duygu bay astrolog foto
Duygu Bay
17.08.2023
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Başak burcunda Merkür retrosu: Sorumluluk alma zamanı!

23 Ağustos - 15 Eylül 2023 tarihleri arasında Başak burcunda bir Merkür retrosu gerçekleşecek. Retro bize "sorumluluk almanın zamanı" diyor!

İletişim gezegeni Merkür, 23 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında yöneticisi olduğu Başak burcunda gerileyecek. Mars ve Pallas kavuşumlu bu Merkür retrosu, kararsız kaldığımız, mantığımızla vermediğimiz yanlış kararlarımız sebebiyle yokuşa sürüklediğimiz veya harekete geçmekte zorlandığımız için ertelediğimiz pek çok konuyu mantık süzgecinden geçirmemiz için önümüze getirecek.

23 Ağustos-15 Eylül Başak burcunda Merkür retrosu!

Merkür bir süredir yöneticisi olduğu ve güçlü olduğu Başak burcunda hareketine devam ediyor. Mars ve Pallas da ona Başak burcunda eşlik ederken, zihnimiz hiç olmadığı kadar aktif ve mantığımızla verdiğimiz kararları eyleme dönüştürmemize yardımcı oluyor.

23 Ağustos 2023 Çarşamba günü Merkür’ün 15 Eylül 2023’e kadar devam edecek retrosu başladığında eyleme dönüştüremediğimiz zihinsel aktiviteleri bir kez daha gözden geçirmemiz gerekecek.

ESKİ DEFTERLER YENİDEN AÇILIYOR!

Bilindiği üzere Merkür zekayı, analitik ve mantıklı düşünmeyi, iletişim becerilerimizi yönetir. Zihnimizdeki kütüphaneden ve akıştan sorumlu bu gezegen retroya girdiğinde zihin akışı ve dolayısıyla iletişim yavaşlar, eski defterler kontrol edilmek üzere yeniden açılır. Merkür retrosunda genellikle eskiden tanıdığımız insanların, ertelenmiş kararlarımızın önümüze çıktığını veya teknolojik aletlerin sorun çıkardığını görürüz. Bunun sebebi daha önce kusurlu yaptığımız veya yapmamız gereken ama yapmayı ertelediğimiz şeyleri bize hatırlatmasıdır. Eski sevgiliniz geri geliyorsa o defteri kapatmamışsınızdır ve muhtemelen bir kapanışa ihtiyacınız vardır. Arabanız bozuluyorsa gerekli kontrolleri yapmamışsınızdır. Anlamakta veya anlaşılmakta güçlük çekiyorsanız iletişim biçiminizde bir problem olabilir. Sağlığınızla ilgili bir sıkıntı yaşıyorsanız daha önce yaşadığınız bir semptomu görmezden gelmişsinizdir.

Başak burcu, nefes alır gibi doğal bir nötrlükle, mükemmelleştirmek üzere, eleştirel bir gözle durumlara ve kişilere bakar. Merkür Başak burcundayken hayatımıza tam olarak bu gözle bakıyoruz ve retro pozisyondayken geçmişe dönük “mükemmelleştiremediğimiz" şeyleri yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor.

BAŞAK BURCUNDAKİ MERKÜR RETROSU BİZE "SORUMLULUK AL" DİYOR!

Merkür gerilemesinin Mars ile kavuşumu, Uranüs ve KAD ile etkileşimi bizi eyleme ve sorumluluk almaya zorlayacak. Kaçındığımız veya görmezden geldiğimiz toplumsal sorumluluklarımız, kendimize karşı sorumluluklarımız, hem zihinsel hem de evrensel akışı bozan “doğru ve usulüne göre yapmadığımız” her şey bir Başak titizliğiyle düzeltilmeyi bekliyor. Mevcut ve gelmekte olan gezegen hareketleri, maddi ve manevi koşulların gitgide sertleşeceğini zihnimizin ve hayatımızın sorumluluğunu almazsak bizim yerimize başkalarının çok daha sert biçimde alacağını gösteriyor.

Unutmayın ki Başak burcu hizmetle de ilgilidir. İdeal bir Başak düzeninde her şey tıkır tıkır çalışır, her görev layıkıyla yerine getirilir. Bir birey olarak kendine karşı, bir vatandaş olarak ülkene karşı, bir canlı olarak üzerinde yaşadığın dünyaya karşı sorumlulukların var ve bunların şartlar daha da şiddetlenmeden yerine getirilmesi gerekiyor. Merkür’ün retroda olduğu, Mars’ın ve Güneş’in Başak burcunda hareket ettiği bu süreç bize bir düzeltme şansı sunuyor.

EN ÇOK ETKİYİ HANGİ BURÇLAR ALACAK?

Merkür retrosundan en çok Başak ve yükselen burçları etkilenecek. Ancak İkizler, Yay ve Balık burçları da bu retrodan en çok etkilenen ikinci grupta yer alacak. 

RETRO DÖNEMİNİ NASIL DEĞERLENDİREBİLİRİZ?

Merkür retrosunda iletişim sorunları yaşanabilir. Bu nedenle çok daha iyi gözlem yapmak, işlerimizde eksikleri bularak tamamlamak ve planlarımızı yeniden gözden geçirmemiz iyi olacaktır. Bu dönemde yapabileceğimiz en iyi şey geçmiş dönemden kalma işleri yeniden önümüze koymak ve gözden kaçırdıklarımızı fark etmek için daha dikkatle bakmak olacak.

BU HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2023 yılı gezegen hareketleri ve Merkür retroları
2023'te takip etmemiz gereken gezegen hareketlerini, önemli açıları ve gardımızı almak için tüm Merkür retrolarını sizler için listeledik!


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER