selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Initio Parfums Prives'dan Thibaut Desbazeille ile parfüme dair...

Cesur ve görkemli formülleriyle dikkat çeken Initio'nun yeni kokusu "Atomic Rose" aracılığıyla Thibaut Desbazeille ile parfüme dair konuşma fırsatı bulduk.

Initio Parfums Prives'ın Kasım ayı ile birlikte Türkiye'de satılmaya başlanan kadın ve erkekler için sunduğu oryantal çiçeksi yeni kokusu Atomic Rose, geçtiğimiz Kasım'da Boreal Showroom’da düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Biz de için Pudra.com olarak Initio sözcüsü ve Avrupa Bölge Müdürü Thibaut Desbazeille ile görüştük ve parfümün hayatındaki yerine dair keyifli bir röportaj yaptık. Ancak röportaja geçmeden önce bu parfüm tutkununu tanımanızı istiyoruz.

Thibaut Desbazeille, çalışmalarının çoğunu yaptığı Fransa'dan önce İspanya ve Meksika'da büyümüş. 5 yıl ABD'de çalıştıktan sonra, Fransız aromaterapi laboratuarında Uluslararası satış direktörü olarak görev almış. Niş parfüm endüstrisi için Dubai'deki Sprecher Berrier Şirketler Grubu'nda çalıştıktan sonra, Inito Parfums Prives'a Avrupa ve Rusya ile ilgilenmek için Paris'e geri dönmüş. Grasse'de eğitim alan Thibaut, kokuları ve esansiyel yağları seviyor. 

"Her koku bir Proust madleni"

"Parfüm bir zaman makinesi ve bir mesaj. Her koku bir Proust madlenine benziyor" derken, Marcel Proust’un Kayıp Zamanın İzinde (A la recherche du temps perdu’da) adlı ünlü romanının bir bölümüne atıfta bulunuyor. 

Lavanta kokusu çocukluğunu, tarçın bayramı anımsatıyor

Örneğin, lavanta kokusu, ilk kez Provence tarlalarını keşfettiğinde ona çocukluğunu; tarçın ise anneannesinin pastaları ile dolu bayram zamanını hatırlatıyor... Bu anlamda "Her bir koku sizi hayatınızdaki özel bir ana götürüyor" diyor. 
 
Lavanta ve tarçın

Bilim, insan vücudundaki en güçlü organın burun olduğunu söylüyor. Güçlü bir DNA'ya sahip olan Initio Parfums Prives'ın sözcüsü Thibaut Desbazeille için de kokular hayatının anahtarı. Çünkü koku, sosyal etkileşiminizi, ruh halimizi ve davranışlarınızı etkilemekte büyük rol oynuyor.

"Kokular benim hayatımın anahtarı"

İşte; cesur ve görkemli formülleriyle dikkat çeken Initio’nun yeni kokusu "Atomic Rose" aracılığıyla Thibaut Desbazeille ile parfüme dair söyleşimiz... 

Initio sözcüsü ve Avrupa Bölge Müdürü Thibaut DesbazeilleKokunun insan psikolojisine etkileri tartışılmaz. Siz ise hayat yolculuğunuzu bunun üzerine kurmuşsunuz. Sizi buraya iten ne oldu?
Bilim, insan vücudundaki en güçlü organın burun olduğunu söylüyor. Sosyal etkileşiminizi, ruh halimizi ve davranışlarınızı etkilemekte büyük rol oynuyor. Kokular da benim hayatımın anahtarı.

Nasıl bir durumda olursanız olun sizi varlığı ile çok iyi, güvende ve mutlu hissettiren bir koku var mı?
Her haliyle “Tabiat Kokusu”... Ağaçlar, çiçekler, çimen, okyanus ve çok daha fazlası. Beni daha büyük bir şeyle bağdaştırıyor, güvende ve mutlu hissettiriyor. Misk'in bende güçlü bir yanı.

İspanya ve Meksika gibi duyguları yoğun yaşayan, baskın tatların ve kokuların yer aldığı iki ülkede büyümüşsünüz. Tek bir şehirde doğup büyümüş bir insana göre kokulara dayalı çok geniş bir hafıza sarayınız olmalı. Atomic Rose bizleri nereye götürüyor?
Atomic Rose, beni geçmişe götürmüyor, aksine gelecekteki beni yansıtıyor. Hayal gücümü teşvik eden, cinsiyetlilik, gizem, provokasyon, ve çok daha fazlasını buluyorum. Bir şey söylemek zorunda kalmadan benden çok şey ifade eden bir koku. Seksi, kendinden emin ve güçlü hissediyorum. Atomic Rose ile kendinizi daha çekici ve güçlü bulacaksınız.

Rose'u eski bir Fransız aktristi ile özdeşleştirecek olsaydınız bu kim olurdu?

Fanny Ardant (Fanni Ardan)
 
Fransız Oyuncu Fanny Ardant

Editörün notu: Fanni Ardan olarak da bilinen Fanny Ardant şöhretini, Francois Truffaut'nun 1981 yapımı Penceredeki Kadın (The Woman Next Door) filmi ile yakalamıştı. Üstte sağda. 
 
Jeremy Irons, Fanny Ardant
Fanny Ardant'ın ikonik görünümlerinden birini gördüğümüz üstteki bu fotoğraf ise Maria Callas'ı canlandırdığı 2002 yapımı Callas Forever filminden. Fotoğrafta Jeremy Irons ile birlikte. 
 

Bir kadın kendi kokusunu nasıl bulabilir?
Duygularıyla...

Kullandığımız parfümün doğru olduğunu nasıl anlarız?
Gerçek ve derin duygularını dinle. Hissettiğin şey, ne olduğun ya da ne olmak istediğin ve yansıtmak istediğinle bağlantılıysa, o zaman özel parfüm seni ortaya çıkarır.

Parfümü nasıl kullanmalıyız?
Aşırı kullanmamanız gerekiyor. Cilt ne kadar sulanırsa koku o kadar uzun süre dayanır. Sıcak noktalar olarak bilinen tüm darbe noktaları, parfümün uygulanması gereken yerlerdir.

Günün hangi saatinde nasıl kokular sürmeliyiz?
Bu çok öznel ve kişiseldir. Kural yok. Gündüz için daha hafif ve gece için daha ağır parfüm kullanma eğilimi vardır, ancak doğrusu kişisel zevkinize göredir.

Röportaj için Initio sözcüsü ve Avrupa Bölge Müdürü Thibaut Desbazeille'e çok teşekkür ederiz. 

İlgili haberimiz: Initio'dan etkileyici yeni parfüm: Atomic Rose
Initio Parfums Prives'ın kadın ve erkekler için sunduğu oryantal çiçeksi yeni kokusu Atomic Rose, Kasım ayı ile birlikte Türkiye'de.
 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2