@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.12.2015

Ayşegül Kuyumcu Türker'den 2016 yıllık koç burcu yorumu

Ayşegül Kuyumcu Türker, Pudra.com okuyucuları için 2016 yılında Koç burçlarını nelerin beklediğini yazdı.

Sevgili Koçlar,

Ayşegül Kuyumcu Türker'den 2016 yıllık koç burcu yorumu
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi depremlerle, patlamalarla değil sağlam adımlarla hayatınızı her anlamda yeniden yapılandıracağınız bir yıl olacak.
 

Hayatı düzenleme yılı başlıyor!

Burcunuzun yönetici gezegeni Mars, yılın neredeyse üçte biri boyunca yine yönetici olduğu Akrep Burcu'nda seyrediyor olacak. Cesaret, motivasyon, aksiyon, güç ve cesaretin gezegeni Mars, kuvvetli olduğu bu burçta seyri süresince odaklanmanıza olanak sağlayacak. Bu süreç boyunca kendinizi daha enerjik, mücadeleci ve dayanıklı hissedebilirsiniz. Bu dönemde ortak değerler, gelir dışı kaynaklar, ortaklaşa kazanılan paralar, vergi, sigorta, miras ve kredi gibi konular gündemde olacağı için finansal durumunuzu yeniden yapılandırmak için fırsat bulacaksınız. Özellikle Mars’ın Akrep Burcu'nda ve kuvvetli olacağı 4 Ocak-6 Mart döneminde kendinizi güçlü, dinamik, motive olmuş ve cesur hissedebilirsiniz. Yeni atılımlar yapmak isteyebilirsiniz. 5 Ocak’ta geri harekete geçen Merkür biraz hızınızı düşürse de odak noktanızı kaybetmeyeceksiniz.

Mars, 2016 yılında, 17 Nisan-29 Haziran arasında geri harekette olacak. İki yılda bir geri harekete geçtiği için çok yabancı olduğunuz bir durum değil. Ancak 28 Mayıs-29 Haziran süresince Akrep Burcu'nda geri hareketi süresince sadece finansal konuları değil hayatınız ile ilgili daha derin konuları ele almanızı sağlayacak. Hayatınızdaki kaynakları nasıl kullanıyorsunuz? Gücünüzü, paranızı, duyularınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sınırlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Tüm bunların anlamını çözebilmek için bu dönemde kendi tutkularınız ve derin duygularınıza odaklanacaksınız. Tutkularınız, hırslarınız neler? Motivasyonunuzu, gücünüzü, cesaretinizi nasıl kullanıyorsunuz? Sorularına cevap ararken ruhsal ve metafizik konulara eğilebilirsiniz. Ölüm, yeniden doğum ve tüm okült konular ilginizi çekebilir.

Mars’ın geri harekette olduğu süreçte yeni yatırımlar, ortak gelirler ile ilgili sözleşmeler yapmamakta fayda var. Bu dönemde daha ziyade gelecekte yapmayı planladığınız finansal girişimler için araştırma yapmak verimli olacaktır. Enerjiniz yokken harekete geçmek için acele etmeyin. Mars'ın geri hareketinin bitimi; hatta yeniden ilk geri harekete başladığı pozisyona döndüğü tarih olan 11 Ağustos’u beklemeniz faydalı olacaktır.

Bu dönemde boş oturmak istemiyorsanız yatırımlarınızı, finansal düzeninizi, ortaklaşa gelir ve giderlerinizi değerlendirmek için kullanabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıllarda hayatınızda köklü değişimler yaratmanıza olanak sağlayan; bir yandan yarattığı şok ile tribülansa sokan Uranüs ve Plüton etkisini azaltarak hayatımızdan gidiyor! Bu anlamda dikkatli olmanız gereken en önemli tarih, yılın son ayı olacak! 24 Kasım ve 29 Aralık öncesi ve sonrasında hayatınıza adrenalin katabilecek tüm ekstremlerden uzak durmanız faydalı olacaktır. Özellikle ani boşanma, ortaklık ayırma, işten ayrılma, altınızda çalışanları kovma gibi beklenmedik ve ani kararları bu süreçte askıya almalısınız. Özgürleşmek için bugünlerde fikirlerinizi değerlendirmelisiniz. Ancak adım atmak riskli olabilir.

Satürn’ün Oğlak Burcu'na geçeceği ve kariyerinizde esas sorumlulukları alacağınız 2017 Aralık öncesinde yeteneklerinizi ve bilgilerinizi sağlamlaştırmak için yaklaşık iki yılınız var! 2015 yılından bu yana Yay Burcu'nda ilerleyen “Büyük Öğretmen” Satürn ister yüksek öğrenim, ister uzak seyahatler, ister farklı felsefelere yoğunlaşarak uzmanlaşmanız için fırsat tanıyor. Kendinizi, bilginizi, hayat vizyonunuzu ve ideallerinizi geliştireceğiniz bu süreçte fırsatlar olduğu kadar sınavlarla da mücadele ediyor olacaksınız. Belki de ele aldığınız konunun uzmanı olabilmek için ciddileşmeniz ve korkularınızla yüzleşmeniz gerekecek… Ancak attığınız sağlam adımlar size ödül olarak dönecek.

Öğrenmek, daha çok öğrenmek, görmek, gezmek, anlamak, en derinini, felsefesini kafanızda oturtmak isteyeceksiniz. Tatil yapmak ne kelime, seyahatleriniz kültür, müze, tarih dersleri; eğitimleriniz yüksek lisans, doktora olabilir.

Bu süreçte Satürn’ün Neptün ile zorlu etkileşimlerinde ideallerinizi ve hayallerinizi bir kenara koymuş sınandığınızı hissederken bulabilirsiniz. (18 Haziran ve 10 Eylül civarı) Hatta “yine mi ben, niye hep ben” diyerek hukuki, akademik otoritelere karşı yenilmiş hissedebilirsiniz. Bunlar hep sınav. Ayaklarınızın üzerinde durma zamanı!

Ayağa kalktığınızda göreceksiniz Uranüs ile Satürn’ün fevkaladenin fevkinde etkileşimi (24 Aralık) sizi bile şaşırtan, adeta aydınlandığınızı hissedeceğiniz.

Özgürleştiğinizi, hayata daha farklı, daha olgun baktığınızı göreceksiniz. İnovatif bir projeniz akademik otoritelerden takdir görebilir ya da hukuki bir problemden kurtulabilirsiniz.

Bir de çok çok çok çalıştığınızı yine de bir şeye yarayıp yaramadığını anlayamadığınız günler olabilir. 23 Mart-26 Mayıs tarihleri ve öncesi-sonrası. Çalışma hayatınız ve günlük rutininiz ile ilgili inandığınız fikirlerin, hayat felsefenizin sınandığını hissedebilirsiniz. Bu süreçte işinizi uluslararası arenaya taşımak isterken hukuki prosedürlere ya da güçlü kişilere takılabilir, yapmak istediğiniz bir projeyi hukuka aykırı olduğu için pas geçmek zorunda kalabilirsiniz. Sadece okulda çok çalıştığınız bir sınavı öğretmeniniz ile otorite savaşına girerek geçmeniz söz konusu olabilir.

Bu geçiş sonrasında sorumluluklarınızı daha iyi bildiğiniz, daha planlı, programlı, odaklı ve kendinize daha uygun hedefler belirlemenin mutluluğunu hissedebilirsiniz. Hem kişisel hem de profesyonel hayatınızda gelişiminiz için önemli sınavlar olabilir. Bunun sonucunda terfi ya da takdir almanız olası.

Bu yıl boyunca Merkür geri hareketini toprak burçlarında geçirerek, kendi hayatınız ile ilgili ne düşündüğünüzü test etmenizi sağlayacak. 2016 yılbaşı ve yıl sonunda Oğlak Burcu'nda yapacağı geri hareket ile kariyeriniz, toplumdaki yeriniz ve yerküre üzerindeki statünüzü değerlendirmenize fırsat verecek. Bu süreçte geçmişten gelen kariyer fırsatları yeniden ortaya çıkabilir ya da geçmişte yaptığınız stratejik kariyer hataları ile yüzleşebilirsiniz. Yeni bir işe girmek, pozisyonun sorumluluğunu almak ya da projeye başlamak için 5-25 Ocak 2016 ve 19 Aralık 2016-8 Ocak 2017 arasını pas geçmeniz faydalı olacaktır.

Mayıs ayında Boğa Burcu'nda geri hareketi süresince gelirlerinizi nasıl kazandığınız, kendinizi ne kadar güvende hissettiğiniz, ne kadar biriktirip ne kadar harcadığınız gibi konulara eğilerek kendi gelir sisteminizi gözden geçirmenizi sağlayacak. 28 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında büyük alımlar yapmanız sonradan pişman olmanıza ya da yanlış bir seçim yapmanızla sonuçlanabilir. Bu dönemde öncelikle alacak ya da verecek bir şey olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu dönem yine kendi öz değerlerinizi sorgulayacağınız bir dönem olabilir. Kendinizi maddi-manevi tüm sahip olduklarınızla kabul etmek için neye ihtiyacınız var? Bunu sorgulayabilirsiniz.

Son olarak 30 Ağustos-22 Eylül arası Başak Burcu'nda  geri harekete geçecek olan Merkür, yaşam tarzınızı ve çalışma düzeninizi yeniden ele almanızı sağlayacak. Bu dönemde özellikle iş ile ilgili yanlış anlaşılmalar, yanlış giden e-postalar, eksik konuşulan iş ortaklıkları gibi problemler olabileceğinden ekstra özen göstermeniz faydalı olacaktır. Burada esas odaklanmanız gereken nokta: "Kime ve neye hizmet etmek istiyorsunuz? Kime ve neye hizmet ediyorsunuz?" Unutmayın ki “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur!” size ve yaşam tarzınıza hizmet etmeyen her şeyi bırakmak; size hizmet etmeyen düşüncelerden arınmak için Başak Burcu'nun şifacılığından faydalanmalısınız.

Bu dönemde yeni bir şeye başlamayın ama hayatınızı da durdurmayın. Geçmişten gelen iş fırsatları, daha önce baktığınız bir ofisi kiralamak, eskiden gittiğiniz spor salonuna geri dönmek, esnettiğiniz rejime geri dönmek söz konusu olabilir. Hatta geçmişte birlikte çalıştığınız bir arkadaşınız ile yeniden çalışmaya başlayabilirsiniz.
 

Koç Burcu'nun ilişkileri

Evrenin cömert şans gezegeni Jüpiter, 12 yıldan sonra, 2016 ortasında Terazi Burcu'na geçerek Koç ve yükselen burcu Koç olanlara aşk, evlilik ve ortaklık fırsatları getirecek. Jüpiter’in desteği ile ilişkilerinizi daha geniş bir vizyondan değerlendirme ve anlama fırsatı yakalayabilirsiniz. 2014 Yılında aşk ve romantizm alanında hayatınıza dokunan Jüpiter, o dönemde başlayan ilişkinizi evliliğe dönüştürmeniz için fırsatlar sunabilir.

2015 ortasından bu yana hayat tarzınızı değiştirmek; rutininizi geliştirmek için çalışıyorsunuz. Evlilik, ortaklık ve ilişkiler alanına konsantre olmadan önce; 9 Eylül’e kadar bu alanları geliştirmek için hala vaktiniz var. Detayların içinde kaybolmadan büyük resmi görmeye çalışmalısınız. Ofisinizi değiştirmek, ekibinizi büyütmek, yeteneklerinizi daha iyi ortaya koymak için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bu dönemde hem kendiniz hem de ekibiniz için eğitimlere katılım ekstra fayda sağlayacaktır. Aşırı titiz, ayrıntıcı olmak yerine akılcılığınızı ilham gücünüzle birleştirmelisiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız yeni müşterilerle kontrat yapabilirsiniz. Bir şirkette çalışıyorsanız, kendinizi göstermenin tam zamanı! Belki de yılbaşından hemen önce bir terfi aldınız bile! Şimdi kendinizi gösterme zamanı.
 

Koç Burcu'nun 2016 sağlık durumu

Yine 9 Eylül’e kadar olan dönemde beden sağlığınıza odaklanmak, kendinize yeni bir diyet programı ya da spor programı kaydı yaptırmak faydalı olacaktır. Sağlığınız ve bedeninizin mükemmel çalışıyor olduğundan emin olmak için check-up’lar bu dönemde yapılabilir. Yemeyi ve içmeyi bu süreçte abartma ihtimaliniz var. Aynı şekilde spor ya da diyet yapmayı da… Sağlığınızın önemini şifalanmaya odaklanarak ortaya çıkarmalısınız.

Sevgili Koçlar, 2016 yılında gerçekleşecek Güneş Tutulmaları Balık-Başak aksında olacak. 8 Mart ve 1 Eylül’de ruhsal ve fiziksel sağlığınız ile ilgili aydınlatılması gereken konuların tetiklendiğini hissedebilirsiniz. Şifa bulmak için bu dönemleri iyi değerlendirmeniz faydalı olacaktır.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER