duygu bay astrolog foto
Duygu Bay
17.01.2023
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

20 Ocak 2023 Güneş'in Kova'ya geçişi ve Plüton'un Kova yolculuğu etkileri

20 Ocak 2023 Cuma günü Güneş Kova'ya geçiyor. Plüton da Mart'ta Kova yolculuğuna başlayacak. Kova etkisinin başlayacağı bu dönemde bizi neler bekliyor?

20 Ocak 2023 Cuma günü itibariyle Güneş, Kova burcunda ilerlemeye başlıyor. Plüton da 20 yıllık Kova yolculuğuna Mart ayında başlıyor. Bu geçiş, sadece Kovaları değil, tüm burçları ilgilendiriyor. Çünkü Güneş'in Kova'da ilerlediği bu dönem ve Plüton'un Kova'daki yolculuğu Kova değerlerinin yüksek oranda etkisinin görüleceği bir döneme işaret ediyor. Peki bu süreç bize neler getirecek? Pudra.com için, Güneş'in ve Plüton'un Kova'ya geçişinin tüm etkilerini yazdım.

20 Ocak 2023: Güneş ve Plüton Kova burcuna neler getirecek?

Aşk, ilişki ve güzelliğin temsilcisi Venüs kısa, Karma'nın temsilcisi Satürn ise uzun bir süredir Kova burcunda hareketine devam ederken Güneş de 20 Ocak 2023’te Kova burcuna yol almaya başlayacak. Mart ayında da Plüton Kova burcuna ilerleyerek 20 yıl kadar Kova değerleriyle insanlığı dönüştürecek. Yeni dünya, Kova temelleri üzerine inşa edilecek. Bu demek oluyor ki Kova değerlerini hayatınıza giydirmenin bir yolunu bulmazsanız önümüzdeki yıllar oldukça zorlu geçecek.

Kova dendiğinde ilk akla gelen şeylerden biri özgürlüktür. Bununla birlikte, özgünlük, gelecek, hümanizm, bilim ve teknoloji, gruplar, arkadaşlar, yenilik, idealler, reform gibi temalardan bahsedilir. Dilerseniz özgürlükten başlayarak bu temaları tek tek açalım.

İnsan her türlü kusurlu, tembel, korkak, bencilce ve hastalıklı davranışını özgürlükle açıklama eğilimine sahip. Aslına bakarsanız özgürlük, ailenizin veya toplumun size öğrettiklerinden, bireysel deneyimlerinden, korkularından, kaygılarından, travmalarından ve tabii ki kurallarından bağımsız kendinizi gerçekleştirebilmenizdir.

KENDİNİZİ GEÇMİŞİN TRAVMALARINDAN SIYIRIN!

Özgürlük, öncelikle size ait olmayan deneyimlerin ve duyguların yükünden kurtulmakla başlar. Özgürlük bir kuralsızlık halidir. Bu kuralsızlık, bugüne dek ezbere bildiğiniz öğretileri ve duyguları silebilmenizle mümkündür. Diyelim ki babanız annenizi aldatmış veya mutlu bir evlilikleri olmamış. Siz, bu durumda onların deneyimleri sebebiyle mutlu bir birlikteliğin mümkün olmadığı sonucuna varıp bağ kurmaktan kaçmak yerine, bu travmadan kendinizi özgürleştirip kendi deneyimlerinizin özgün ve bireysel olduğunu kabul ettiğinizde gerçek bir özgürlükten bahsedebiliriz.

YARGILAMAK ONUN İŞİ DEĞİL!

Özgürlüğü özgünlük takip eder. İnsan ancak özgür olabildiğinde özgün olabilir. Özgün biri, bireyi merkeze alır ve onun içinde yaşadığı süreçlere, arzularına ve hayallerine saygı duyar. Bu nedenle hümanizm Kova dendiğinde akla gelen ilk şeylerden biridir. Bir Kova, kendi özgünlüğüyle size ilham olmaya çalışır ve eğer potansiyelinizi gördüyse, sizi yargılamak yerine kendinizi gerçekleştirme sürecinde sabırla sizi izler. Artık birbirinize verebileceğiniz bir şey yoksa, bir güç birliği ve eşitlik yoksa oradan ayrılır. Çünkü Kova ortak bir geleceğin ve hümanist değerlerin konuşulduğu gruplarla ilgilidir. İlişkide olduğunuz, çalıştığınız, arkadaş olduğunuz insanlar sizinle aynı bilinç seviyesinde, ortak bir geleceğe bakıyor olmalıdır. Yani Kova’nın özgürlüğü onu yalnızlaştırmaz, birleştirir; özgünlüğü onu bir ucube değil, biricik ve özel yapar.

REFORM GETİRİR!

Özgürlük özgünlüğü, özgünlük hümanizmi, hümanizm gruplar ve arkadaşlığı tetikler dedik. Özgürlüğün bir diğer ayağında yenilik, reform ve idealler vardır. Bir önceki jenerasyonun yüklerinden ve bulunduğunuz jenerasyonun tekdüzeliğinden sıyrılmak kendi başına bir reformdur. Artık kendi yolunuzda yürüyebilir, ideallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hümanist değerlerinizle, suistimalden uzak, herkese eşit anlayış ve saygıyla yaklaşarak, bilimin ışığında bir gelecek hayal edebilir ve o geleceği yaratabilirsiniz.

Kova, kendi birey olma savaşını çok iyi bildiği için insanı insan yapan şeylerin ve tekamül sürecinin farkındadır. Kova, bireyden bütüne varır; Herkesin ancak bireysel olarak kendini gerçekleştirebildiğinde birlikte bir geleceğe hizmet ettiğini bilir. Bu yüzden senin özgürlüğün ve özgünlüğün de onunki kadar önemlidir.

Kova için kadın neyse erkek odur, geçmiş neyse gelecek odur, beyaz neyse siyah odur, iyi neyse kötü odur. Bu yüzden Kova nötr, androjen, zamansız ve kuralsız bir burçtur. Aynı anda eril ve dişil enerjiyi eşit miktarda barındırabileceği gibi iyi de bir zaman yolcusudur

KOVA, KURALLARI YIKMAK İÇİN VAR!

Kova için fizik kuralları hiçbir şey ifade etmez, kuralları iyi anlayıp yıkabilmenin yollarını arar. Bu da bilim ve teknolojiyi geliştiren, geleceği yaratan şeydir. Özetle Kova burcunu tanımlamak için kullanılan özgürlük kelimesi, bir başıboşluktan çok sofistike bir tanıma sahiptir ve insanlığın evrimine hizmet eden çok yüksek ideallerin kaynağıdır. Bir Kova gibi nötr olabildiğimizde, özgürleşip özgün olabildiğimizde, hayal kurabildiğimizde, dünyaya ve insanlığa hümanist bir pencereden bakabildiğimizde Plüton Kova sürecini başarıyla atlatabiliriz.

BU HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

​2023 yılı gezegen hareketleri ve Merkür retroları
2023'te takip etmemiz gereken gezegen hareketlerini, önemli açıları ve gardımızı almak için tüm Merkür retrolarını sizler için listeledik!


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER