duygu bay astrolog foto
Duygu Bay
04.09.2023
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

4 Eylül'de Boğa burcunda Jüpiter retrosu başladı!

4 Eylül - 31 Aralık 2023 arasında Boğa burcunda Jüpiter retrosu olacak. Bu retroda vereceğimiz önemli sınavlar var.

Boğa burcunda Jüpiter retrosu: Ektiğimizi biçiyoruz

4 Eylül - 31 Aralık Boğa burcunda Jüpiter retrosu

Jüpiter, 4 Eylül 2023 tarihinde durağan pozisyona geldikten sonra 6 Eylül’de Boğa burcunda geri hareketine başlayacak. 31 Aralık 2023 tarihine kadar sürecek Jüpiter retrosu, retroların üst üste geldiği bu süreçte bir hasat zamanına işaret ediyor.

Jüpiter, büyümeyi ve genişlemeyi, adaleti, yüksek idealleri temsil eder. Büyüme ve genişleme anlam arayışı, hayal ve inançla başlar. Dolayısıyla din ve felsefe Yay burcunun yöneticisi Jüpiter’in konusudur. Anlam arayışının devamı ise ufku genişletmek, büyümek ve yayılmaktır. Yunan mitolojisindeki tanrıların ve insanların babası, kralı ve koruyucusu Zeus’un karşılığı olan Jüpiter, bütün bu genişlemeyi sorumlu olduğu kişiler için pratiğe dökmelidir. Yay burcunun karşıt burcu İkizler’deki düşünsel akış, Yay’da kolektife faydalı bir eyleme dönüşür. Jüpiter’in bulunduğu burç bu yüzden neyi tezahür ettireceğimizi, hangi alanda büyüyüp genişleyeceğimizi gösterir. 16 Mayıs 2023 tarihinde başlayan (26 Mayıs 2024’e kadar devam edecek) Jüpiter Boğa süreci, Boğa burcunun temsil ettiği madde ile özdeşleştiğimiz konularda bizi bir tekamüle soktu.

Jüpiter Boğa seyrinde neler yaşayacağız?

Bir Toprak burcu olan Boğa burcu kişisel kaynaklar, sahip olunanlar, para, maddi değerler, güvenlik, konfor ve hazlarla ilgilidir. Jüpiter Boğa burcundayken bu konularda hem bir açlık hem de bir büyüme verir. Jüpiter’in anlam arayışı, Boğa’da kendi kaynaklarını ve kendi konfor alanını yaratmak için çalışır. Maddeye dönüştürülemeyen, kişinin günlük ihtiyaçlarına uygulanamayan hayaller, inançlar, felsefeler ve bilgiler kişi için gereksizdir. Zihnindeki her şeyin madde dünyasında faydalı bir karşılığı olmalıdır.

Jüpiter’in Boğa’daki seyri bize kendi kaynaklarımızı kendi yeteneklerimizle yaratma, zihnimizdekini faydalı bir gerçekliğe dönüştürme ve kaynaklarımızı geliştirme şansı veriyor. Ancak Jüpiter’in konuları arasında saydığımız adalet ve inanç meselesi burada büyük önem kazanıyor. Kendi kaynaklarımızı yaratmak konusunda adil olmak, toprağın besleyiciliğine güvenmek, hayallerimizi gerçekleştirebileceğimize inanmak, ufkumuzu genişletmek ve fırsatları değerlendirmek zorundayız. Jüpiter ve Boğa bir araya geldiğinde maddeye düşkünlük ve hazlar abartılabilir, kişi sahip olduklarını ve yeteneklerini olduğundan fazla göstererek hava atabilir, kaynaklarını kibir veya fiziksel konforu için savurganlıkla harcayabilir. Bunlar dönemin sınavları olacak.

Jüpiter retrosu neler getirecek?

4 Eylül 2023-31 Aralık 2023 tarihleri arasında Jüpiter Boğa burcunda retro hareketteyken Jüpiter Boğa’nın haritamızda düştüğü ev ve açılarına göre ilgili konularda hayatımızı anlamlandırıp anlamlandıramadığımıza bakacağız. Jüpiter’in bize verdiği büyüme şansını doğru değerlendirdik mi, hayallerimizi gerçekleştirmek üzere adımlar attık mı, inançlarımıza uygun yaşamayı becerebildik mi? Yoksa maddenin, kibrimizin ve hazlarımızın kölesi olup oradan oraya savrulduk mu?

Boğa burcunda Jüpiter retrosu, geleneksel ve sığ fikirleri ve davranışları fanatik bir şekilde sürdürmeye devam ettiğimiz, garanticilik veya tembellik sebebiyle konfor alanından çıkıp kendimizi gerçekleştirmeyi reddettiğimiz konuları da önümüze getirecek. Jüpiter, bulunduğu konuma göre hem ruhsal hem de maddesel boyutta en büyük büyüme şansıdır. Fırsatımız varken uzanıp alamadıysak kaybetmeye de itiraz etme hakkına sahip değiliz.

Boğa “benim” kavramıyla ilgilidir. Jüpiter ise adaletle ve hayalleri gerçeğe dönüştürmekle… Bu durumda sizin olan size gelecektir ancak insan ne ekerse onu biçer. Karmanın lordu Satürn ve Neptün Balık burcunda retroda, Venüs Aslan burcunda retrosunu tamamlıyor, Merkür Başak burcunda ve Uranüs Boğa burcunda retroda. Hepimiz “yeni dünyada kendi değerimizi belirlemeyi ve kendi maddi değerlerimizi bu doğrultuda yaratmayı” öğreniyoruz. Gökyüzü oyunun kurallarının değiştiğini ve yalnızca “bireysel değerlerimizle” kendimize ve topluma hizmet edebileceğimizi söylüyor. Kazanmak isteyen için kaynak sonsuz ve kural tek: Egomuzun ağırlığından kurtulup kötü karma yaratmadan kendimizi gerçekleştirirken, toprağa ektiğimizi biçeceğimize güvenmek ve gerekli eforu sarf ettikten sonra akışa teslim olmak.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER