duygu bay astrolog foto
Duygu Bay
20.01.2023
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

21 Ocak Kova Yeniayı: Her şey birdenbire olur!

21 Ocak 2023 Kova burcunda gerçekleşen yeniayın etkilerini ve burçlara özel yansımalarını Pudra.com için yazdım.

Her yeniay yeni başlangıçları temsil eder. Gökyüzünde Ay büyümeye başlarken adım atmak ve yeni bir sayfa açmak için gökyüzü bizi destekler. Mars ve Merkür retrolarının sona ermesinin hemen ardından Kova burcunun 1 derecesinde gerçekleşen 21 Ocak Kova Yeniayı, her türlü başlangıcı hızlandıracak, aylardır süregelen atalet sona erecek ve Uranüs’ün de verdiği yetkiye dayanarak her şey birdenbire, bir yıldırım etkisiyle olacak. İşte şimdi 2023’ün gerçekten başladığını söyleyebiliriz!

21 Ocak 2023 Kova yeniayı ve burçlara etkileri

Kova burcu beklenmedik gelişmeleriyle ünlü, nevi şahsına münhasır Uranüs tarafından yönetilir. Güneş Kova burcuna geçtiği andan itibaren birey olma dürtüsünü her zamankinden daha fazla hissetmeye başlarız. Kendimizi tezahür ettirme, yenilik yapma, ayağımıza dolanan her şeyden özgürleşme ihtiyacı duyarız. 21 Ocak Kova Yeniayında bu etki hem duygularımız hem de davranışlarımızla vücut bulacak.

Koç burcunda kavuşan Jüpiter ve Juno’nun Güneş ve Ay’la yaptığı altmışlık açı, yeniayın etkilerini büyütecek. Jüpiter’in Koç burcunda olması harekete geçme arzusunu ateşleyeceği gibi evlilik ve doğumun tanrıçası olan Juno ile kavuşumu da yenilenme ve bereketi temsil ediyor. Jüpiter ve Juno, Yunan mitolojisindeki Zeus ve Hera’dır; Koç’un yöneticisi Mars ise onların oğulları. Bu aile kavuşumunun sakin bir aile toplantısı olmasını beklemiyoruz. Mars’ın olduğu yerde hareket, Jüpiter ve Juno’nun olduğu yerde bereket vardır.

PARA VE İLİŞKİLER ALANINDA ANİ GELİŞMELERE HAZIRLIKLI OLUN!

21 Ocak 2023 Kova burcunda yeniay bize neler getirecek?

Yeniay’da özellikle ilişkiler ve para konularında ani ve beklenmedik gelişmeler bekleyebilirsiniz. Ancak bu aniliğin içerisinde size ait olanları, değerlerinizi, karakterinizi ve kişisel sınırlarınızı her zamankinden daha fazla korumalısınız. Özgürlük ve özgünlüğün ilk sıralarda yer aldığı Kova değerleri bu süreçte unutulmamalıdır.

Mars’ın ve Merkür’ün ileri hareketine başlaması, uzun süredir harekete geçmeyi ihmal ettiğimiz konularda harekete geçmek için hazır olduğumuzu gösteriyor. Ancak bu retroların bize bir şeyler öğretmiş olması, harekete geçmeden önce tecrübelerimizden ders almış olmamız gerekiyor. Kontrolsüz gücün güç olmadığını hatırlamakta fayda var. Öte yandan Kova burcu, birey bilinciyle birlikte gruplarla da ilgilidir ve her zaman kolektif bir amaca hizmet eder. Bu yüzden yapacağınız başlangıçlarda yalnızca kendinizi düşünmek yerine, bunun insanlığa yansımasını düşünmek zorundasınız.

Hatırlamanız gereken bir diğer şey; birlikten kuvvet doğacağı. Akılcı ve hümanist değerlerle atacağınız, sizi ve öz arzularınızı tanımlayan herhangi bir adımın yolunda gitmemesi mümkün değildir.

Peki 21 Ocak Kova Yeniayı burçları nasıl etkileyecek? Hem Güneş hem de yükselen burcunuzu okumayı unutmayın!

KOVA YENİAYI KOÇ BURCUNA NELER GETİRECEK?

Koçlar ve Yükselen Koçlar bir süredir yeni başlangıçlar yapmaya hasretler. Harekete geçmek, kendilerini göstermek istiyorlar ancak nereden başlayacaklarını bilmiyorlar veya başladıkları şeyleri yarım bırakıyorlar. Kova Yeniayı ile birlikte yapmaları gereken kendilerine bir strateji belirleyip kontrollü bir şekilde harekete geçmek, kendi değerlerini yaratmak ve büyütmek. Bunu yaptıklarında fırsatların önlerinde sıralandığını görecekler.

BOĞA BURCU: Bir toprak burcu olan Boğalar, her şeyin somut karşılığını görmek ve somut bir şeye tutunmak istiyorlar ancak son birkaç yılda hayat tutundukları somut değerleri yerle bir ederek onlara önemli bir ders verdi. Kova Yeniayı Boğalar’ın hayal kurmasını istiyor. İstediğiniz ne varsa önce zihninizde yaratın, hayal kurun, kendinizi layık görün ve gerçekleşeceğine inandıktan sonra harekete geçin.

İKİZLER BURCU: Dönüşüm çanları İkizler burçları için çalıyor. Uzun bir süredir hayatın anlamını sorguluyorsunuz ve bunu paylaşımda olduğunuz kişiler üzerinden yapıyorsunuz. Paylaşılan kaynaklarla, birlikte hareket ettiğiniz ve paylaşımda bulunduğunuz insanlarla ilgili ani değişikliklere hazır olun. Emeğinizi, ilişkilerinizdeki alma-verme dengesini sorgulayabilirsiniz. Sonunda vardığınız yer mutlaka kendiniz olmalı.

YENGEÇ BURCU

Yengeçler bir süredir toplumdaki yerlerini sorguluyorlar. Hayatta sarf ettiklerini çabanın karşılığını alamadıklarına ikna olmuş olabilirler ancak sürekli toplumun annesi olma ihtiyacında oldukları için bir yerde alma-verme dengesini kaçırıyorlar. Kova Yeniayı ile birlikte sevilmek ve hak ettikleri değeri görmek için saçlarını süpürge etmeye, ekstra efor sarf etmeye gerek olmadığını, kendi başlarına zaten ne kadar özel olduklarını fark ederlerse hayallerinin ötesinde ilişkiler onları bekliyor.

ASLAN BURCU: Aslanlar kimi zaman bir Aslan gibi eğlenerek, para harcayarak, her fırsatta sahnede olarak kim olduklarını hatırlamaya ve hatırlatmaya çalışsalar da hayat onlara toplumdaki statülerini sorgulattı. Zaman zaman kurdukları ilişkilerin sahteliği, yeteneklerinin yeterli övgüyü alamaması, gerçekleşmeyen hayalleriyle düştüler. Kova Yeniayı ile öğrenmeleri gereken biraz Aslan egosunu kırıp hizmete başlamak. Evet, toplumun sizin de hizmetinize ihtiyacı var. Ancak bu hizmetin şeklini siz belirleyeceksiniz.

BAŞAK BURCU: Başak burçları kendilerini bir süredir hem fiziksel hem de ruhsal olarak fazlasıyla hırpaladılar. Hiçbir şey onlar için kolay yoldan gerçekleşmedi ve zorlandıkça baştan başlayıp kendilerini daha çok hırpaladılar. Bunun sonunda öğrenmeniz gereken şey hiçbir şeyin tamamen sizin kontrolünüzde olmadığıdır. Şimdi hayat sizden biraz daha keyif almanızı, eğlenmeye ve paylaşımlarınızın güzelliğine odaklanmanızı istiyor. Bunu yapmaya başladıysanız Kova Yeniayı ile birlikte aşk ve çocuklar gibi keyifli konularda güzel gelişmeler bekleyebilirsiniz.

TERAZİ BURCU: Özellikle son bir yılda Teraziler ve Yükselen Teraziler’in üzerini örttükleri, halının altına süpürdükleri ne varsa gün yüzüne çıktı. Bütün travmaları, korkuları, duygusal ihtiyaçlarıyla yüzleşmek zorunda kalırken mental olarak oldukça sarsıldılar. Hiç tanışmadıkları bir “ben”le tanıştılar. Elbette bu ikili ilişkileri ve işlerine de yansıdı. Şimdi “ben kimim, nerede ve kiminle güvende hissediyorum, ruhsal ihtiyaçlarımı kimler besliyor” gibi soruların cevaplarını verip kendi güvenli alanlarını, kendi özgün ve bağımsız ailelerini yaratmalarını için hayat onları destekliyor. Ruhsal ihtiyaçlarını hayatlarıyla birleştirdikleri anda her şey düzene girecek.

AKREP BURCU: Akrepler akışa bırakmak konusunda en çok zorlanan burçtur. Son birkaç yıldır yenildikçe daha da güçlendiler, korktukça daha fazla üstüne gittiler ama günün sonunda öğrenmeleri gereken şey; duygularını ve anın güzelliğini yok sayıp bir hırsla girdikleri her mücadelenin sonunda kendilerinden bir şey bıraktıkları olmalıydı. Şimdi ruhsal süreçlerinden ve deneyimlerinden ders almış Akrepler ve Yükselen Akrepler düşünce biçimlerini değiştirmeyi başardılarsa Kova Yeniayı onlara aşk ve keyif veren konularda kapılarını sonuna kadar açacak.

YAY BURCU: Eğlenceli ve hareketli Yay burçları özellikle maddi-manevi değerlerini kontrol etmekte zorlandıkları, oldukça değişken zamanlar geçirdiler. Bu süreçte ailevi konularda ve duygusal tarafta da oldukça zorlandılar. Hayat onlardan sahneye çıkmalarını ve yeteneklerini somut bir değere dönüştürmelerini, dünyaya göstermelerini, güç birliği istiyor. Bunu yaptıklarında mental olarak da rahatlamış hissetmeleri mümkün.

OĞLAK BURCU: Oğlaklar ve yükselen Oğlaklar bir süredir kendilerini yeniden tanımlıyorlar. Kova Yeniayı sizi değişim için her zamankinden fazla destekliyor. Her şey bir adımla başlar; üzerinizdeki ölü toprağını kaldırın, bir Oğlak gibi öncü olun ve sahneye çıkın. Gerçek değerinizin farkına varıp hak ettiklerinizi doğru belirlerseniz özellikle para ve aşk gibi Venüsyen konularda destekleneceksiniz.

KOVA BURCU: Kovalar artık bir dönemin sonuna geliyor. Sağlıkları, yakın çevreleri, alışkanlıkları, maddi-manevi değerleri, inançları gibi pek çok konuda uzun bir süredir sınanan Kovalar zaman zaman gerçekten bu dünyaya ait olup olmadıklarını da sorguladılar. Şartlar onları gerçek Kovayı dünyaya göstermeye zorladı. Şimdi ektiklerinizi biçme zamanı.

BALIK BURCU: Balıklar bir süredir kalıcı değerler üretmekte zorlanıyorlar. Bunun için yeterince enerjileri ve hevesleri de yok. Kova Yeniayı sizden ideallerinizi ve geleceğe dair hayallerinizi doğru tanımlamanızı, sizin gibi düşünen ve birlik bilinciyle hareket eden kişilerle güçlerinizi birleştirmenizi istiyor. Arkadaşlarınızın veya içinde bulunduğunuz grupların hayallerinize hizmet edip etmediğini sorgulayın. Bunu yaptığınızda hem mental hem fiziksel sağlığınızın iyileştiğini hem de ideallerinizin somut karşılığını aldığınızı göreceksiniz.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER