçimlerinizi gözden geçireceğiniz ve bunların matematiğini yapmaya çalışacağınız bir dolunay olacak. Akrepler hayatta kalmak için hem kendilerinin hem başkalarının zihinsel, ruhsal ve bedensel bütün kaynaklarını kullanma hazırdır. Bu kez, bu kaynakları bulmak için fazla uzağa gitmenize gerek yok.

Yay burcu

Yay burçları için hareketli bir dolunay olacak. Yakın çevreniz ve arkadaşlarınızla iletişimde olduğunuz, belki küçük seyahatler planladığınız hızlı gelişmelerin olduğu kalabalık bir dönem sizi bekliyor. Bu kalabalıklardan öğreneceğiniz şey ne kadar özel ve varlığınızla ne kadar değerli olduğunuz olmalı, aksi halde yanlış kalabalığın içindesiniz.

Oğlak burcu

Kova dolunayı, Oğlak burçlarına bugüne dek sahip oldukları maddi ve manevi değerlerin anlamını sorgulatacak. “Bir ev aldım, araba aldım, kendime baktım, popülarite edindim, en güzel kadınlarla/en yakışıklı erkeklerle çıktım… Peki bu sahip olduklarıma kimin için sahip oldum? Beni dönüştürdükleri şey ben miyim? Yaşadığım hayatın sahibi ben miyim?” Cevaplarınızı hazırlayın.

Kova burcu

Burcunuzda gerçekleştirecek bu dolunay size en yüksek farkındalıklarla gelecek. Hayatınız boyunca özgürlüğünüz için ve kendiniz olmak için bir savaş verdiniz ancak artık savaşmanıza gerek yok. Kişisel alanınızı korumayı ve gururla fikrinizi söylemeyi öğrendiniz. Bundan sonraki adım bunu bir işbirliğinde, bir ilişkide kullanışlı hale getirmek.

Balık burcu

Kova dolunayı hem fikirler, hem geçmişten gelenler, hem de karşılarına çıkan kişilerle kafanızın içinde bir kaos yaratabilir. Ancak tam karşıt aksınız Başak burcunun titizliğiyle bu kaosu düzenleyebilirsiniz. Kendinizi yorulmuş hissettiğinizde kurban psikolojisine girmek yerine elinize bir kağıt kalem alın ve artıları-eksileri yazın veya dolaplarınızı, masanızı, yaşam alanlarınızı düzenleyin. Ne kadar düzenli ilerlerseniz o kadar zihninizi toparlayacaksınız.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER